Як полірувати машину вручну?



Чистий і блискучий кузов машини з досконалим полиском фарби постійно буде об’єктом гордості власника автомобіля і захоплення для навколишніх. Він характеризуватиме власника цього автомобіля як дуже дбайливого хазяїна, який переживає не лише про зовнішній вигляд своєї машини, але і про її збереження. Допомогти в такій справі автовласникам моуть покликані спеціальні засоби автохімії. Інакше їх називають поліролі для кузова, вони вже багато років представлені у величезному асортименті на автомобільному ринку. Крім того, вам обов’язково треба знати, як чистити салон свого автомобіля. Якщо ви хочете, щоб фарба на вашій машині зберігала свій блиск, як нова, щоб лакофарбове покриття було максимально захищене від зовнішньої дії довкіллям, читайте цю статтю, і усі питання будуть висвітлені. Якщо ви маєте кілька годин вільного часу, який ви б могли присвятити поліруванню машини, але не знаєте, як полірувати машину вручну, то ми вам допоможемо.

Полірування машини своїми руками. Найголовніше перед поліруванням машини – помити її і насухо витерти. Не треба починати процес полірування автомобіля на відкритому повітрі і на сонці. При потраплянні поліролю на гумові і пластикові деталі, їх необхідно витерти, не чекаючи, доки він засохне там. Потім відтерти присохлий засіб буде дуже складно. Віск у складі поліролю зберігає створену на фарбі машини захисну плівку, яка додаватиме фарбі особливого блиску, закриває її пори і ушкодження від іржі, бруду і води. Крім того, оброблена воском поверхня значно гірше змочується водою. Краплі води на ній досить нестримно скачуються, що сприятиме в дощову погоду мінімальному забрудненню кузова. Навіть якщо ви миєте автомобіль з використанням автошампуню з елементами воску, ви все одно повинні, як мінімум двічі на рік, здійснювати ручну поліровку кузова.

Полірування машини своїми руками не змусить вас читати багато інформації, все можна дізнатися з цієї статті. Для самого процесу полірування необхідно нанести на вибрану ділянку автомобіля, що розміром не перевищує 0,5 х 0,5 метра, незначну кількість поліролю губкою, яка додається в комплекті. Після просихання розітріть поліроль по площі кузова м’якою безворсою матерією. Для таких цілей також підійдуть м’які дитячі пелюшки. Після того, як обробили одну ділянку, переходьте до наступної. Не треба залишати не розтертий поліроль на величезних поверхнях, він може висохнути і її згодом буде важко його розтерти. Не докладайте занадто великих зусиль для розтирання, і стежите, щоб на оброблювану поверхню не змогли потрапити частки піску або пилу, бо вони залишать на ній великі ушкодження, подряпини. Якщо полірувати руками для вас нудно, то ви можете використати полірувальну машину з поролоновими дисками. Процес шліфовки рекомендується здійснювати у такому разі на винятково невеликих обертах.

Додатковим плюсом шліфування є видалення не дуже великих “бітумінозних” плям з поверхні кузова, які можуть бути дуже помітними на світлих фарбах. Поліролі бувають з абразивом, їх використовують з метою видалення незначних подряпин з поверхні шляхом стирання невеликої кількості лаку. Таку процедуру проводять тільки спеціальними полірувальними апаратами, тому що вручну позбавиться від зайвого шару лаку дуже важко. Для формування запобіжного покриття на лакофарбовому покритті і надання йому своєрідного блиску застосовуються безабразивні поліролі. Їх можна наносити як із застосуванням полірувальних пристроїв, так і вручну. Як видно з цього опису – в процедурі полірування кузова немає абсолютно нічого складного. Необхідно мати невелику кількість вільного часу, завзятості і терпіння. Виробники поліролів гарантують, що після її закінчення полірування ви будете в захваті від результату своєї роботи і від блискучої повершні вашого авто. Ви завжди зможете підібрати відтінок поліролю на автомобільному ринку під колір вашого автомобіля. Також звернете особливу увагу, для якого виду форби призначений полроль. Існують спеціальні поліролиі для покриття типу “металік”. Дуже широко відомий більшості виробників поліроль під назвою ” TurtleWax”, або інакше його іменують як ” черепашка”.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як полірувати машину, як і чим по полірувати авто

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *