Ремонт квартири корисні поради



Рано чи пізно настає необхідність ремонту. І ось ви вирішили поміняти зовнішній вигляд стін, стелі або змінити підлогове покриття. У вас є маса ідей з приводу нового інтер’єру, є необхідна сума грошей і ви готові приступити до самостійного ремонту.

В першу чергу необхідно заміряти усі параметри квартири, оцінити стан стін, стелі і підлоги, а також комунікацій і електропроводки. Коли усі необхідні дії виконані, настає час приступити до ремонтних робіт. Що треба знати початкуючим любителям ремонту?

Проводячи ремонтні роботи, необхідно дотримуватися правильної послідовності їх виконання. Зрозуміло, якщо ви маєте достатні засоби найняти фахівців, то це буде найкращим варіантом. Хоча життєвий досвід підказує, що і професійних ремонтників обов’язково треба контролювати. Якщо ж ви вирішили зробити ремонт самостійно, те знання послідовності проведення ремонтних робіт вам просто потрібне. Запам’ятайте важливе правило: краще всього ремонтувати квартиру цілком. Також бажано аналогічні етапи роботи, особливо ті, які самі “брудні” (демонтаж перегородок, зняття старого білення або шпалер, установка вікон і так далі) зробити в усіх кімнатах одночасно. Інакше вийде, що в одній кімнаті вже стелять на підлогу ковролін, а в іншій тільки змивають білення із стелі.

Проте, як би не хотілося в ідеалі, це правило іноді важко здійснюване. Адже ремонтувати відразу усю квартиру вимагає великих грошових витрат, тільки купівля матеріалів для самостійного ремонту дво- або трикімнатної квартири може перевищити сімейний бюджет у декілька разів. Крім того, якщо проводити ремонт відразу в усієї квартири, то необхідно на цей час кудись з’їхати, що також може дозволити собі не кожен.

Тому внесемо поправку у вищесказане правило. Якщо немає можливості провести ремонт відразу в усій квартирі, то розпочинайте його з кімнати, яка найдалі від вхідних дверей. Поступово продовжуйте ремонт, наближаючись до передпокою, де ремонт роблять в саму останню чергу. Це і зрозуміло: якщо доведеться тягати будівельне сміття або відра з розчином по тільки що відремонтованих коридору або передпокою, то усі витрати часу, праці і грошей можуть у результаті піти нанівець. Але, незважаючи на таке просте правило, порушується воно дуже часто. Також дотримуйтеся цього правила, тобто рухайтеся від найдальших кімнат до передпокою, і при ремонті квартири цілком. Це особливо важливо при етапі проведення обробних робіт.

Корисні поради по ремонту квартири

Спочатку виконуються демонтажні роботи. Необхідно зняти старі шпалери, штукатурку, білення, підлогове покриття, дверні блоки і, при необхідності, демонтувати перегородки. Це очевидно і не потребує пояснення. Але є одне але. Часто буває, що завершуючи ремонт виявляють, що забули щось демонтувати. Тоді доводиться частково переробляти роботу, причому дуже акуратно і повільно, щоб не зіпсувати усе інше. Тому рекомендуємо, після того, як закінчите демонтаж, оглянете уважно приміщення, щоб перевірити, чи все демонтовано.

Наступним етапом є заміна вікон. Ця досить брудна робота, особливо в частині демонтажу старих віконних блоків. Завершивши установку вікон і підвіконь, закрийте їх поліетиленовою плівкою. Це дозволить уникнути небезпеки їх подряпати або вимазати при подальшій роботі.

Коли замінили вікна, займіться прокладенням прихованої електропроводки. Для цього необхідно спочатку намалювати її схему, інакше можна помилково потім почати забивати цвяхи або свердлити отвір в місцях проходження дротів. Перед тим, як приступити до роботи, треба добре продумати, де краще розташувати розетки і вимикачі. У ванній кімнаті, кухні і туалеті спочатку треба виконати розводку труб і інші суміжні роботи, а потім приступити до проводки. Наступний етап – проведення штукатурних робіт, а також вирівнювання стелі і стін. Це, мабуть, найбільш тривалий етап ремонту, оскільки кожен шар штукатурки наноситься тільки після повного висихання попереднього. А часто таких шарів потрібно нанести досить багато.

Потім починається робота з підготовки підлоги, тобто монтується тепла підлога, робиться стягування і вирівнювання. Час повного висихання стягування залежить від матеріалу, тому уважно ознайомтеся з інструкцією на упаковці.

Потім йде установка дверей, і можна приступити до обробних робіт. Їх послідовність залежатиме від технології і використовуваних матеріалів.

Наприклад, якщо ви вирішили пофарбувати стіни правильно або побілити стелю, то зробіть це в найпершу чергу. Підвісні стелі прийнятніше монтувати тільки після того, як закінчитися обробка стін. Підлогове покриття незалежно від виду(паркет, плитка, лінолеум та ін.) укладають після того, як будуть готові стеля і стіни. Після цього відбувається установка наличників, плінтусів, розеток, вимикачів і інших декоративних елементів. У ванній кімнаті, туалеті і кухні також встановлюють сантехніку, змішувачі і інші аксесуари. Тепер ремонт квартири своїми руками не здаватиметься дуже складним, навчитеся всьому в процесі. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: поради з будівництва та ремонту

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *