Шапка з вушками з хутра своїми руками, майстер-клас [draft]



Шапка – нелюбимий предмет гардеробу як у дітей, так і у дорослих. Мало того, що він псує зачіску, так усі головні убори ще і виглядають нудно і одноманітно. Якщо Ви не хочете замерзнути, мрієте навіть взимку залишатися стильною – пропонуємо зшити шапку з хутра своїми руками. Чарівні вушка, які стануть головною прикрасою, виглядають потішно і грайливо, вони точно сподобаються оточуючим.

Як зшити шапку з вушками, майстер-клас

Для створення шапки з хутра нам знадобиться:

  • 1/2 м бавовни або тонкого фліса;
  • 1/2 м штучного хутра;
  • яскраві хутряні обрізки;
  • 1 м гумки або шнурка;
  • картон;
  • клей;
  • швацька машинка, голки, нитки;
  • ножиці, гостре лезо;
  • папір для викрійки.

Вибираючи тканину для підкладки, врахуйте, що фліс зробить Ваш виріб неймовірно теплим. Хутро краще використати штучне: з ним легше працювати, воно дешевше, Ви не завдаєте шкоди довкіллю. Колір вибирайте природний (білий, сірий, чорний), на його фоні яскраві вушка виглядатимуть контрастніше.

Як зшити шапку з вушками: покрокові фото

Починаємо виготовлення головного убору своїми руками. Спершу роздрукуйте всі частини викрійки, склейте їх і виріжте деталь.
Якщо Вам здається, що шапка вийде маленькою, збільшіть пропорції викрійки. Виміряйте окружність голови, а також довжину від верхівки до основи шиї. Зверніть увагу на наступне фото: якщо міняєте довжину кола – йдіть за фіолетовою лінією, коло і довжину – за зеленою, тільки довжину – за червоною. Зменшити розмір набагато простіше: продублюйте контур викрійки в меншому розмірі (на фото він синій). Перенесіть викрійку на тканину і виріжте її. Зшийте верхню частину виробу. Вивертати поки що не треба. Тепер настав час для роботи з хутром: перенесіть викрійку на виворітну сторону, не забудьте, що виріб складається з двох частин.
Щоб вирізувати заготівлі, краще взяти ніж або лезо. Складіть половинки хутром усередину і зшийте їх за допомогою машинки. Сколіть шпильками хутро і підкладку, обидва шви повинні “дивитися” всередину. Виконуйте роботу акуратно, не розтягуйте тканину, інакше вона може зміститися вбік. Розріжте шнурок навпіл, на кінці кожної частини зав’яжіть вузол. Тепер пришийте ці зав’язки до нижньої частини шапки, зшийте хутряний верх і підкладку. Основна частина роботи завершена, тепер нам необхідно надати шапочці шарму – пришити забавні вушка. Як завжди розпочинаємо з викрійки. Форма ушок може бути різною: лисячі – великі трикутники, котячі – маленькі. Щоб вуха нагадували ведмежі, надайте їм округлої форми. Після того, як Ви визначилися з формою, виріжте деталі з хутра, як це показано на фото.
Щоб вуха “стояли” між двох хутряних деталей прокладіть картон, потім зшийте. Візьміть хутро контрастного відтінку і виріжте 2 невеликих однакових квадрата. Згорніть з них трубочки і прошийте, потім виверніть на праву сторону. Залишилося приклеїти або пришити їх у внутрішній кут кожного “вуха”. Приєднуємо прикраси до шапки. Спочатку прикладіть деталі, оцініть, як вони виглядають, потім приколіть шпильками і ще раз перевірте, чи симетрично розташовані вушка з хутра. Тепер можна їх пришивати.

Оригінальна шапка з вушками готова, але зав’язки виглядають занадто просто. Ви можете залишити все без змін, але ми пропонуємо створити оригінальні помпончики з хутра двох кольорів. Розмір вибирайте самі. Прикрастьте забавними хутровушками кінчики зав’язок і вирушайте в обновці гуляти. Тепер Ви знаєте, як зшити шапку з хутра своїми руками. Не зупиняйтеся на досягнутому, пробуйте нові матеріали, додайте декор. Ви завжди виглядатимете модно, а рідні й друзі не залишаться без приємних подарунків.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *