Як одягнутися на захист диплому

Захист диплому – останній вирішальний крок перед вступом в доросле життя. Зрозуміло, головне – це ваші знання і хороша підготовка. Але не варто списувати з рахунків деталі, які можуть вплинути на враження екзаменаторів, тобто і на їх рішення. Одна з таких деталей – ваш наряд.

Одягаємося на захист диплому

Захист диплому – відповідальний і серйозний захід, тому нехай ваш зовнішній вигляд відповідає випадку. “Дипломний” наряд повинен вирішувати дві задачі – допомогти вам почувати себе упевненіше і справити сприятливе враження на членів комісії. Тому при його виборі подумайте одночасно про те, чи подобається він вам, і про те, як комісія сприйме вас в ньому.

Є стандартні негласні правила – одяг на захист диплому має бути в діловому офіційному стилі, не екстравагантний і ні в якому разі не вульгарний. Короткі спідниці і блузи з декольте, а також одяг з квітчастих тканин краще відкласти для інших заходів. Адже ви не знаєте, наскільки консервативні будуть ваші “судді”, так що класичний мінімалізм буде оптимальним вибором.

В той же час не варто вибирати занадто нудний наряд, наявність родзинки буде плюсом. Все-таки захист диплому – урочистий момент, тому нарядність вітається. Багато хто вважає за краще на цей захід вирушати в новому спеціально для цього випадку купленому одягу. Але найголовніше, він повинен виглядати акуратно і охайно, бути чистим і вигладженим. Крім того, подумайте про свій комфорт: якщо ви йдете в спідниці, вона не повинна перекручуватися або бути вузькою. Чим зручнішим буде наряд, тим простіше буде сконцентруватися на важливіших речах, таких як ваш виступ.

Класична колірна гамма для захисту диплому така: світлий (зазвичай білий) верх і темний низ. Для дівчат – світла блуза і темна спідниця, а для хлопців, відповідно, – сорочка і брюки. Можливі нюанси – блуза може бути не білого, а кремового, бежевого або світло-сірого кольору. Дівчина може надіти блузу з брюками або бежевий брючний костюм, як варіант – чорна сукня-футляр. Непогано буде виглядати темний жилет або жакет, надітий поверх світлої блузи або сорочки. Неяскравий блакитний або синій кольори теж можуть стати хорошим рішенням, оскільки в психології вважаються кольорами інтелекту і допоможуть членам комісії сприйняти вас, як обізнану людину. В той же час червоні, помаранчеві, жовті і інші яскраві тони краще виключити.

Не забудьте підібрати до свого костюма відповідну пару взуття, також в класичному стилі. Дівчатам краще взути туфлі на каблуках, але не занадто високих, – це буде доречніше, та і зручно. Акуратно укладіть волосся і уникайте яскравого макіяжу.

поради на захисті диплому

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *