Кращі й модні імена для дівчаток [draft]



Ще під час вагітності батьки замислюються над тим, як назвати немовля. Не завжди майбутні батьки відразу приходять до одноголосного рішення. Іноді спори тривають протягом дев’яти місяців. Щойно батьки побачать новонароджену дитину – тут же стає ясно, яке з імен найбільше підходить.

Імена для дівчаток за місяцями

Перелік жіночих імен настільки великий, що батькам дійсно дуже складно вибрати найкрасивіше. Рекомендуємо Вам на першому етапі вибору підставляти під ім’я доньки прізвище і по батькові. Нерідко трапляється, що вимовляти красиве слово разом з по батькові/прізвищем дуже складно, або вони просто не співзвучні.
З кожним роком з’являються нові імена для дівчаток. Це пов’язано з впливом зарубіжжя, а також телебачення. Іноді батьки називають дитину на честь улюбленої актриси, героїні в уподобаному серіалі. Крім того, нові імена – це добре забуті старі, наприклад, Єфросинія, Євдокія, Іріада, Клавдія, Зоя. Якщо Ви хочете, щоб дитину звали якось незвично, то згадайте, як величали Ваших бабусь і прабабусь, можливо, Вам щось сподобається.
Сьогодні все частіше новоспечені батьки називають своїх дочок за місяцями або датами народження. Щодня згідно з церковним календарем можна вибрати ім’я за святцями. Необов’язково орієнтуватися на імена Святих, які актуальні конкретно в день народження малятка, можна переглянути варіанти на найближчі дні або тижні. Пам’ятайте: в народі є повір’я, що дитина може носити ім’я тільки тих днів, які йдуть після дати народження. Наприклад, якщо малюк народився 15-го числа, то дивіться на варіанти за святцями на 15-30-ті, а не за 1-15-ті числа. У такому разі дитина завжди йтиме в ногу з часом, прагнутиме до нових досягнень.

Список імен за місяцями

  • січень: Агнія, Ганна, Маргарита, Тетяна, Василина, Ульяна, Поліна, Клавдія, Анастасія, Євгенія.
  • лютий: Кристина, Зоя, Інна, Валерія Ксенія, Римма, Галина, Світлана, Аглая, Марія.
  • березень: Софія, Вероніка, Поліна, Євдокія, Ніка, Марина, Антоніна, Маргарита, Анастасія.
  • квітень: Дарина, Ганна, Анастасія, Марія, Таміла, Лідія, Алла, Ірина, Світлана.
  • травень: Таїсія, Мілана, Владлена, Марія, Зоя, Єлизавета, Кристина, Юлія, Олександра, Клавдія.
  • червень: Софія, Поліна, Марія, Едена, Кіра, Ганна, Валерія, Христина, Ангеліна, Іванна.
  • липень: Марина, Сара, Ольга, Жанна, Інна, Алевтина, Олена, Ганна, Маргарита, Юлія.
  • серпень: Христина, Марія, Аніта, Світлана, Олександра, Мілена, Валентина, Нонна, Євгенія.
  • вересень: Софія, Аїда, Наталя, Віра, Любов, Людмила, Єлизавета, Ганна, Ніна.
  • жовтень: Аріадна, Анастасія, Вероніка, Валерія, Марина, Пелагея, Зарина, Злата.
  • листопад: Уляна, Олена, Анастасія, Олена, Клавдія, Христина, Ніна, Євдокія, Маргарита.
  • грудень: Катерина, Зоя, Ганна, Ольга, Варвара, Марія, Ангеліна.

Кращі й новітні імена для дівчаток

Найпопулярнішими залишаються такі імена для дівчаток: Поліна, Софія, Злата, Єва, Анастасія, Карина. Крім того, батьки продовжують надавати перевагу інтернаціональним іменам: Марія, Ганна, Анастасія, Єлизавета. Це і не дивно, адже вони мають тлумачення, що надихають. Так, наприклад, Марія утримує першість за популярністю серед жіночих імен у всьому світі, походить від marar і означає “гірка”. У це слово вкладений глибокий сенс, воно втілює страждання Діви Марії. Дівчина з цим ім’ям дуже освічена і цілеспрямована, добра і справедлива. А ось ім’я Ганна перекладається з давньоєврейської Channa як “милостива, яка виявляє ласку”, отже, дитина буде доброю до всього оточення.
Обов’язково ознайомтеся зі значенням імені, своєї донечки. Адже не даремно в народі говорять, що сила імені надалі впливає і на формування характеру. І пам’ятайте: будь-яке вибране Вами ім’я неодмінно стане для Вашої дівчинки найкращим!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *