Як відкрити хімчистку?



Хімчистка – це дуже популярний вид послуги в сучасний час. Існує велика кількість тканин і видів одягу, який може бути очищений тільки у такий спосіб, наприклад дублянки, шкіряні вироби, пальто з щільних і ворсистих тканин і багато інших. Тому такий бізнес, як хімчистка, активно розвивається, щорічно показуючи темпи приросту на 25-30 відсотків. Окупність первинних витрат складає період приблизно близько року, вже другий рік діяльності приноситиме відчутні прибутки.

Як відкрити хімчистку? Такий бізнес можна почати в трьох різних варіантах. Перший – пункти прийому одягу, належному хімічному чищенню, другому, – міні-хімчистки, і третій – велике підприємство, оснащене сучасним виглядом устаткування для чищення одягу. Попутно можна організувати бізнес по прокату одягу.

Перший шлях найпростіше для бізнесменів початківців. Спочатку побудова будь-якого бізнесу вимагає реєстрації юридичної особи. У цьому варіанті діяльності цілком підійде індивідуальний підприємець. Необхідно потурбуватися про місце розташування пункту в людних місцях, укласти договір оренди на приміщення, яке виявилося найпривабливішим. Площа його має бути не менше 50 квадратних метрів. Вибрати постачальника послуг, який потрібний, оскільки саме йому віддаватимуться прийняті в чищення вироби для їх обробки. Укласти з постачальником договір про надання послуг, бажано на тривалий період і з вказівкою необхідних вимог для ефективної діяльності пункту прийому.

Особливу увагу слід приділяти кадровим питанням. Адже успіх цього виду бізнесу багато в чому залежить від них. Адже уважні, виконавчі співробітники, що уміють встановити хороший контакт із споживачами послуг, визначають популярність пункту прийому серед жителів району або міста. Виробити правильний графік роботи і мотивацію праці персоналу, занадто низькі зарплати можуть відбитися на якості обслуговування персоналу. Більш прийнятна система оплати праці, в якій частина зарплати буде постійною, а друга – змінною і залежати від об’ємів виконаних робіт. Оптимальний склад персоналу для невеликого пункту – 2-3 людини. Необхідно також оформити приміщення, щоб воно було приємним і зручним для клієнтів і співробітників. Для цього знадобляться столи і стільці, а також шафи, мінімум дві, одна для зберігання прийнятого одягу, друга – для чистого.

Потурбуйтеся про наявність комп’ютера або касового апарату, у разі потреби, і інших супутніх видів необхідного устаткування. Варто приділити увагу системам охоронної сигналізації, якщо орендодавець не надав їх разом з приміщенням. Витрати на усі ці первинні кроки, їх сукупність і складуть первинні витрати, необхідні для відкриття бізнесу. Існує думка, що вони складуть приблизно 100000 гривень. Особливу увагу варто приділяти саме організації процесу, прийому одягу, сортуванню, своєчасній відправці, отриманню і видачі. Також можна організувати додаткові сервіси, прийом замовлень вдома і доставка додому обробленого одягу. В цьому випадку, не слід забувати про додаткові транспортні і експедиційні витрати.

Подальший розвиток цього бізнесу може здійснюватися у напрямі відкриття ще додаткових пунктів прийому в найрізноманітніших місцях, насичених людським потоком, торгових центрах, метро, гіпермаркетах, особливо в спальних районах.

Цей вид послуг припускає географічну зручність розташування його для клієнтів. Власники такого бізнесу з досвідом, стверджують, що один пункт приносить в середньому 1000-1500 доларів в місяць при його хорошій організації.

Міні-хімчистка припускає відкриття підприємства на умовах франшизи в системі великого підприємства (договір франчайзингу). В цьому випадку витрати будуть не значними, оскільки за умовами договору буде надано необхідне устаткування і оплачено витрати на оренду приміщень. Але складність полягає в тому, що слід строго наслідувати правила, визначені системою побудови бізнесу головного підприємства. Дохід у більшості випадків визначається фіксованим відсотком від прибутку. В цьому випадку можливі два варіанти, або відкриття невеликого відділу, або самостійного підприємства, в першому випадку стартовий капітал потрібний приблизно 100 доларів, в другому випадку приблизно 4000 доларів. Є деякі обмеження, важливі тим, кому цікаво, як відкрити хімчистку. На їх місце розташування має бути виділено мінімум 50 метрів від житлових будинків, а також вони мають знаходитися на відстані від продовольчих магазинів і пунктів громадського харчування.

Ліцензія не потрібна. Третій варіант створення бізнесу, припускає створення великого підприємства, оснащеного найсучаснішим виглядом устаткування і технологічними процесами. Але це складне зайняття, що вимагає великого досвіду і знань в цій області, який можна набути, пройшовши етапи самостійного бізнесу, простішими способами його реалізації і ведення, що визначаються. 


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як відкрити власну хімчистку, як відкрити хімчистку

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *