Як знайти будинок через супутник



Кольорові космічні фотознімки високого розділення без зусиль можна знайти і побачити в Інтернеті – вони знаходяться у відкритому доступі. Але це не просто картинки – це ортофотоплани, які є справжніми картами, по яких можна вимірювати відстань з високою мірою точності. Вони настільки детальні, що на них Ви можете навіть знайти свій дім.

Шукаємо будинок через супутник. Подібні картографічні сервіси існують як додатки до двох досить популярних пошукових систем Yandex і Google. Запустіть їх і виберіть пункт меню “Карти”. Ви перейдете в картографічний сервіс. Основою обох являються космічні супутникові знімки, “зшиті” в єдиний картографічний простір. У системах реалізована можливість роботи як з фотознімками, так і з картою або гібридним зображенням, що поєднує те і інше. Для цього просто виберіть відповідний пункт в меню, розташованому в правому верхньому кутку. Включіть функцію ” Напису”, який дозволяє накласти на супутниковий знімок наявні на карті написи. Ви побачите фото-карту країни – по вашому IP система автоматично визначає Ваше місце розташування на карті і країну, з якої Ви підключилися до Інтернету. Написи на карті допоможуть Вам зорієнтуватися і знайти місто, в якому Ви мешкаєте. Наблизьте зображення і Ви побачите фото-план свого міста. Але картинку з хорошим зображенням, де видно кожен будинок і проставлені назви вулиць і номера будинків, Ви зможете побачити тільки у тому випадку, якщо на цю територію існує зйомка високої якості і цифровий адресний план. Практично усі значимі і великі міста на території Росії Ви можете побачити в хорошій якості. Але багато невеликих поселень ще не пронумеровані. Цілком імовірно, що, якщо Ви мешкаєте у видаленій провінції, свій дім по супутниковій карті Ви знайти не зможете. Але не засмучуйтеся – зате у Вас є можливість безкоштовно побувати в Москві або в Парижі – на них такої якості карта, звичайно, є.

Якщо Ваше місто досить велике, то, збільшивши масштаб і побачивши назви вулиць, Ви без зусиль знайдете по супутниковому знімку свій дім. Як правило, знімки такої якості дозволяють навіть розглянути автомашини, що стоять поряд з ним.

Тільки врахуйте, що в загальний доступ викладаються знімки, як правило, 2-3 річної давності. І, якщо Ви свій дім побудували тільки нещодавно, на знімку Ви можете його і не знайти.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: карта через сопутник, знайти свій дім

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *