Як надівати кімоно правильно

Останнім часом тема Сходу усе більш популярна не лише серед творчої інтелігенції або езотериків, але і серед модниць. Тому і кімоно як невід’ємна частина специфічного ритуалу чаювання отримало особливу популярність. Ось тільки правильно надівати кімоно уміє небагато. Пам’ятайте, що кімоно – національний одяг японців, а представники цієї нації відрізняються нетиповим сприйняттям краси. Головними рисами їх культури є творчість і медитативність. З цієї причини процес одягання кімоно повинен виглядати як особлива церемонія, адже навіть сама форма такого предмета одягу диктує це. Не намагайтеся надіти кімоно таким чином, щоб частини тіла, приховані під одягом, стали на видноті. Це неприпустимо, адже один з канонів прекрасного в Японії звучить як потаємна краса.

Почніть спочатку надівати нижній одяг під кімоно, його називають джубані ери-сугата. З усього нижнього вбрання врешті буде видний тільки невеликий комірець під кімоно, але, проте, відступати від традиції не варто. Надіньте на ноги таби білого кольору. Таби – це тоненькі японські шкарпеточки. Їх надівають першими, тому що подальше зодягання – досить важкий процес, а у вже повністю надітому кімоно вам буде досить складно, зігнувшись, надіти на ноги шкарпетки. Почніть одягати джубан, що складається з білої блузи і спідниці. Матеріалом для виготовлення джубана служить бавовна. Тому в справжньому кімоно у вас не виникне неприємних відчуттів, пов’язаних з надмірною спекою, наприклад. Приступаючи до одягання в кімоно, обов’язково простежте за правильністю розташування шва на задній частині виробу. Він повинен знаходитися обов’язково по центру спини.

Надівайте кімоно, починаючи з правої сторони. Потім, немов обертаючи їм тіло, лівою стороною прикрийте праву. Це правило однакове як для чоловіків, так і для жінок. Не забудьте про обі – широкий красивий пояс, який зав’язують бантом на спині. Ні на боці, ні на животі носити такий бант незручно. Тільки актриси театру кабуки, що традиційно звертаються до глядача обличчям, носять бант спереду. Це походить з бажання не позбавляти шанованих глядачів можливості милуватися красою традиційного вбрання. Не турбуйтеся з приводу занадто довгого, на ваш погляд, кімоно. Це якраз правильно, адже тисячу років тому кімоно мало довжину, при якій його край повинен був красиво спадати на килимки палацової підлоги. Вже набагато пізніше кімоно набуло довжини до середини литки.

Надайте собі трохи таємничості, доповніть ваш образ східним макіяжем і сміливо йдіть назустріч новому. Не дивуйтеся, але мистецтво правильно одягатися в кімоно передавалося в Японії від матері до дочки. З часом ця традиція була майже повністю втрачена, і сучасні японки майже розучилися самостійно одягатися в кімоно, адже кімоно традиційно містять в своєму складі 12 і більше елементів. Але, завдяки спеціальним школам, що з’явилися, сьогодні традиційне мистецтво надягання кімоно отримало нове дихання, друге народження. Майте на увазі, що недостатньо просто надіти кімоно, треба ще і уміти подати себе в такому наряді. Зверніть увагу на свою поставу, на положення підборіддя і плечей. Крім того, врахуйте, що вам доведеться змінити і ходу. Схід не терпить метушні, тому рухайтеся в кімоно повільно і плавно.

русское порно дома перед дітьми там де видно як надіва презік

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *