Як зберегти золотий баланс: здоров’я, гроші, час?

Незбагненно, чому так сталося, але в нашій культурі абсолютно не прийнятним вважаємо адекватно реагувати на тривожні сигнали організму. Ми до межі, до повної втрати працездатності справно ходимо на роботу, метушимося, вирішуємо справи, проблеми, не забуваємо і розважатися, словом, йдемо в ногу з цивілізацією. В усьому цьому хаотичному русі ми не знаходимо й хвилини часу, щоб поставити собі одне просте питання: навіщо це усе і кому це треба? Адже платити за розтрачене по дрібницях здоров’я доведеться нам і нікому іншому. І ми платимо за своє марнотратство усім букетом хвороб цивілізації, починаючи із синдрому хронічної втоми і закінчуючи серцево-судинними захворюваннями.

Чи можна узяти своє життя під контроль і так його організувати, щоб зберегти золотий баланс між необхідністю і доцільністю наших повсякденних вчинків? Очевидно, так. Для цього треба включити свій “лічильник банкнотів” і мудрий внутрішній голос. Заощадити гроші і максимально наблизити свій спосіб життя до здорового – цілком реально, якщо дотримуватися простих правил. Ніхто не сперечатиметься, що домашня їжа – найсмачніша. Але вона ще і найкорисніша і, як неважко здогадатися, – найдешевша. Купуючи продукти для сніданків, обідів і вечерь, ви самі оцінюєте їх якість, а тому і власне здоров’я у вас під контролем. Заморські фрукти і овочі ваблять, зачаровують своєю екзотикою. Але ось чи корисні вони? У кращому разі, можуть бути лише нешкідливі – в цьому упевнена більшість фахівців. Так навіщо переплачувати в три – чотири рази за сумнівну екзотику, якщо можна купити ті ж яблука місцевого урожаю – смачні, свіжі і дуже корисні. Це стосується не лише овочів і фруктів, але і взагалі будь-яких продуктів харчування.

Оберіть домашній відпочинок як альтернативу походам в ресторани, бари, клуби. Адже наскільки приємно зібрати в затишній родинному колі своїх найближчих друзів і провести з ними прекрасний вечір. Та і з точки зору збереження сімейного бюджету таке рішення найраціональніше. Не йдеться про те, щоб взагалі відмежуватися від світу. Питання – у іншому: чи треба це робити часто? Щоб підтримувати постійний тонус і хорошу фізичну форму, зовсім необов’язково відвідувати дорогі фітнес-клуби. Поїздка за місто влітку, лижний похід взимку або щоденна уранішня пробіжка – цілком гідна заміна виснажливим вправам на тренажерах.

І, нарешті, медичний огляд. Ми згадуємо про існування лікарів тільки тоді, коли хвороба вже прогресує. Але, щоб наші болячки не ставали сюрпризом, набагато простіше з профілактичною метою хоч би раз на півроку проконсультуватися про стан свого організму у лікаря. Таким нескладним кроком можна завчасно попередити виникнення недуги і вжити термінові заходи для лікування. Поза сумнівом, усе сказане не є універсальним набором рецептів. Багато хто має свої методи і способи, можливо,навіть дієвіші. Просто намагайтеся робити все раціонально і своєчасно, і це дасть чудові результати. Ви заощадите і гроші, і час, і своє дорогоцінне здоров’я.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *