Як поставити музику на мопед

Якщо набридло їздити на своєму мопеді в тиші, на нього можна встановити невелику музичну систему. При цьому музичні компоненти повинні мати ефективне звучання, простоту в монтажі і майже не займати місця.

Вам знадобиться:

  • мопед;
  • динаміки;
  • підсилювач;
  • двожильний дріт для підключення живлення;
  • тумблер виключення;
  • плеєр або мобільний телефон в якості джерела звуку;
  • мотоакумулятор на 27 ампер і 9 годин.

Продумайте і зберіть задній або бічні кофри для мопеда. Кофр виготовте з фанери. Усередині кофра продумайте і виготовте необхідні кріплення для усіх компонентів музичної системи. Динаміки вріжте в корпус кофра так, щоб звук при встановленні кофра був напрямлений на водія мопеду.

Для полегшення процесу при складанні корпусу не встановлюйте одну з його панелей – ту, в яку врізатимете динаміки. Цю панель закріпіть після виконання усіх підключень і перевірок. Бортову електричну систему мопеда озбройте акумулятором або встановіть замість штатного мотоциклетний акумулятор. Від акумулятора прокладіть дроти для підключення підсилювача. Встановіть динаміки в панель кофра. При встановленні декількох динаміків, один з них поставте на рульову колонку, щоб отримати стереоефект звучання. Дроти від динаміків виведіть до підсилювача і підключіть, дотримуючись полярності. Місця з’єднання дротів ізолюйте. Кабель підключення джерела музики візьміть від старих навушників з відповідним роз’ємом. Виведіть його в зручне місце так, щоб можна було підключити плеєр або телефон, не відволікаючись від управління.

Живлення підсилювача підключіть до замку запалення або безпосередньо до акумулятора. Мінусовий дріт від підсилювача виведіть до рами і закріпіть, заздалегідь зачистивши місце з’єднання. Плюсовий дріт підключіть через тумблер виключення. Сам тумблер встановите на корпусі дофра в зручному місці. Зробіть сигнальний пристрій, що нагадує про необхідність відключення музичної системи. Для цього візьміть світло-діод або який-небудь сигнальний індикатор від іншого мопеда і скутера. Підключіть його до тумблера так, щоб індикатор постійно світився, коли музика включена. Сам індикатор закріпіть зовні корпусу кофра так, щоб він був добре видний. Ретельно ізолюйте усі з’єднання дротів, підключіть музику і перевірте її працездатність. Після цього встановіть кофр у вибране місце і надійно закріпіть. Для поліпшення зовнішнього вигляду кофра, оббийте його шкірою, обтягніть тканиною або пофарбуйте. Ось і готова музика на скутер або мопед. Приємного прослуховування.

як зробити музику на скутер, як зробити музику на мопед, як зробити музику на скутері, Як встановити музику на мопед, як поставити музику на скутер

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *