Як зробити закладку в Опері, Хромі. Додати в обране в IE



Сьогодні йтиметься про те, як зробити закладку в Опері, Мазилі і Гугл Хромі, це робиться так само, як і додавання сайту в обране. Як багато визначень однієї і тієї ж дії! В принципі, додати сайт в закладки легко, але якщо ви це читаєте, то ця інформація для вас буде актуальною. Поетапно розберемо, як додати закладки в популярні браузери Google Chrome, Mozilla Firefox, Opera 11 і Internet Explorer. Розпочнемо з відомого і популярного браузеру Гугл Хром. Тут можете почитати статті про те, як зробити яндекс або гугл стартовою сторінкою в улюбленому браузері, або інші сайти зробити стартовими.

Як додати закладки у браузері Google Chrome

Припустімо, ви знаходитеся на цікавому сайті, який хочете додати в закладки. У правому верхньому кутку, в полі адресного рядка, знаходитися значок ”зірочка”. Додаємо закладку в Гугл Хром . Натискаєте на неї (чи поєднання ”Cntrl + D”) і у вікні, яке з’явилося, можете редагувати назву для закладки сайту і вибирати, в яку теку її зберегти. Якщо теки що немає, то в цьому віконці натискаєте на кнопку «змінити» і додаєте нову теку. Потім ви усі додані закладки можете так само легко редагувати, перейменовувати, переміщати і видаляти. Якщо хочете видалити закладку, треба вибрати теку, в якій вона знаходитися, навести на закладку мишкою і правою кнопкою мишки натиснути на потрібне посилання. Відкриється меню для редагування. Ви можете виносити і приховувати панель закладок під адресним рядком у браузері Гугл Хром. Для цього в правому верхньому кутку натисніть на значок гайкового ключа і виберіть вкладку “Параметри“. Далі в розділі “Основні” і пункті “Панель інструментів” слова завжди показуватимуть панель закладок, і збоку можливість поставити галочку або прибрати. Тепер ви без зусиль зможете зробити закладку в Хромі.

А ми перейдемо до наступного браузеру, дізнаємося як додати сайт в закладки в Опері 11. Це майже ідентично, але є незначні особливості. В Опері функцію додавання сайту в закладки трохи прискорили. Все, що необхідно, це натиснути правою кнопкою мишки на сторінці, закладку якої треба зробити, і вибрати пункт “Створити закладку сторінки” або поєднанням гарячих клавіш “Cntrl + D”. Для редагування і управління закладками з лівого боку, за замовчанням, знаходиться бічна панель. На ній знаходимо значок зірочки і натискаємо на нього. У меню вибираємо, які закладки куди перемістити, або додати нові теки, і акуратно все упорядкувати для швидкого пошуку. Тепер би зможете без зусиль зробити закладку в Опері.

Як зробити закладки в Mozilla Firefox

У Мазилі додати в закладки сайт так само просто, як і в Опері, Гугл Хромі. Так би мовити, розробники поєднали функцію додавання закладок з двох популярних браузерів і впровадили собі. На потрібній сторінці сайту натискаємо правою кнопкою миші і вибираємо пункт “Додати сторінку в закладки“, або поєднанням натиснення клавіш ”Cntrl + D”, або як і в Google Chrome, правий верхній кут, біля адресного рядка, натиснувши на зірочку. Після цього редагуємо назву сторінки сайту, вибираємо теку, якщо ще немає, то створюємо тут же нову. Зайти в меню закладок можна, натиснувши в правому верхньому кутку на спеціальну кнопку. Там же можна вивести показ панелі закладок під адресним рядком, натиснувши на перший пункт меню “Показати панель закладок”. Це зручно і улюблені сайти завжди під рукою.

Як додати в обране в Internet Explorer

У правому верхньому кутку оглядача IE знаходимо значок зірки, натискаємо на неї і з’являється меню обраних закладок. Щоб додати вподобаний сайт в обране, натискаємо в цьому ж меню на клавішу “Додати в обране” і в меню, що з’явилося, вибираємо або створюємо потрібну теку. Ще це можливо зробити правою кнопкою мишки і вибором відповідного меню додавання. Можна скористатися і гарячими клавішами, додати в обране сторінку сайту поєднанням “Cntrl + D”. Так що зробити закладку в популярних оглядачах Інтернету досить просто і однотипно. А коли ви почнете цим користуватися, то заощадите багато часу для пошуку потрібного сайту. До речі, щоб видалити закладки в Опері і інших оглядачах – при редагуванні правою кнопкою мишки, навівши на закладку, вибираєте «видалити».


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: як зробити закладку в google chrome, як зробити закладку гугл

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *