Як вибрати якісний посуд з нержавіючої сталі?



Хороший посуд, мрія кожної господині. І з цим твердженням ніхто не посперечається. Це стосується абсолютно будь-якого посуду, виготовленого з різних матеріалів. Як же вибрати те саме кухонне начиння, щоб вона довгі роки радувала наших жінок? Дуже часто вибір падає на посуд з нержавіючої сталі. Купити такі каструлі в Києві можна не лише в магазині, але і не покидаючи свого житла, зробивши замовлення по мережі інтернет. Проте для того, щоб купівля дійсно не розчарувала, краще всього живцем сходити в магазин і вже там уважно оглянути потенційних претендентів.
Хоч і називають нержавіючу сталь унікальним матеріалом століття, але все таки сплави можуть бути різними. І тільки лише один з них використовують для виготовлення кухонного посуду. Маркерують цей сплав таким чином: 18/10. Проте в різних країнах і регіонах він може мати своє власне маркування. Так, наприклад, якщо ви надумаєте купити набір каструль з цього металу в Німеччині, то на дні буде вибита наступна формула X5CrNi18 – 10, що відповідає німецькому стандарту DIN. У країнах Євросоюзу харчова нержавіюча сталь матиме такий ряд цифр : 1.4301.
Як видно практично скрізь є присутніми магічні цифри 18 і 10. Вони означають присутність в сплаві 10% нікелю і 18% хрому. Окрім цього, сплав містить вуглець і інші незначні домішки в основній масі заліза. А ось якщо ви надумаєте купити каструлі в Сполучених Штатах, то там ви цих цифр не побачите. Американські стандарти таку сталь відмічають тризначною цифрою. Це може бути марка 304, а може бути і 321.
Чому саме цей сплав стали застосовувати для виготовлення медичних інструментів і кухонного посуду? Все дуже просто. Вдале поєднання хрому і нікелю дозволило зробити метал інертним до різних агресивних середовищ. До того ж вироби з такої нержавіючої сталі досить легко відмиваються. На їх поверхні не утворюються подряпини. А це означає, що мікробам і патогенним мікроорганізмам ніде ховатися і розмножуватися.
Для того, щоб правильно підібрати посуд з нержавіючої сталі не досить побачити на ній заповітну маркування. Стінки каструль і сковорідок мають бути достатньої товщини, щоб не деформуватися в процесі нагріву і охолодження. Оптимальним діапазоном товщини є наступний: від 0,6 мм до 0,8 мм. дорожчі вироби можуть мати товщину 1 мм і більше. Проте такі каструлі і сковороди вважаються найбільш енергоємними.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: набір каструль німеччина, посуд з нержавіючої сталі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *