Вільний і формальний діловий стиль для чоловіків, аксесуари



Вільний діловий стиль одягу, як правило, передбачає брюки кольору хакі, сорочку поло або з довгим рукавом, джемпер з V- подібним вирізом, іноді спортивну куртку або блейзер і коричневі шкіряні туфлі (чи м’які шкіряні туфлі типу мокасин). Шкарпетки обов’язкові! Сорочка з короткими рукавами все однозначно належить до вільного стилю одягу. Фланелеві і бавовняні брюки – це ознака вільного стилю одягу у будь-якій комбінації. Футболки, шорти і сандалі на роботу не носять. Рекламні агенти, люди мистецтва і працівники модних ательє можуть носити шкіряні піджаки. Немає нічого кращого за звичайну сорочку без малюнка. Теніски найкраще носити музикантам, програмістам і косарям газонів. Мокасини темного кольору теж належать до вільного стилю одягу. Кросівки і черевики на товстій підошві зручні для зайняття спортом, але не для роботи. Блейзери і спортивні куртки прийнятні не в усіх компаніях.

Формальний діловий стиль для чоловіків. Чоловікам набагато простіше підібрати собі одяг, ніж жінкам. Формальний стиль передбачає наявність костюма. Проте один костюм – це ще не все. Створення ділового гардеробу – дороге задоволення. Але ви заробляєте гроші також і для того, щоб добре одягатися. Купуйте високоякісний одяг, який лише вкладається у ваш бюджет. Ваш гардероб – це інвестиція у вашу кар’єру, так що не скупіться! Якщо ви давно працюєте, то у вашому гардеробі вже є декілька костюмів: два або три вовняних(на осінь і зиму) і один бавовняний(на весну і літо). Вибираючи костюм, в першу чергу дивитеся на тканину і крій. Костюм повинен добре сидіти на вас, і вам повинно бути в нім зручно. Зверніть увагу також на стиль. Тканина, з якої зшитий ваш костюм, не повинна виблискувати і переливатися усіма барвами веселки. Костюми шиють з вовняних, бавовняних і льняних тканин, а також використовують їх суміші. Вовняна тканина найуніверсальніша. Вовняні тканини бувають літніми (легкими) і зимовими (теплими). Суто вовняні тканини – габардин, твід, фланель і ін. У вовняних сумішевих тканинах є присутні синтетичні волокна, наприклад нейлон, лайкра або поліестер. Костюми з вовняних сумішевих тканин не такі традиційні, як костюми з чистої шерсті, зате вони міцні, довговічні і добре носяться. Костюми з бавовняних і лляних тканин також дуже популярні. Лляні костюми особливо актуальні в регіонах зі спекотним і вологим кліматом. Проте пам’ятайте, що лляні тканини дуже швидко мнуться. Стандартні кольори для ділового костюма – темно-синій, чорний, попелясто-сірий і темно-коричневий. Темно-синій або попелясто-сірий вовняний костюм – ідеальний варіант. У деяких компаніях допускаються костюми в тонку смужку. Костюми кольору хакі і різні відтінки вохри доречні лише пізньої весни і влітку.

Існує три основні типи ділового костюма (і безліч варіацій). 1. Американський. Піджак застібається на два або три ґудзики, шліци посередині, без підплічок; брюки прямі. 2. Італійський. Піджак без шліц; є підплічники; брюки ширші, ніж в костюмах американського крою. 3. Британський. Піджак з двома шліцами або без шліц, з підплічками і звуженою талією; брюки вужчі, ніж у костюмах американського і італійського крою. Коли ви стоїте або йдете, піджак можна застібнути на усі ґудзики, тільки на верхню або на верхню і середню (якщо їх три). Сідаючи, розстебніть піджак (чи хоч би нижній ґудзик). Двобортні піджаки треба уміти носити. Костюм повинен ідеально підходити вам по фігурі. Купувати костюм за півтори тисячі доларів абсолютно безглуздо, якщо він вам не пасує. Щодня чистіть піджак і брюки щіткою (у кінці дня і уранці, перед виходом на роботу). Придбайте по п’ять білих і світло-синіх сорочок з довгим рукавом. Якщо у вашій компанії впроваджено консервативний стиль, інші сорочки вам не знадобляться. Звернемо увагу на комірці. Незмінно популярні класичні комірці на стійці, які не носять без краватки. Із шкарпетками все просто: вибирайте темні шкарпетки під колір костюма. До костюмів кольору хакі підійдуть шкарпетки темно-коричневі або кольори хакі. Шкарпетки з візерунком допускаються, якщо візерунок не занадто помітний. Шкарпетки мають бути бавовняні, вовняні або шовкові. Синтетичні шкарпетки можуть створювати проблеми, які ми тут не обговорюватимемо. Довжина шкарпеток може бути від середньої до максимальної. Білі шкарпетки на роботі абсолютно неприйнятні. На випадок, якщо ви вирішите з’явитися на роботі взагалі без шкарпеток, то хочемо довести до вашого відома, що це ще гірше, ніж білі шкарпетки.

Вибрати взуття нескладно: чорні або коричневі шкіряні туфлі. Колір взуття повинен гармоніювати з кольором костюма : чорні туфлі добре поєднуються з попелясто-сірими, чорними або темно-синіми костюмами; коричневі – з коричневими і рудувато-коричневими. Ваше взуття завжди має бути чистим і відполірованим до блиску. Стежте за станом взуття : стоптані каблуки і рвані черевики недопустимі! Завжди носіть при собі спеціальний чорний або коричневий маркер на випадок, якщо потрібно буде зафарбувати подряпини на взутті. Кросівки, черевики на товстій підошві і сандалі не носять з костюмом. Ви, напевно, вважаєте, що справжньому чоловікові аксесуари ні до чого. А якщо подумати? Адже ці маленькі дрібнички відіграють важливу роль у створенні вашого образу.

Краватки. Якщо вам доводиться носити краватки, дотримуйтеся наступних простих правил. Вибирайте краватки з шовку. Краватка повинна підходити до костюма і сорочки. Краватка не має бути занадто довгою(вона повинна доходити до верхнього краю ременя). Краватка не має бути головним елементом вашого одягу. Будьте передбачливі. Тримайте на роботі – так, про всяк випадок – чисту білу сорочку і пару простих, не занадто яскравих краваток. Мало що може статися! Не носіть на роботу краватку із зображенням Міккі-Мауса, якщо тільки ваші колеги в офісі не носять краваток із зображенням Вінні-Пуха. Краватка-метелик – особливий випадок. Якщо ви працюєте в давній адвокатській конторі, в одному із старих університетів або у філармонічному оркестрі, краватка-метелик цілком доречна. Але в усіх інших установах до краватки-метелика частенько (і, напевно, не цілком слушно) ставляться з деякою підозрою. Будьте напоготові: якщо ви дуже подобаєтеся собі в краватці-метелику і вважаєте, що чоловіків з такими краватками явно бракує, тут вже нічого не поробиш: хочеться – гірше, ніж болить! Проте врахуйте, що ваш витончений смак можуть неправильно зрозуміти в тих місцях, де цивілізація недостатньо далеко зробила крок в народ.

Наручний годинник. Якщо ви хочете підкреслити свій високий статус, придбайте дорогий наручний годинник. А взагалі для роботи цілком згодиться годинник за помірною ціною,, на хорошому шкіряному ремінці або металевому браслеті.

Головні убори. Сорок років тому стандартним головним убором вважався м’який чоловічий капелюх, в наші дні популярні кепки. Якщо ви носите кепку, пам’ятаєте: на ній не повинно бути ніяких написів і символів. Назагал головні убори може носити будь-хто, головне, пам’ятайте: їх обов’язково потрібно знімати, входячи в приміщення.

Портфелі. Найкраще рішення – традиційний шкіряний портфель, чорний або коричневий. Не економте на якості. Якщо замість портфеля ви віддаєте перевагу футляру для ноутбука, то футляр теж має бути високої якості. Сайт корисних порад.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: лляні піджакі синього кольору, який низ підібрати під коричневий чоловічий піджак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *