Як правильно пити абсент

Класичний Абсент – алкогольний напій, що має красивий смарагдовий колір. Він настоюється на зборі трав, основним компонентом з яких є полин. Завдяки властивостям, що передаються від полину, абсент має гіркуватий смак. Зараз існують і інші різновиди абсента, створені з додаванням ароматизаторів і деяких інших компонентів, такі як червоний, чорний і жовтий. Абсент також відрізняється від багатьох алкогольних напоїв своєю міцністю, яка в справжньому напої складає не менше 70%. Дуже важливо знати, як пити абсент правильно, оскільки інакше ним можна обпалити язик або отримати неприємні смакові враження.

За правилами етикету для абсента зазвичай використовуються вузькі чарки з широкою шийкою або повністю циліндричної форми, і для його приготування застосовують спеціальну ложечку з отворами. Напій прийнято наливати в келихи лише до середини.
Способи, як і з чим, пити абсент розрізняються залежно від міцності напою і добавок, покликаних пом’якшити гіркий смак.

Способи як пити абсент

Класичний або французький. Цей спосіб розповідає, як випивати абсент з цукром. Для нього необхідно приготувати абсент і крижану воду в пропорціях 1:5. Потім невелика кількість напою наливається в чарку і поверх кладеться спеціальна ложечка для абсента. На цю ложку поміщається цукровий кубик і на нього виливається вода, поступово розчиняючи його. У отриману суміш додається частина приготованого абсента, що залишилася, і все перемішується. Додатково до отриманого напою можна додати шматочки коленого льоду.

Російський спосіб. В цьому випадку в тих же пропорціях окремо змішується цукор з водою для отримання солодкого сиропу. Після чого цукрова суміш додається в абсент, заливається в склянку і підпалюється. Через пару хвилин склянку необхідно накрити іншою склянкою для того щоб полум’я згасло і потім перелити отриману суміш в іншу склянку. Такий напій п’ється невеликими ковтками і його готувати необхідно дуже обережно і з великою спритністю, оскільки абсент дуже швидко і сильно запалюється.

Чеський спосіб. Для цього способу в підготовлену склянку з 1/3 усього абсента через ложечку з цукром наливається не вода, а інша частина напою. І після того, як цукор розчинитися додається вода.

Як правильно пити абсент з цукром

Пити абсент червоний і чорний можна також як і класичний, для цих видів немає ніякої спеціальної технології. А відрізняються вони від зеленого абсента тим, що чорний виготовляється з кореня полину з додаванням настоянки, зробленої з чорної акації, а червоний абсент є сумішшю класичного напою з соком граната.

як пэться правильно абсент, З чим п\ється абсент, З чим пється абсент, з чого складається абсент, Смак абсент

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *