Як правильно підібрати тіні для очей

Знайомство з хроматичним кругом – таблицею компліментарних кольорів

Хроматичний круг – це особлива таблиця, яка навчить вас самостійно обирати вигідні для вашого індивідуального макіяжу кольори тіней. Тони і відтінки створюються з трьох основних кольорів – червоного, жовтого і синього, поєднання яких в різних пропорціях породжує усі інші кольори і відтінки, що існують у світі. Це кольори першого порядку, розташовані вони в трикутному центрі хроматичного круга.

Як правильно підібрати тіні для очей на основі хроматичного круга?

Визначте, до якого кольору ближче ваш колір очей. Навпроти цього кольору, на протилежній стороні хроматичного круга, ви знайдете відтінки, які більше або менше підкреслюватимуть ваш погляд, посилюючи колір очей. Наприклад, для блакитних очей підійдуть рудуваті, бежеві, коричневі відтінки, відповідно, карі очі краще підкреслять сині відтінки тіней. Колір зелених очей вигідно відтінятимуть фіолетові кольори. Якщо у вас сірі очі, то вони найчастіше містять зеленуваті або сині вкраплення. Саме ці домішки кольору допоможуть вам підкреслити очі. До речі, у випадку з сірими очима можна “обдурити” видимість кольору, застосовуючи кольори, рекомендовані для блакитних або зелених очей, щоб створити ефект бажаного кольору очей. Це правило діє тільки у тому випадку, якщо сірий колір ваших очей не занадто світлий.

Як правильно підібрати тіні для очей з урахуванням тону шкіри обличчя?

Щоб колір тіней не підкреслював дефекти шкіри обличчя і не створював негармонійних контрастів, треба враховувати тон шкіри – холодний він чи теплий. При теплому тоні шкіри перевагу слід віддати холодним відтінкам бажаного кольору тіней, а при холодному вибирайте теплі тіні. Приклад: для блакитних очей при теплому тоні шкіри підійдуть персикові відтінки і коралові кольори, а при холодному тоні шкіри – коричневі, бежеві різновиди тонів. Як правильно підібрати тіні для природного денного макіяжу? Вибираючи контрастний колір тіней для підкреслення очей, важливо враховувати один важливий момент – насиченість і яскравість кольору тіней має бути такою ж, як колір ваших очей, інакше будуть видні тіні, а не очі, і контрастний колір очей посилюватиме яскравість тіней, а повинно бути навпаки. Тобто, якщо у вас світлі очі, використайте легкі відтінки потрібних вам кольорів тіней, а при темному, густому кольорі очей можна вибирати кольори яскраві і насичені.

Вибір тіней з урахуванням рівня контрастності зовнішнього вигляду

Вибирати колірну гамму декоративної косметики слід з урахуванням рівня контрастності вашої зовнішності. Світле волосся, світла шкіра – низька контрастність. Відповідно, для макіяжу більше підійдуть нейтральні, легкі кольори тіней. Світле волосся, смаглява шкіра, а також темне волосся і світла шкіра – висока контрастність. Тут у виборі кольору тіней можна бути сміливішим. Смаглява шкіра, темне волосся – низька контрастність, але світлі тіні не виконуватимуть своєї функції, значить, контрастність і виразність очей створять насичені кольори тіней.

Вибір кольору тіней з урахуванням кольору одягу

Створюючи макіяж, не забувайте про те, що ваш образ в цілому має бути гармонійним. І якщо на вас одяг холодного кольору, то макіяж, манікюр і аксесуари повинні гармоніювати між собою, а не контрастувати. Так само і з теплими тонами. Певна сміливість в одязі допускається при макіяжі, виконаному в нейтральних тонах, а контрастність макіяжу цілком підійде під нейтральні відтінки одягу. Прагнення до краси – це прагнення до гармонії. Перший крок до надбання бажаного – уміння досягти гармонії у своєму зовнішньому вигляді.

як правильно підібрати тіні для очей, тіні для очей, хроматичне коло кольорів, як правильно підбирати кольори, хроматичний круг

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *