Що таке фріланс? Як заробити фрілансом?



Бажання знайти роботу до душі, стати самостійною, припинити працювати “на дядька” і зайнятися особистим бізнесом частіше і частіше відвідує голови нинішніх цілеспрямованих жінок. Пішли в минуле ті часи, коли будь-якій з нас, незалежно від потягів і здібностей, необхідно було пропрацювати робочий день і повернутися додому знесиленою. Новоспечене покоління віддає перевагу роботі в якості вільних художників – фрілансерів.

Фріланс – це робота на відстані, без підписання договору з працедавцем. Людей, що займаються фрілансом, називають фрілансерами. Фрілансер виконує призначений об’єм робіт і йому виплачують за це гонорар. Фрілансер сам планує, коригує свій робочий день як йому зручно. Це називається “вільний графік”. Він може реалізовувати декілька замовлень від різних замовників одночасно.

Популярні фріланс – професії. Найбільш поширеними сферами, в яких зможе випробувати свої здібності людина, що побажала стати фрілансером – це журналістика, програмування, фотографування (заробіток на продажі фотографій), репетиторство, дизайн, переклад. Сьогодні затребуваним став фріланс в Інтернеті. Є безліч спеціальних бірж фрілансу, які надають можливість підшукати роботу авторам статей, письменникам, копірайтерам, програмістам, ілюстраторам, веб – дизайнерам, фотографам. Організувалася окрема категорія фрілансерів – рукодільниць, які виготовляють і реалізують товари хенд-мейд, які користуються на даний момент величезною популярністю.

Як знайти віддалену роботу? Що таке фріланс? Як заробити фрілансом? На чолі всього, допомагає самореклама, яку Ви можете розмістити в місцевих газетах або на телебаченні. Прекрасну допомогу надає “циганська пошта” або “сарафанове радіо”. Друзі розхвалили знайомим Ваші роботи з клаптів або уміння створювати сайти, так і відшукуються перші замовники. Інтернет все – таки найбільш прославлене місце існування фрілансерів на цей час. Повідомити про себе допоможе не лише приватна сторіночка на фріланс – сайті, але і особистий сайт – портфоліо, реклама на форумі або на жіночому сайті. Це дійсно реальний заробіток в Інтернеті.

Недоліки і переваги фрілансу. Фриланс володіє безліччю переваг перед звичною роботою. Можливість “вільного художника” дозволяє знаходити найбільш приємну роботу в питанні найбільшого задоволення особистих професійних амбіцій, так і з фінансової точки зору. Віддалений працівник сам планує свій робочий графік, як йому зручніше. Багато фрілансерів працюють ночами, виявляються “совами”, власне, тому класичній “сові” важко знайти офіційну роботу, де б вони змогли працювати в нічний час доби. Вільний працівник з найбільшим комфортом організовує своє робоче місце, це набагато зручніше працювати в домашніх умовах або на лоні природи. Ось ще один важливий плюс – фрілансер відповідає тільки за результат своєї роботи. Це особливо життєво важливо для людей, у яких підвищене почуття відповідальності, на яких неодмінно намагаються понакладати чужу недороблену роботу, нерідко не оплачуючи цю працю. Віддалена робота вдома має і ряд вад. Безперечно, дохід від фрілансу не увесь час є постійним, дуже рідко кому вдається знайти стабільних замовників. Як завжди, фрілансер увесь час розшукує нові замовлення. Не є виключенням так іменоване “кидалово” – в подібній роботі немає гарантій, в наслідку цього фрілансери із стажем настійно рекомендують брати за роботу передоплату не менше половини від загальної суми. Фріланс – робота абсолютно не дає ніяких соціальних гарантій: лікарняних, оплачуваних відпусток. Тут Ви нічого не дочекаєтеся. Фріланс абсолютно не підійде людям, що намагаються збудувати кар’єру, стати лідером в колективі, досягти поваги серед колег, як правило, фрілансер здається більшості віддалених від цієї сфери діяльності людей, як людина, яка трохи не від миру сього”. У якомусь сенсі так і є. На питання: “Бути або не бути фрілансером”? відповідати Вам. Це робота для людей, що не мають бажання обмежувати себе рамками, намагаються бути гранично вільними в питанні вибору роду діяльності і умов її реалізації. Це також бездоганний варіант для тих жінок, які з різних причин не мають можливості тимчасово вийти на роботу, наприклад, бажають працювати знаходячись у відпустці по догляду за дитиною. Варто не забувати про те, що на дорозі до фрілансу багатьох чекають розчарування і підводні рифи : недбалі замовники, відсутність роботи, яка добре оплачується, а також велика конкуренція. Важливо відшукати свою нішу і показати себе перед працедавцями в найвигіднішому світлі, і для цього потрібні чималі старання.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: фрілансер це, фріланс це

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *