Чищення пральної машини: п’ять правил [draft]



Пройшли часи, коли господаркам доводилося бігати до водойм і прати речі в крижаній воді. Забуті й дошки, об які до крові стиралися пальці рук. Сучасна техніка дозволяє забути про проблеми з побутовими справами. Проте догляд за тією ж пральною машиною має бути постійний. Тільки при такому догляді вдасться зберегти робочий стан агрегату.

Етапи чищення

Догляд за так званою “пралкою” має два етапи.

  1. Зовнішнє чищення.
  2. Внутрішнє очищення системи.

Не слід пропускати жоден з етапів чищення пральної машини. Іншими словами, важливо дотримуватися рекомендацій, прописаних в інструкції з експлуатації і догляду за агрегатами.

Перше правило чищення

Якщо Ви нещодавно стали володарем домашньої помічниці, то ще не знаєте, як почистити пральну машину-автомат. Сьогодні ми розкриємо 5 секретів, що стосуються догляду за подібного типу технікою. В першу чергу, проводиться чищення внутрішніх поверхонь. Насамперед займемося очищенням барабана від накипу. Трохи пізніше черга дійде і до прибирання у фільтровому відсіку.
Отже, закриваємо дверцята приладу і в лоток насипаємо 10 пакетиків лимонної кислоти. Її можна замінити вибілювачем “Амвей” (у цьому випадку сипкий засіб засипається безпосередньо у барабан). Природно, в магазинах продаються і спеціальні суміші, які також допускається використати за призначенням. Тепер виставляємо всі параметри прання на максимум. І запускаємо цикл. Раз на 6 місяців повторюємо цей етап чищення.

Дезинфекція

Коли завершився процес чищення барабана від накипу, можна приступати до дезинфекції фільтра. Для цього відсік, в якому він розташовується, відкриваємо. Акуратно від’єднуємо шланг і проводимо чищення вручну. Проводити подібну процедуру слід досить часто – 1 раз за квартал.
Напевно, Ви не розумієте, для чого вимагається проводити цю дію? Якщо Ви замислилися про те, як почистити пральну машинку-автомат, то доведеться читати далі. Повторюючи періодично чищення фільтру, Ви уникнете появи неприємних ароматів і засмічення зливного шланга.

Зовнішній догляд

Чищення пральної машини передбачає і зовнішній догляд. Для цього готуємо ганчірку, воду і засіб для посуду. З їх допомогою змиваєте зовнішній бруд з корпусу агрегату. Природно, згодом доведеться чистою водою промити ще раз усі частини машинки прального типу. І бажано відразу ж осушити рушником.

Чистимо дверцята

Ганчірочкою, змоченою у воді й розчині для посуду, пройдіться по усіх щілинах і гумках. У цих місцях зазвичай скупчується неймовірна кількість бруду, пилу. Для зручності можна використати стару зубну щітку, щетина якої легко проникне у будь-які шпарки.

Як почистити лоток пральної машини?

Залишається з’ясувати, як почистити лоток пральної машини. Це досить часто використовуваний елемент, в який засипається порошок і заливається кондиціонер, тобто їх залишки залишаються в камері лотка. В інструкції сказано, як можна витягнути лоток для порошку з приладу. Далі під струменем води і за допомогою засобу для миття посуду очищаємо весь лоток. Залишається висушити цю деталь і вставити на місце.
Слід згадати, про таке явище, як неприємний запах з барабана. Щоб його усунути, регулярно протирайте зовнішні елементи. Необхідно також залишати дверцята після кожного прання відкритими. Якщо ж це не допомагає, то залийте вибілювач, і запустіть прання без речей. Встановлювати помічницю краще на кухні, де є можливість провітрювання. У ванній з цією метою слід обзавестися витяжкою. Повірте, на практиці все легко проводиться і не потребує багато часу, тому не ставте запитання: “Як почистити пральну машину- автомат в домашніх умовах?” – приступайте до виконання правил.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *