Як вибрати відеокамеру для будинку?

Якщо у Вас велика сім’я, а яскравих моментів дуже багато, тоді Ви просто повинні придбати відеокамеру. Іноді так цікаво дивитися різні моменти з життя і з посмішкою згадувати їх! Адже можна записати практично все, навіть випадкові відеозаписи бувають дуже смішні. Для домашнього використання найкраще купити цифрову відеокамеру. Така техніка допоможе зафіксувати Ваш відпочинок, дні народження і багато іншого у високій якості. Якщо Вас все ще хвилює питання про те, як правильно підібрати відеокамеру для домашнього використання, тоді наша стаття буде дуже до речі тим, хто ще не визначився з вибором. Ми спробуємо розповісти Вам про те, яку камеру краще підібрати залежно від ситуації і потреб.

Спершу давайте з’ясуємо, які ж є типи відеокамер. Цифрові відеокамери можна розділити на декілька типів. Тип камери залежатиме від виду носія, на який буде записано відео і усю інформацію, адже сучасні відеокамери також можуть робити і фотознімки. Підійдуть для сім’ї камери з DVD носіями. Тут головна особливість таких камер полягає в тому, що вони здійснюють запис на диск, а точніше – на маленький диск, адже вже давно не роблять великі і громіздкі камери. Відеозапис відбуватиметься з розрішенням 720х576. Ви зможете подивитися зняте відео на звичайному програвачі для телевізора. Але все-таки це не найкращий варіант для домашнього використання. Давайте розглянемо дещо інші типи відеокамер.

Інший тип записує відео на дорогі і великі за об’ємом диски Blu – ray. На такий “блакитний лазер” можна записувати відео високої роздільної здатності. Це відео з розрішенням 1920х1080. Щоправда, тривалість такого відео не може бути довгою, адже об’єм інформації просто неймовірний. Для такого відео треба буде придбати потужнішу камерою і бажано мати знімний жорсткий диск на 500-1000 Гб, щоб можна було зберегти свою велику колекцію відеозаписів. Не видаляти ж такий дивовижний спогад, а ми певні, що таких спогадів буде дуже багато. Буде додатковою перевагою, якщо Ви придбаєте відеокамеру зі вбудованим жорстким диском з великим об’ємом пам’яті, тоді не доведеться постійно переписувати на комп’ютер збережені відео. Звичайно, такі дорогі камери виправдають себе з часом.

Важливим також є екран і його якість, адже відразу ж зручно переглядати щойно відзняте відео на великому екрані. У більшості моделей встановлюють дисплей діагоналлю до 3 дюймів, цього досить для моментального перегляду. Буде зручно, якщо екран можна буде повертати на великий кут, а саме від 180 до 270 градусів. Це дасть додаткові можливості в процесі зйомки з будь-якого положення, тому врахуйте це при виборі техніки. Сучасні відеокамери оснащені сенсорними дисплеями. Так набагато легше і зручніше управляти усіма функціями. Якщо в камері, яку Ви вже купили, немає режимів зйомки, тоді Ви зробили велику помилку, вибравши невдалий пристрій. Найпопулярніші режими зйомки це: сутінки, пейзаж, макро, пляж, сніг, феєрверк, захід і інші. Використовуючи усі режими відповідно до ситуації, Ви можете знімати високоякісні відеоролики, не маючи особливих навичок.

Зверніть увагу на те, що розмір відеофайлів і якість анімації залежатиме від кількості кадрів в секунду. Сучасні моделі відеокамер можуть робити до 60 кадрів за одну секунду. Відповідно, розмір такого відеофайлу буде великий, тому, якщо Ви не знімаєте активні дії, то цілком досить 30 кадрів за одну секунду. Від кількості кадрів залежатиме плавність рухів, а це згодитися під час фільмування спортивних подій. Більшість камер знімають з частотою 30-50 дос. Оптичний зум зараховують до найголовніших функцій, на які треба звернути увагу при покупці відеокамери. За допомогою збільшення, користувач може легко наблизити потрібний об’єкт, щоб максимально точно сфокусуватися на нім. Якщо пристрій використовує цифровий зум, тоді, наближаючи об’єкт, картинка втрачатиме якість, тому надайте перевагу моделям, де використовується багатократний оптичний зум. За рахунок оптики збільшення відбуватиметься без втрати якості, а не за рахунок обрізання країв.

Після того, як Ви вже ознайомилися з головними функціями і вже готові купувати відеокамеру, давайте розглянемо інші особливості відеопристроїв, які здатні записувати яскраві моменти життя. У кожній сучасній камері має бути порт USB, щоб можна було швидко і легко переносити файли на комп’ютер. Є і інші застосування цього роз’єму в подібних пристроях. Ви зможете підключити додатковий зовнішній жорсткий диск, що дасть можливість записувати відео високої якості упродовж всього дня. Буде вигідніше купити зовнішній HDD об’ємом 1 Тб, ніж купувати карти пам’яті, але врахуйте, що не особливо зручно завжди носити з собою цю величезну флешку. Як відомо, фотоапарат уміє знімати відео, ну, принаймні, сучасний фотоапарат. І виникає питання: чи може відеокамера робити якісні фото? Звичайно, так! Це робить відеокамеру універсальною. Якість фотознімків трохи поступатиметься сучасним дзеркальним або цифровим фотоапаратам, але все-таки для домашнього використання цього цілком достатньо.

Купуючи відеокамеру, Ви можете забути про фотоапарат, не буде більше потреби носити його з собою. Макрозйомка – важлива функція, яка дозволяє знімати об’єкти дуже близько до об’єктиву. Фотографування тексту вимагає високоякісної макрозйомки. Навряд чи Ви зараз знайдете відеокамеру без такого режиму. Необхідна також наявність спалаху для нічної зйомки. Якість відео не буде такою ідеальною, як вдень, але все-таки вночі можливість відзняти ролик завжди буде. Спалах споживає заряд батареї, тому врахуйте, щоб її об’єм був достатній. Кожному, хто має намір знімати багато і постійно, рекомендуємо купити собі додаткову батарею, бажано великої потужності, щоб можна було оперативно продовжити зйомку відео. Здебільшого звичайна батарея може тримати заряд близько 4-5 годин при середніх навантаженнях.

Якщо розглянути бренди, то кращі на ринку такі виробники: Sony, Samsung , Panasonic, JVC, Kodak, Canon. Але опиратися тільки на назву не варто, а краще підійти до цього питання конструктивніше. Зараз прогрес невпинно йде вперед, тому ціни значно знизилися в порівнянні з попередніми роками. Зараз за 200-300 доларів можна купити цілком хорошу камеру, яка записуватиме відео в якості щонайменше 720р. Це може бути портативна камера, яка дуже схожа на телефон або великий плеєр. Головна перевага в тому, що таку камеру можна носити з собою в кишені, та і ціна цілком не кусається. Але маленький екран і відсутність великого об’єму пам’яті примушують замислитися про щось серйозніше, якщо Ви маєте намір знімати відео великих об’ємів. Також Ви зможете робити фото не надто високої якості такою бюджетною камерою.

Як вибрати відеокамеру середнього цінового діапазону? Якщо розглянути середній ціновий діапазон, то ми б порекомендували Вам модель Sony HDR – CX190E, оскільки її ціна складає трохи більше 350 доларів, а популярність і відгуки користувачів роблять її однією з кращих на ринку. Зверніть увагу на цю відеокамеру. Як вибрати камеру з елітного цінового діапазону з множиною функцій і великим об’ємом жорсткого диска?

Якщо Ви готові викласти чималі гроші за такий пристрій, тоді зверніть увагу на більш функціональні відеокамери. Моделі ціною від тисячі доларів можуть забезпечити як високу якість відео, так і відмінні фото у будь-яких умовах. Наприклад, може бути відмінний варіант модель Sony HDR – CX560E. Обійдеться такий пристрій у суму трохи більшу за 1000 доларів, але функціонал повинен цілком окупитися. Її можливості вражають, і така модель буде ідеальною для домашнього використання за усіма параметрами. Тут Ви знайдете і режим нічної зйомки, і великий сенсорний дисплей, а також Sony HDR – CX560E може робити високоякісні фотографії високої роздільної здатності. Але йдеться не лише про характеристики , а про те, як все виконано. Якість можна побачити у всьому. Тут і якість складання, і звук, і відео. Все зроблено відмінно. Серед недоліків можна виділити хіба що малий заряд батареї і не дуже потужний зум. За такі гроші можна було б зробити і краще. Деякі користувачі твердять , що мікрофон занадто чутливий. Але акумулятор можна докупити, тому переваги перевершують усі недоліки. Ця модель ідеальна практично у всьому.

Як вибрати відеокамеру для відеоспостереження? Відеокамери для будинку можуть бути не такі, як Ви собі уявляєте, наприклад, це також можуть бути пристрої для ведення спостереження. Спершу давайте ознайомимося ближче з видами таких пристроїв. Є декілька типів камер для відеоспостереження. Безкорпусні відеокамери встановлюють для того, щоб вести приховане спостереження. Їх можна легко вмонтувати в стіну або різні меблі, наприклад. Відмінний варіант, якщо хочете, щоб ніхто так і не дізнався, що за ним стежать. Ставити їх краще перед входом у двір або перед дверима.

Також є ще і купольні камери. Їх особливість дозволяє використати таку техніку в приміщенні. Ідеально підійде для супермаркету або для якогось розважального центру, офісу. Деякі дорогі моделі мають функції повороту, тобто можна управляти ними віддалено. Вуличні камери спостереження також особливі, їх можна поставити на стіну будівлі або на спеціально зроблену опору. Особливість їх в тому, що їх корпуси досить міцні, можуть витримати холод і жарку погоду. Навіть у дощ і сильний вітер вони працюватимуть стабільно і справно.

Ще при виборі камер для спостереження врахуйте, що є кольорові і монохромні відеопристрої. Якщо це для Вас не принципово, то можете купити звичайну недорогу камеру, кольори не завжди будуть потрібні в такій справі, але є і ситуації, коли колірність просто необхідна. Наприклад, щоб побачити колір машини або одягу людини. Уважно подумайте про це. Ще один параметр, на який треба звернути увагу, це чутливість. Слабкі і дешеві камери не зможуть зафіксувати маленькі об’єкти увечері або вночі, без певного освітлення. Чим вища чутливість, тим краще зображення у будь-яку пору року і доби. Розрішення не має бути занадто високе, оскільки записів буде дуже багато. Якості 640х480 цілком досить для домашнього відеоспостереження. Ми думаємо, що Ви дізналися багато корисного з нашої статті, і нехай Ваш вибір буде обдуманим, а відеокамера служитиме довго і справно.

скриті камери купити, купити скриту вуличну відео камеру спостереження, купити якісні відеокамери кольорові на будинок, скриті камери відеоспостереження, камери відеоспостереження

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *