Як зачати двійнят: народні способи [draft]



Сімейні пари все частіше хочуть мати двійнят. Це складне завдання, але є способи, які можуть допомогти здійснити мрію. Передусім необхідно зрозуміти, як відбувається зародження двох плодів відразу, і як можна спровокувати подвійне запліднення.

За яких умов народжуються двійнята?

Двійнята-малюки з’являються на світ у результаті запліднення двох яйцеклітин різними сперматозоїдами. Діти можуть бути дуже схожими зовні або навпаки – абсолютно різними. Стать також може бути різною. Не плутайте з близнюками, які зароджуються в одній яйцеклітині.
Шанси на зачаття двійнят у декілька разів перевищують вірогідність завагітніти близнюками. Крім того, науково доведено, що жінки від 30 до 40 років мають 6-7 % вірогідності подвійного зачаття природним шляхом. Молодші матері найчастіше вагітніють однією дитиною, і такого високого відсотка на двійнят у них немає.Важливо знати, що схильність до подвійного зачаття на генетичному рівні характеризується винятково жіночою особливістю. Іншими словами, чоловік жодним чином не може вплинути на цей процес, навіть якщо у нього в роду є двійнята.
Учені встановили, що вірогідність подвійного запліднення підвищується з кожною новою вагітністю. Це обумовлено підвищенням маси тіла після пологів. Виходячи зі статистичних даних, повні жінки вагітніють двійнятами набагато частіше.

Як зачати двійнят?

У світі немає способу зачати двійнят, який би гарантував результат на 100 %. Те саме стосується і планування дітей певної статі. Проте є деякі методи з народної медицини, дозрівання двох яйцеклітин у майбутньої матері, що збільшують можливість. Саме від цього і підвищуються шанси завагітніти двійнятами.

Народні методи


Незважаючи на певний скепсис стосовно народних методів з боку лікарів, багато пар запевняють, що саме ці способи допомогли їм стати щасливими батьками двійнят. Люди не в силах змінювати рішення природи, але вони можуть створювати сприятливіше середовище. Ось основні правила, яких слід дотримуватися, щоб сталося подвійне запліднення:

  • за декілька місяців до планування вагітності треба почати приймати фолієву кислоту щодня;
  • повністю відмовитися від вживання алкоголю і паління як мінімум за три місяці до планування;
  • ввести до раціону харчування молочні продукти, волоські горіхи, курячі яйця. Ці продукти чинять стимулюючу дію на яєчники, провокуючи дозрівання декількох яйцеклітин в період овуляції;
  • їжте солодку картоплю. Цей спосіб прийшов до нас від племен, які харчувалися бататом. У їх сім’ях дуже часто народжувалися двійнята.

Також важливе значення має самонавіяння. Візуалізуйте в думці всі подробиці майбутньої вагітності. Уявляйте собі, як на УЗД у Вас діагностують двійнят, як Ви народжуєте і тримаєте на руках двох діточок. Обмірковуйте кожну дрібницю, намагайтеся повністю зануритися у свою фантазію і думати про своє бажання так, ніби воно вже здійснилося.

Традиційна медицина

Штучне запліднення – радикальний метод. Проте до нього також вдаюються, якщо бажання завагітніти двійнятами дуже сильне. Багато жінок готові використати всі можливі методи.
Цей спосіб здійснюється за допомогою прийому гормональних препаратів, які спонукають жіноче тіло випустити відразу декілька яйцеклітин. Лікар визначає дозування самостійно, виходячи зі стану організму пацієнтки.У жодному разі не можна без спостереження фахівця приймати гормони, оскільки це негативно позначиться на здоров’ї і спровокує появу небезпечних побічних реакцій. Висока вірогідність завагітніти двійнятами, коли є:

  • лікування порушень в овуляції. Застосування ліків на основі фолікулостимулюючого гормону (ФСГ) провокують дозрівання декількох клітин;
  • відмова від прийому гормональних контрацептивів. Оскільки ці препарати пригнічують ФСГ, то після припинення їх прийому відбувається активніше дозрівання яйцеклітин, ніж зазвичай;
  • штучне запліднення. Лікарі-репродуктологи намагаються випустити декілька яйцеклітин одночасно, оскільки не кожна здатна запліднитися в пробірці. Через те, що не завжди ембріони успішно приживаються в матці, переносять відразу декілька.

Найголовніше – вірити, і тоді все обов’язково вийде!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *