Як організувати веселий випускний у початковій школі? [draft]



Позаду лишились роки навчання упочатковій школі, а попереду наступний важкий етап навчання в основній школі. Тому дуже важливо організувати веселий дитячий випускний, що знаменує закінчення початкової школи. Наші поради допоможуть батьківському комітету і вчителеві організувати цей важливий захід так, щоб діти запам’ятали його на все життя.

Організація випускного балу

Щоб організувати ефектне свято, необхідно враховувати наступні чинники:

    1. Бюджет свята
      З бюджетом випускного балу необхідно визначитися завчасно – в ідеалі за 2-3 місяці. На батьківських зборах з боку батьківського комітету класу необхідно запропонувати декілька варіантів проведення випускного і дати можливість іншим батькам внести свої пропозиції. Розглянути витратну частину і затвердити її на загальних зборах. Із цієї миті й почнеться активна підготовка випускного заходу.

2. Місце і час
Шкільний актовий зал – це найпростіша відповідь на запитання: “Де проводити випускний бал?”. Якщо ж дозволяють грошові кошти, то можна орендувати залу дитячої кав’ярні або влаштувати пікнік на природі. У будь-якому разі приміщення, де проходитиме свято обов’язково необхідно яскраво прикрасити, наприклад: надувними кульками або встановити відповідні декорації.

3. Сценарій
Найголовніша складова організації свята і, як правило, має чотири частини: офіційну, розважальну, солодкий стіл і фінальну:

    1. Офіційна частина. По-перше, необхідно привітати дітей із закінченням початкової школи, зазначити їх успіхи в навчанні, прочитати побажання на майбутнє. Офіційну частину бажано чергувати виступами випускників: піснями, віршами, конкурсами і танцями.
    2. У розважальній частині випускного балу необхідно передбачити короткі вікторини і конкурси, а щоб діти не нудьгували можна провести 2 рухливих естафети. Обов’язково кожен переможець і учасники конкурсу повинні отримати символічні подарунки.

3. Солодкий стіл. Солодощі можна як замовити в кондитерській, так і приготувати за допомогою ініціативних батьків.

4. Фінальна частина. Наприкінці свята можна  запустити в небо повітряні кульки. І нехай кожна дитина загадає бажання, яке обов’язково збудеться.

Корисні поради

  • Ведучим випускного балу може бути не лише професійний аніматор або педагог, а й один з батьків.
  • Обов’язково слід вибрати стиль свята, наприклад: бал, піратська вечірка, весела казка. Тексти пісень, віршів, привітань Ви можете знайти на інтернет-ресурсах. Головне – все правильно поєднати в одне ціле.
  • Танець у виконанні дітей повинен підходити за стилем до вибраного сценарію і обов’язково бути доповнений відповідними костюмами: вальс у бальних сукнях, танець піратів – у піратських костюмах і т. д.
  • Особливу увагу варто приділити музичному супроводу всього заходу, для цього краще залучити професіонала, щоб не було збоїв у проведенні випускного.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *