Як порахувати квадратні метри? [draft]



Якщо Ви зібралися зайнятися ремонтом у домі, квартирі, офісі або будь-якому іншому приміщенні, насамперед у Вас постане питання про кількість матеріалів, які доведеться використати в процесі роботи. Саме від них більшою мірою залежить, скільки грошових коштів Ви витратите на ремонт у цілому. Якщо Ви коли-небудь відвідували будівельні ринки або супермаркети, то, напевно, помітили, що ціна на багато матеріалів виражена в певній кількості грошей за 1 м². Для того щоб правильно скласти кошторис майбутніх робіт, Вам необхідно передусім обчислити площу приміщення, в якому вони проводитимуться. У цій статті ми розповімо Вам, як порахувати квадратні метри.

Вимірюємо стіни

Зробити всі необхідні виміри на практиці зовсім не складно. Давайте розберемося детальніше в цьому питанні:

  1. Як інструмент для виконання цієї роботи можна використати лазерний далекомір, рулетку або довгу лінійку. Вимірявши висоту і довжину кожної зі стін кімнати, необхідно зафіксувати отримані дані на папері.
  2. Якщо Вам дуже важливо, щоб виміри мали високу точність, то вимірювати стіну слід в декількох місцях. Після цього складіть усі покази і розрахуйте середнє арифметичне.
  3. Знайшовши довжину і ширину стіни, перемножте ці величини – так Ви отримаєте площу. Всі необхідні дії треба виконати на кожній поверхні, яку Ви збираєтеся утепляти, обклеювати або облицьовувати.
  4. Виходячи з показників площі й максимально допустимого бюджету, розрахуйте потрібну Вам вартість матеріалів і вирушайте на будівельний ринок або до крамниці.

Бувають випадки, коли кімната має незвичайну форму, у стінах є виступи або ніші. Площу таких стін можна обчислити, розрахувавши площу кожної з поверхонь і підсумувавши всі показники.

Вимірюємо підлогу

Щоб дізнатися, яка кількість утеплювача або декоративного покриття Вам знадобиться для ремонту підлоги, треба правильно виміряти всі параметри і розрахувати площу кімнати. Обчислити квадратні метри підлоги можна за тією самою схемою. При цьому врахуйте, що виносити з приміщення меблі або робити перестановку зовсім не обов’язково. Виміряти довжину і ширину кімнати можна і по стінах.Прикладіть рулетку або лінійку до поверхні і ведіть до тих пір, поки вистачає довжини інструменту. Поставте відмітку в потрібному місці й пересуньте лінійку далі. У такий спосіб знайдіть потрібні параметри.
Якщо Ви хочете обчислити розміри підлоги в нестандартній кімнаті, розділіть наявну поверхню на геометричні фігури: квадрати і прямокутники. Після цього знайдіть параметри кожної ділянки, порахуйте їх площу і складіть отримані цифри. Якщо Ви проводите ремонт не однієї кімнати, а цілої квартири, виміряйте кожне приміщення окремо і підсумуйте результати.

Комп’ютер у допомогу

У наше століття комп’ютерних технологій є велика кількість різноманітних програм. Обчислити площу квартири, використовуючи одну з відповідних програм, не становить труднощів. Для цього зробіть усі необхідні виміри, внесіть їх у відповідну програму і отримайте готовий результат.
Як бачите, обчислити квадратні метри зовсім не складно. У цій статті ми детально описали, як це зробити. Сподіваємося, що наші рекомендації стануть Вам у нагоді.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *