Як промити гпк, гідропідсилювач

Промивання гідропідсилювача керма (ГПК) робиться при плановій заміні рідини в ньому. ГПК промивають у тому випадку, якщо злита з нього рідина занадто забруднена і містить велику кількість чужорідних домішок. Її замінюють і у тому випадку, коли злита рідина каламутна.

Щоб промити гпк потрібно: рідина ГПК, викрутка, чиста місткість.

Встановіть автомобіль на горизонтальній поверхні і затягніть ручне гальмо. Відкачайте рідину з ГПК. Для цього знайдіть резервуар для робочої рідини під капотом. Ослабте кріплення хомута поворотного шланга і від’єднайте його, опустивши в чисту ємкість, об’ємом близько 1 л. Закрийте отвір в резервуарі. Встановіть місткість в підкапотному просторі, закріпивши далеко від вузлів, що рухаються, і джерел тепла. Включіть двигун і стежте за тим, як рідина викачується з системи ГПК. Для того, щоб максимально вичавити її, двічі поверніть кермо до упору вліво і управо. Як тільки рідина перестане текти негайно заглушіть двигун. Приєднайте поворотний патрубок на місце. Огляньте уважно злиту рідину: якщо вона чиста, то промивання не потрібно, якщо ж вона каламутна і забруднена, то ГПК треба промити. У будь-якому випадку, знову заповнюйте ГПК рідиною. Для цього заповніть резервуар через кришку до верхньої відмітки. Потім при вимкненому двигуні, повільно обертайте кермо від упору до упору. Якщо рівень рідини впаде, долийте її знову і повторюйте цю процедуру до тих пір, поки рівень рідини не перестане знижуватися.

Запустіть двигун і знову проверніть кермо. Повторюйте процедуру, поки і при включеному моторі рівень рідини не перестане зменшуватися. Якщо в системі при цьому є сторонні шуми, повітря з неї повністю не відкачане. Щоб перевірити це, встановіть при включеному двигуні кермо в положення “вперед”. Після виключення рідина повинна піднятися в резервуарі. В цьому випадку продовжуйте прокачування. Щоб промити ГПК, повторите цю процедуру ще двічі, добившись, щоб зливана рідина після прокачування мала нормальний колір і консистенцію. Попутно перевірте патрубки і з’єднання на предмет витоку. По закінченню робіт долийте рідину до верхньої відмітки резервуару. Тепер ви знаєте як промити ГПК. 

заміна рідини гпк, ридина гидропидсилювача автомобиля, чим промити гідропідсилювач, як промити гідропідсилювач, як промити систему гідропідсилювача керма

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *