Очищаємо пральні машини [draft]



Ми вже настільки звикли до пральних машин, що уявити своє життя без цих дивовижних помічниць нам складно. По-перше, це колосальне заощадження часу і сил, а по-друге, машина бере менше води, ніж ми, коли перемо руками.

Від чого забруднюються пральні машини?

Здавалося б, від чого може забруднитися пральна машина? Адже ми перемо тільки одяг, білизну, а звідки ж беруться наліт, бруд і запах? Причиною виникнення вапняного нальоту, головного ворога всіх автоматичних пральних машин, є жорстка вода, яка і призводить до утворення щільної кірки на барабані машини.
Крім того, з одягу, який ми перемо, під час прання відділяються дрібні, іноді навіть непомітні оку, частинки ворсу, бруду, пилу, які з часом осідають і виводять з ладу машину. Внаслідок цього забруднюється барабан, який, як й інші запчастини, потребує регулярного догляду і періодичного чищення.

До чого призводить забруднення?

Пральні машини, як вже зазначалося, потребують постійного догляду, навіть якщо у Вас стоїть спеціальний фільтр для води, це не означає, що всередині немає нальоту або бруду. Забруднені машини можуть надовго вийти з ладу. Вам доведеться викласти за ремонт кругленьку суму, а іноді навіть купити нову, оскільки відремонтувати деякі поломки майстер просто не зможе.
Не забувайте витирати досуха барабан після кожного прання. Також необхідно ретельно чистити лоток для порошку і обполіскувача, щоб продовжити життя гумок усередині.

Як очистити?

Очищення пральної машинки відбувається у декілька етапів. Перший і найважливіший – внутрішнє очищення. Для цього машина має бути порожньою, без білизни. Інакше Ви ризикуєте зіпсувати речі. Для чищення пральних машин використовують оцет, лимонну кислоту і соду.
Щоб провести очищення лимонною кислотою, візьміть 2-3 пачки кислоти і засипте у відсік для порошку. Потім ввімкніть машину на режим із замочуванням (на найтриваліший режим, який підтримує Ваша модель) і натисніть на пуск. Після цього процедуру можна повторити із содою або оцтом, а краще з вибілювачем, який містить кисень.Фахівці радять проводити очищення не рідше одного разу на півріччя. Наступним етапом є очищення пральної машини зовні. Візьміть м’яку ганчірку і ретельно протріть барабан машини, скло, лоток для порошку. Краще лоток витягнути і ретельно почистити знизу і згори.

Профілактика

Як відомо, проблемі краще запобігти, ніж її розв’язувати.  Важливо вживати профілактичні заходи, які не лише сприятливо позначаться на роботі Вашої помічниці, але й зроблять процес очищення швидшим і легшим. Перед тим, як відправити речі до прання, перевірте їх на наявність дрібних предметів: папірців, монет, зубочисток, погано пришитих гудзиків. Не перевантажуйте пральну машину. Якщо перете великі речі, додайте до них маленькі. Вони забезпечать рівномірний розподіл прання і зменшать навантаження на підшипники. Після циклу протріть машину сухою ганчіркою і залиште відкритим люк для провітрювання. Так Ви уникнете появи грибка, розмноження бактерій і неприємного запаху. Проводьте очищення і, за потреби, заміну фільтрів.
Регулярно промивайте відсіки для порошку, вибілювача і кондиціонера. Не використовуйте засоби, не призначені для автоматичного прання. Робіть перерви між циклами не менше 30-40 хв. Якщо Ви слідуватимете цим порадам, то Ваша пральна машинка прослужить Вам ще довго. І Вам не треба буде переживати про брудну білизну або про якість роботи пральної машини.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *