Подарунок на Новий рік своїми руками: як зробити шпильку-бант, майстер-клас з фото [draft]



Настає золотий час для всіх умільців, адже можна почати робити подарунки на Новий рік своїми руками. Кожній близькій людині Ви готові піднести саме те, про що мріється, кожен сувенір зберігає тепло умілих і дбайливих рук. Що ж можна подарувати дівчинці  або дівчині? Швидше за все, панянки і панночки зрадіють модному аксесуару, оригінальній прикрасі, яка існуватиме в єдиному екземплярі. Сьогодні ми пропонуємо майстер-клас з фото зі створення шпильки-банта. Повірте, це просто!

Банти своїми руками: готуємо матеріали

Отже, ми вирішили створити чарівний подарунок на Новий рік своїми руками. Починаємо, як і завжди при виготовленні виробів, з підготовки потрібних нам матеріалів. Для роботи Вам необхідні:

  • тканина для основи;
  • атласна стрічка;
  • нитки і голки;
  • ножиці;
  • невидимка або невеликий металевий крокодил для волосся;
  • клей для тканини;
  • невеликий шматочок білого фетру;
  • гумка.

Вибір матеріалу для майбутнього бантика – найважливіший етап. Подумайте, який колір найбільше подобається адресатові, що гармоніюватиме з її гардеробом. Основу краще за все брати атласну або шовкову, нейтрального відтінку. Розмір залежить від величини шпильки, ми пропонуємо підготувати два прямокутні відрізи 20×10 см. Стрічка виконує декоративну функцію, тому вона повинна виділятися, але водночас сполучатися з основою. Купіть стрічки із запасом, сантиметрів 30 (зайве завжди можна відрізувати), ширина залежить про Вашого бажання, від одного сантиметра до п’яти.
Нитки варто купувати міцні, колір повинен збігатися з фоном виробу. Кріплення шпильки або гумки здійснюють за допомогою спеціального клею для роботи з тканиною і металом, його знайдете в крамниці рукоділля.

Робимо шпильку-бант своїми руками

  1. Починаємо створювати подарунок своїми руками. Спершу підготуємо великий бант. Беремо перший відріз тканини, складаємо його, у Вас повинен вийти вузький довгий прямокутник.
  2. Акуратно зшиваємо кінці й вивертаємо, тепер ниток зовсім не видно. Починаємо наживляти довгий край, стараємося, щоб стібки були частими і акуратними. Коли Ви дійшли до кінця – потягніть за нитку, у Вас повинен вийти красивий волан. Закріпіть шов на непомітний вузол і акуратно розпряміть складки. Перша частина готова, пора братися за другу, робота чекає на Вас. Коли дві половинки “квітки” готові, їх необхідно міцно зшити один з одним.
  3. Настав час для роботи зі стрічкою. Ми пропонуємо декілька варіантів. Перший – найпростіший. Обмотайте центральну частину стрічкою і закріпіть. Можна також зав’язати бантик. Другий варіант потребує трохи більше вправності, проте шпилька-бант виглядатиме акуратніше. Відріжте необхідну Вам довжину стрічки, склейте її кінці, вийшла петля. Тепер поєднайте центральну частину з місцем шва, вже схоже на бантик. Тепер тягніть середину однієї з петель до центру, фіксуйте і повторюйте те саме з іншою. Отже вийшов красивий об’ємний декоративний вузол. Приклейте або пришийте його до нашої квітки з тканини.
  4. Наступним етапом майстер-класу зі створення банта своїми руками стає робота над кріпленням. На вибір у нас є гумка, невидимка або мініатюрний “крокодил”. Невидимка підійде для мініатюрного бантика. З її допомогою можна підхоплювати відростаючий чубок або тоненькі пасмочки. Металева ж шпилька відрізняється міцністю і добре фіксує локони.
  5. Гумку або невидимку найпростіше пришити до виробу зі зворотного боку. Щоб прикріпити крокодил, виріжте з фетру невеликий кружечок, пришийте його з виворітного боку до основи. На фетр приклейте шпильку. Тепер виріб буде міцнішим, а кріплення зможе краще триматися.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *