Як зберегти гроші: 4 способи

Зберегти гроші в 2012 році легко. Просто наша щедра натура завжди знайде привід для свята, а якщо є привід, значить, слід виділити гроші на подарунок. Приводів може бути незліченна кількість, починаючи з іменин співробітників і закінчуючи весіллями їх далеких родичів. Звичайно, свято – це завжди радісна подія, шкода, якщо вона стає справжнім лихом для гаманця. Як зберегти гроші і не зіпсувати при цьому взаємини з колегами? Якщо фінансові затрати для Вас не так вже і суттєві, то добре зважте свої шанси на успіх. Чим більше проблем у людей в житті, тим більше їх душі хочуть свята. А це означає, що Ваше бажання що-небудь змінити в усталених традиціях викличуть спротив і Вам доведеться доводити свою правоту усіма доступними способами. Пропонуємо Вам 4 способи того, як зберегти гроші.

Знайдіть для себе поважну причину і збережіть гроші

Можна вигадати вагому причину, з якої Ви не в змозі будете здати гроші. Це може бути необхідність сплатити дороге лікування матеріально незабезпеченій родичці. Із зітханням повідомите, що Вам довелося позичити велику суму у знайомих, сподіваючись на підвищення зарплати або отримання премії, а оскільки ні того, ні іншого вже давно в житті Вашого офісу не траплялося, Ви не встигаєте виплатити борг кредиторам, а це значить, що для Вас кожна копійка гривню береже. Не приймайте матеріальну допомогу від колективу, це легко мотивувати небажанням встрявати у новий борговий зашморг. Єдиним мінусом цього способу є те, що ефективний він лише впродовж короткого проміжку часу, тому для радикального вирішення питання необхідно шукати інший спосіб.

Придумайте альтернативний спосіб проведення часу

Ви можете, не порушуючи традицій, придумати оригінальний і веселий спосіб відсвяткувати цю подію без особливих матеріальних втрат. Візьміть на озброєння усю вашу винахідливість і кмітливість, заразіть усіх своєю ідеєю, постарайтеся переконати колег, що свято може складатися не лише з посиденьок за столом. Придумайте конкурси і естафети, дружні шаржі і фокуси, проявіть винахідливість, розкрийте свій творчий потенціал. Правда, слід бути готовим до того, що колектив Вас не підтримає, адже ламати стереотипи – невдячна справа.

Шукайте союзників із заощадження грошей

Спробуйте заручитися підтримкою когось із колег. Висока ймовірність того, що подібне проведення дозвілля не влаштовує не лише Вас, просто інші бояться це виголосити. Оскільки вони не вірять в успіх, то і не виступають відкрито проти усього колективу. У цьому і полягає Ваше завдання – виявити усіх союзників і об’єднати їх. Це насамперед ті, хто має матеріальні проблеми, а також ті, хто має особисті проблеми. Ви можете ненавмисно поцікавитися їх думкою, задаючи питання, які обумовлять бажану для вас відповідь. Розмову слід заводити здалеку, спершу нарікаючи на скрутне матеріальне становище, а потім, відчувши розуміння і підтримку, запропонувати план спільних акцій протесту. Не сподівайтеся, що людина відразу ж вдасться до рішучих дій, проте, якщо таке станеться, постарайтеся підтримати і аргументувати протест.

Оптимальним часом початку акцій протесту можна вважати Ваш власний День народження. Поставте перед колективом питання руба: або святкуємо його за Вашим сценарієм, або свято відміняється. Відмовтеся від подарунка і в жодному разі не приймайте його. Будьте готові до того, що Вас просто не зрозуміють, і матимуть за того, хто бажає виділитися. Тут у Вас і з’являється дивовижний шанс донести своє бачення проблеми до народу. Поясніть, що постійні подарунки підривають і без того складне матеріальне становище багатьох співробітників. Станьте щиро на захист тих, для кого постійні збори грошей є серйозним ударом. Скористайтеся ситуацією, оскільки іншої такої можливості у Вас може більше і не бути. Якщо подані способи не спрацюють, вигадайте свій план, який, швидше за все, допоможе Вам досягнути необхідного результату.

поради як зберегти гривню

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *