Саморобна підставка з газет під гаряче



Ви виявили, що поштова СКРИНЬКА ЗНОВУ переповнена рекламною продукцією? Не засмучуйтеся – ці барвисті газетки згодяться для створення саморобної підставки під гаряче з газет.

Підставку, яку ми робитимемо, можна використати не лише під гаряче, але і під літні прохолодні блюда, і під напої. Головне, що вона радуватиме погляд і захищатиме поліровані поверхні, а також послужить ще одним предметом вашої гордості серед саморобних дрібничок.

Для підставки під гаряче з газет треба:

– 4 цілі листи кольорових газет;
-ножиці;
-клей, який при засиханні стає прозорим;
-тонка голка з великим вушком і наперсток;
-міцна нитка або тонкий кольоровий дріт.

Приступимо до виготовлення підставки під гаряче своїми руками.

1) Розріжте чотири газетні листи на вісім половинок, а потім кожну половинку розріжте ще на дві частини. В результаті повинно вийти 16 прямокутників, кожний шириною близько 15 см Усі смужки складете втричі по ширині. На цьому етапі, складаючи газетні смужки, ви можете вибирати, які кольори і малюнки будуть на зовнішній (видимій) частині окремої стрічечки. Тому складайте їх так, щоб сховати чорно-білі оголошення і залишити вгорі барвисті картинки.

2) Ще раз згорніть газетні смуги втричі, тепер уже смугу по згину треба проклеїти. Щоб смуги вийшли рівними і акуратними, загладьте їх руків’ям ножиць, робити це краще крізь непотрібний листок паперу.

3) Після цього ще один, останній раз згорніть смужки втричі, акуратно проклеюючи кожен згин і ретельно його загладжуючи. Ця завершальна операція по згинанню газет – найбільш трудомістка.

4) Тепер наші вузенькі і товстенькі смужки з кольорових газет ми згортатимемо. З якого боку смужки починати скручування – питання чисто естетичне. Вирішіть, який колір має бути в середині і вперед! Защипніть перший, найкоротший виток потім почніть дуже туго і щільно намотувати на нього смугу, виток за витком, проклеюючи і надаючи фрагменту підставки форми черепашки. У нас фрагменти круглі, тому головне завдання – не зробити десь випадково кут або непотрібну опуклість. Згорніть і проклейте, таким чином всі смужки. За бажання ви можете надати газетним “рулетикам” квадратну або трикутну форму.

5) Після того, як фрагменти злегка (не до кінця!) підсохнуть, з’єднаєте їх дротом або міцною ниткою. Довжина сполучної нитки не менше 15 сантиметрів, інакше її не вдасться, як слід закріпити.

6) Нитку (чи дріт) треба просунути між двома самими крайніми накрученими шарами газетної смуги (від низу до верху) за допомогою голки. Інший кінець протягніть так само крізь інший фрагмент, тільки цього разу зверху вниз, а кінці міцно зав’яжіть з вивороту майбутнього виробу. Потім переверніть і обмотайте кінці дроту або нитки упоперек з’єднання, стягніть і міцно зав’яжіть їх з тієї ж виворітної сторони. Зайві кінці видаліть, обрізавши їх ножицями. Так само з’єднаєте усі фрагменти – по чотири до кожного, окрім крайніх, поки не вийде готова підставка. Тільки акуратно з нігтями, бо доведеться робити манікюр самостійно, знаючи як він не легко робиться.

Освоївши цю просту техніку, можна робити підставки практично під що завгодно – під чашки, каструлі і супниці. Можна навіть, підібравши фрагменти за кольором, зробити складний орнамент і повісити його в рамочці на стіну. Все залежить тільки від вашої фантазії.

Залучайте до роботи молодших, якщо ви приготували дітей до школи – вони із задоволенням вам допоможуть. Такими виробами, ми упевнені, будуть приємно здивовані ваші гості, а чаювання стане удвічі приємним.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: підставка для браслетів своїми руками, підставка під ялинку своїми руками

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *