Розбилося дзеркало? Що буде? [draft]



Дзеркало як предмет домашнього побуту людина освоїла давно. Водночас із ним у її життя ввійшли всілякі прикмети, пов’язані з цим предметом. Йому в повір’ях багатьох народів приписують магічні та містичні властивості, деякі з них дійшли до наших днів.

Дзеркало вважають своєрідним коридором в потойбічний світ. Його часто використовують у всіляких ворожіннях і ритуалах. За народними віруваннями вважається, що дзеркальні поверхні накопичують людську енергетику, здебільшого негативну. Тому не рекомендується користуватися переданими у спадок предметами (трельяжі, трюмо тощо) і купувати подібне в комісійних магазинах. Дітям взагалі не варто дозволяти довго дивитися в нього. “Дзеркальні” забобони, що стосуються дітей, такі: дитині до року не можна дивитися у дзеркало, бо стане лякливою і невпевненою; пізно заговорить; заїкатиметься; виникнуть проблеми з прорізуванням зубів; стане хворобливою; виникне косоокість; задивиться у своє відображення і може «прогледіти» щасливу долю; перебере на себе негативні емоції, накопичені дзеркалом.

Розбите дзеркало: прикмети, легенди, історії

На самому початку ці неймовірні предмети побуту робилися з металу, який був заздалегідь добре відполірований. Як правило, використовувалася бронза, срібло, нержавіюча сталь. Поза сумнівом, що і вартість їх була набагато вища за середню. Потім людство винайшло предмети з амальгами. Проте мати дзеркало вдома вважалося розкішшю, саме тому виникали всілякі забобони.

Прикмета “розбити дзеркало” означала, що Вас неодмінно переслідуватимуть нещастя. Це природно, беручи до уваги вартість подібного предмета. Літні люди говорили про те, що сім’ю чекатиме стільки бід, на скільки осколків розлетілося дзеркало. Розбите дзеркало обіцяло сім років нещасть. Випадково розбите дзеркало — до змін. Якщо осколків непарна кількість, слід очікувати на весілля. Парне число віщувало смерть когось із близьких. Якщо ж Ви не забобонні, але не готові перевіряти на собі дію цих історій, ми радимо Вам чинити так: У Вас вийшло випадково розбити дзеркало, тоді необхідно звести контакт осколків зі шкірою до мінімуму (а краще і зовсім не допускати), змісти віником все на аркуш паперу і викинути в сміття, нашіптуючи змовляння: “Дзеркало впало – біда пропала, не плаче, не сміється, назад до нас не вернеться!“.

Більше Вам не треба квапливо шукати в Інтернеті запити типу “Що буде, якщо розбити дзеркало? Прикмета”. Просто слідуйте нашій пораді й вірте, що все буде добре.

Також, є забобони, пов’язані з розбитим дзеркалом. У нього не можна дивитись навіть, якщо воно тріснуло. Зберігати у себе тріснуте дзеркало — до хвороб, слабкості, нещасть. Якщо дзеркало розбилося, в жодному разі не дивіться в осколки. На жаль, випадково побачили своє відображення в осколках, тоді вмивайтеся проточною водою і прочитайте молитву, якій довіряєте. Вода змиє негативну енергію, а молитви очистять душу від страху.

Що означає примета “розбити дзеркало” у народів світу?

У всіх слов’янських народів є забобони, пов’язані з розбитим склом з амальгамою. Та й у багатьох народів є прикмети, яких дотримуються люди, якщо розбилося дзеркало. Так, жителі Сполучених Штатів Америки показують самому собі купюру номіналом у п’ять доларів, щоб уникнути розорення. Жителі Австралії після неприємного інциденту запалюють свічки в тому місці, де раніше було дзеркало, а потім просто замінюють його максимально схожим предметом.

У цілому ж, пам’ятайте, що, чим менше Ви вірите в прикмети, тим меншою силою вони володіють. Звичайно, Вам може бути щиро шкода старовинного дзеркала в дорогій оправі або ж просто улюбленого кишенькового люстерка, проте боятися Вам точно не варто.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: випадково розбила дзеркало, Що означає прикмета розбити дзеркало

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *