Як в’язати англійську гумку спицями для початківців [draft]



Вироби, виконані своїми руками, завжди дуже актуальні і не втрачають свою цінність в порівнянні з речами фабричного виробництва. Серед ручних виробів найбільшу популярність мають елементи гардеробу : шапки, спідниці, шарфи, кофти і багато що, багато що інше. Особливо популярні речі, створені в техніці англійської гумки. Виконавши виріб самостійно, у вас є можливість врахувати індивідуальні розміри кожної людини, що, на жаль, не доступно речам фабричного виробництва. Крім того, ви можете самостійно вибирати колір виробу, його декор. Позитивних сторін маса, проте, щоб отримати такий виріб, потрібні немало старань.
Говорячи про ручну роботу, багато хто відразу думає про в’язані речі. І це неспроста! В’язані по спеціальній техніці вироби завжди виглядають дуже модно і цікаво. У цій статті ми розповімо вам про те, що таке англійська гумка, а також покажемо різні схеми її виконання.

На замітку! Англійська гумка – різновид гумки, яка виглядає дуже вигідно на шапках, шарфах, жакетах. В’язати гумку досить просто. Особливістю такого візерунка служить те, що окрім лицьової і виворітної петлі тут задіяні накиди на спицю.

Схема в’язання англійської гумки спицями

Багато дівчат ставлять питання: як в’язати англійську гумку? Вони вважають, що цей візерунок далеко не для початківців. Щоб розвіяти цей міф, ми представимо схеми в’язання англійської гумки, і ви зрозумієте, що “не так страшний біс, як його малюють”.

Простий спосіб для початківців

Поза сумнівом, без базових прийомів в’язання спицями не обійтися. Якщо ви вже опанували такі, то зв’язати візерунок вам не складе ніяких труднощів.Схема в’язання англійської резинки:Для початку наберіть на спицях непарну кількість петельок і виконуйте подальші інструкції відповідно до схеми, представленої нижче.1-й ряд – спершу виймаємо одну спицю. Пров’яжіть 1 лицьову петлю, далі одну петельку знімаємо з накидом. Таку послідовність (1 лицьова, накид) використовуємо до завершення ряду.
2-й ряд – петлю з накидом, яку ми зняли в минулому ряду, пров’язуємо разом з лицьовою петлею. Тут також технологія повторюється і одна петля знімається з накидом на спицю. Вже з цього ряду ви побачите, як проявлятиметься візерунок.

Неправдива англійська гумка

Це двостороннє в’язання: тобто лицьова і виворітна сторони виглядають абсолютно однаково. Чому саме неправдива англійська гумка? Відповідь проста. Цей вид англійської гумки дозволяє заощадити не лише час, але і пряжу, яка використовується у великій кількості. Незважаючи на це, відрізнити цю гумку від справжньої практично неможливо.Починаємо в’язати:
Раппорт гумки складає 2 ряди. Кількість петель, яку необхідно набрати, має бути кратною 4 + дві кромки. Приміром, наберемо 28 петель і 2, відповідно, кромки. Разом, 30 петельок. Витягаємо другу спицю, і починаємо в’язання.1-й ряд – Починаємо в’язати з петлі кромки. Її необхідно зняти. Далі пров’язуємо 3 лицьових петлі. Тепер виконуємо одну виворітну петлю. Така технологія повторюється до кінця ряду.2-й ряд – Також знімаємо петлю кромки. Далі необхідно в’язати 2 лицьових петлі. Першу петлю в’яжемо за задню стінку, другу за передню. На наступному етапі чергуємо одну виворітну і одну лицьову, після чого повторюємо початкову технологію в’язання.В’язання виконується за допомогою чергування цих двох рядів. Вже після виконання перших ви помітите цікавий візерунок.На схемі представлений ще один спосіб в’язання англійської гумки.

Двоколірна англійська гумка

Вирішили поекспериментувати з кольором? Відмінна ідея! Двоколірна англійська гумка виглядатиме дуже виграшно. Така гра з кольором підкреслить незвичайний візерунок виробу.Для того, щоб край гумки не стягувався, ми набираємо петлі таким чином: обвиваємо нитку навколо великого пальця. Необхідно також набрати непарну кількість петель.Витягаємо одну спицю і починаємо працювати далі.1-й ряд – Цей ряд в’яжемо ниткою одного кольору. Технологія наступна: одна лицьова петля, накид, петля знімається.2-й ряд – Далі пров’язуємо нитку іншого кольору. Спочатку робимо накид на спицю і знімаємо петлю. Далі лицьова петля з накидом пров’язуються разом. Чергуємо в’язку до кінця ряду.
3-й ряд – Перевертаємо на виворітну сторону роботи. В’язку пересуваємо до кінця спиці. В’яжемо першою ниткою за схемою: одна виворітна петля, накид, петля знімається. Вже помітили, як з’являється візерунок?4-й ряд – Знову повертаємося до лицьової і беремо іншу нитку. Схема наступна: один накид, знімаємо одну петлю, робимо одну виворітну.5-й ряд – Залишаємося на лицьовій стороні, нитки пересуваємо до кінця спиці. Повторюємо технологію, представлену в першому ряду (лицьова, накид, петля знімається).Починаючи з наступного ряду візерунок повторюється (з 2 ряду).

На замітку! Не забувайте про те, що в’язка не має бути тугою.

Подвійна англійська гумка


Вирішили, що із звичайною англійською гумкою вам впоратися дуже легко? Спробуйте відкрити для себе подвійну англійську гумку.Щоб полегшити роботу, представляємо вам наочний приклад того, як виконується ця техніка в’язання.

Вироби, пов’язані англійською гумкою

Як вже говорилося раніше, за допомогою англійської гумки можна виконувати найрізноманітніші вироби, у тому числі: шапки, шарфи або снуди.

Як зв’язати шапку

Похвалитися теплою і красивою в’язаною шапкою може не кожна. Англійська в’язка чудово підійде для виготовлення такого аксесуара. Пропонуємо вашій увазі наочну схему роботи.

Як зв’язати шарф

Замислилися про тепле доповнення до вашої шапочки? Схема послужить вам відмінним помічників в цій затії.

Як зв’язати снуд

Що таке снуд? Це різновид шарфа, який відрізняється своєю замкнутою круглообразной формою. Снуд, виконаний за допомогою візерунка англійської гумки, виглядатиме дуже стильно.Для в’язання можна використати будь-яку з представленої техніки англійської гумки. Роботу необхідно лише замкнути в кільце.

Відео для початківців: як в’язати англійську гумку

Тепер ви переконалися в тому, що у в’язанні англійської гумки немає нічого складного? Варто відмітити, що у цього виду в’язки є свої специфічні особливості. Приміром, надалі, в’язка деформується, розтягуючись в довжину. Саме із-за втрати своєї еластичності не рекомендується використати цю техніку в’язки для країв одягу, горловини.Будьте найстильнішими і чарівнішими!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: Як в язати спицями кофту ялинкою назастежку, як звязати шапку спицями для початківців

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *