Чим і як відмити зеленку з шкіри [draft]



Розчин діамантовий зелений або просто зеленка – це лікарський препарат, використовуваний для знезараження і підсушування ран при порізах і інших травмах. Цей засіб є присутнім в кожному будинку, незважаючи на значний недолік – після його застосування залишаються сліди зеленого кольору, вивести які досить складно. Чим відмити зеленку з шкіри? Це питання періодично виникає у кожної людини.

Скільки тримається зеленка на шкірі?

При використанні зеленки частенько забарвлюється не лише сама рана і шкіра навколо неї, але і руки. Якщо не повезе, ліки залишають сліди на одязі, особі, волоссі. Навіть найакуратніша людина, хоч трохи, але вимазується зеленкою, плями якої зберігаються стійко. Чим глибше в’їдалися ліки, тим важче відмити його сліди. Але рано чи пізно вони сходять.Скільки зберігається зеленка на шкірі? Розчин діамантовий зелений залишає плями на 2 − 10 діб. Коли він глибоко в’їдається в шкіру, то його сліди зникають лише при черговому оновленні епідермісу.

Видалення зеленки з шкіри обличчя

Існує декілька способів видалення зеленки з шкіри, проте для особи підійде не кожен. Річ у тому, що тут шкірні покриви досить ніжні, тому вони потребують щадних методів.
Як відмити зеленку з шкіри обличчя? З цією метою використовують такі засоби:

  • Мило і дитячий крем – спочатку плями зеленки на шкірі змащують кремом, витримують 10 хвилин, а потім змивають милом.
  • Скраб – являється менш щадним способом, але також підходить для видалення слідів зеленки з шкіри обличчя (скрабом треба вмиватися, приділивши більше уваги вимазаним місцям на шкірі, потім особу змащують кремом).
  • Молочко для зняття макіяжу – вату або ватний диск змочують в косметичному засобі і протирають шкіру (цей спосіб підходить при невеликих плямах, які не встигли глибоко вбратися).


Змивати сліди від зеленки з поверхні шкіри необхідно до тих пір, поки вони остаточно не зникнуть. Якщо жоден із запропонованих способів не допомагає, доведеться повторювати процедуру і наступного дня.

Обробка рук і нігтів

Якщо зеленка виявилася на шкірі рук і нігтях, але не встигла занадто глибоко вбратися, можна скористатися такими ж засобами, які застосовуються для очищення особи. Також рекомендується використати наступне:

  • Зубну пасту – наносять на пляму зубною щіткою, витримують близько 5 хвилин, а потім змивають звичайною водою;
  • Ацетон або рідина для зняття лаку – у вибраному засобі змочують ватний диск і обробляють їм сліди від зеленки, потім змивають водою;
  • Спирт – використовується аналогічно ацетону, в нім змочують вату або ватний диск, а потім протирають зелені плями на руках і нігтях.

На замітку! Для видалення плям від зеленки на руках і нігтях рекомендують використати серветки для оргтехніки, оскільки вони просякнуті спиртом. Їх дозволено застосовувати для очищення шкіри будь-якої частини тіла, за винятком особи.

Коли зеленка потрапляє під нігті, видалити її досить важко, але можливо. Допоможе ванночка з теплої води і невеликої кількості соку лимона. У неї опускають руки і витримують 10 хвилин. Якщо сліди від зеленки залишаться, необхідно узяти стару зубну щітку і пасту.

Як прибрати зеленку з волосся?

Іноді після використання зеленки залишаються сліди на волоссі. Для їх видалення можна скористатися одним з таких засобів :

  • горілка з соком лимона;
  • жирний крем;
  • перекис водню;
  • вазелін;
  • одеколон;
  • спирт або лосьйон на його основі.

Щоб відмити волосся від плям зеленки, необхідно узяти будь-який з вищеперелічених засобів і просочити ватний тампон. Далі провести їм по плямах на волоссі. Після цього слід вимити голову з використанням шампуню.

На замітку! Якщо зеленка залишила великі плями, можна на деякий час залишити на волоссі тампон, просочений очищаючим засобом, зробивши щось на кшталт маски. Це зробить процедуру ефективнішою.

Ще один спосіб відмити зеленку з волосся – зробити маску з кефіру. Кисломолочним продуктом кімнатної температури змащують плями. Через півгодини кефір змивають теплою водою.
Для людей з сухим типом волосся найбільш підходить спосіб видалення плям зеленки з використанням рослинної олії. Його наносять на зелені сліди, витримують 25 хвилин, а потім змивають водою з шампунем.Коли зеленка залишає після себе сильні плями на волоссі, позбавитися від них складніше. Для цього можна скористатися професійним змивом, призначеним для забарвлених локонів. Вона включає до свого складу діючі компоненти, здатні проникати в глибокі шари волосся і руйнувати фарбувальні пігменти. Таким чином, з пасм змивається зеленка, і вони набули натурального кольору.

На замітку! Якщо використовується професійний змив для видалення плям з волосся, перед її застосуванням необхідно уважно ознайомитися з інструкцією на упаковці. Зазвичай ці кошти отримують шляхом змішування декількох компонентів. Крім того, на упаковці вказаний час, упродовж якого змив слід витримати на волоссі.

Як і чим можна відмити червону зеленку?

Червоною зеленкою називається препарат “Фукорцин”, що складається з ацетону і фуксину. Вступаючи між собою в хімічну реакцію, ці речовини обумовлюють колір ліків. Чому “Фукорцин” називають зеленкою? Річ у тому, що ці два засоби мають схожу дію, а також однаково бруднять шкіру рук, особи, нігті, одяг і навколишні предмети, а відмити їх досить важко. Але якщо зеленка залишає після себе сліди тільки у свіжому вигляді, “Фукорцин” вимазує і після висихання.
Як і чим відмити червону зеленку на руках або інших частинах тіла? З цією метою використовують такі засоби:

  • перекис водню;
  • миючий засіб;
  • господарське мило;
  • саліциловий спирт;
  • нашатирний спирт;
  • настоянка календули.

Ефективним засобом для видалення червоної зеленки є розчин перекису водню. Можна узяти препарат 1,5% або 3%. Перекис водню відрізняється м’якою дією. З її допомогою можна швидко і легко видалити пляму червоної зеленки, не зашкодивши шкірі.
Ще одно засіб, який допомагає відмити сліди від червоної зеленки − рослинна олія. Якщо пігмент, що фарбується, глибоко проник в шкіру, позбавитися від нього можна за допомогою спирту. Але з ним варто бути обережніше, оскільки невміле використання здатне привести до опіку. Не рекомендується застосовувати спирт для видалення слідів червоної зеленки на обличчі.

Це важливо! Щоб плями “Фукорцина” видалити швидше, перед використанням препарату в нього слід додати декілька крапель маслинової або обліпихи олії. Дія червоної зеленки залишиться при цьому незмінною, зате від слідів позбавитися буде набагато простіший.

Чим відтерти зеленку з шкіри після вітрянки?

Зеленка при вітрянці знімає свербіж, знезаражує і підсушує ранки, що утворюються на шкірі. Оскільки висип при цьому захворюванні локалізується на руках, спині, животі і інших частинах тіла, сліди від препарату, відповідно, теж знаходяться скрізь. Тому виникає питання: чим відтерти зеленку з шкіри після вітрянки?Треба помітити, що позбавлятися від зелених плям необхідно після одужання, коли висип вже відсутній. Для цього існує декілька способів. Можна спробувати використати дитячий крем і витримати на шкірі близько 20 хвилин. Далі треба змити його водою з милом. Якщо після цього залишилися невеликі сліди зеленки, слід протерти їх ватним диском, який заздалегідь змочують в рідкому милі.
Видалити плями, які залишила зеленка на шкірі після вітрянки, можна за допомогою розчину, що складається з води і розчинених в ній пігулок аскорбінової кислоти. У нім слід змочити ватний диск і обробити шкіру. Крім того, можна спробувати стерти плями зеленки рослинною олією або косметичними засобами. Приміром, молочком для зняття макіяжу.Допускається точкове використання спирту або перекису водню. Проте для видалення зеленки з шкіри маленької дитини їх застосовувати не рекомендується, оскільки є вірогідність пошкодити ніжні шкірні покриви. У дитячому віці рекомендується скористатися дбайливішими методами.
Навіть якщо вивести плями від зеленки після вітрянки швидко не вдасться, не варто засмучуватися. Вони самостійно вигорять на сонці і повністю зникнуть через декілька днів. Зеленка не завдає шкоди шкірі, вона лише псує зовнішній вигляд.

Відео

Ознайомившись з відео, можна дізнатися, як швидко відмити зеленку з шкіри.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *