Як носити компресійні панчохи

Варикозне розширення вен, на жаль, не є рідкісним захворюванням. Частенько для його лікування лікар може порекомендувати носіння спеціальної підтримувальної білизни. Але щоб, наприклад, правильно надіти і носити компресійні панчохи, треба знати і дотримуватися декількох рекомендацій.

Компресійні панчохи

Кращим часом для того, щоб надіти компресійні панчохи, вважається ранок. В цей час ще не встигли з’явитися набряки, а носіння підтримувальних колготок сприятиме їх профілактиці. Ваші ноги мають бути обов’язково сухими. Для того, щоб компресійні панчохи було легше надіти або зняти, використайте звичайні гумові рукавички, тим паче, що в них ризик пошкодити еластичну тканину значно знижується.

Якщо у вас компресійні панчохи мають відкритий носок, то на ногу спочатку краще надіти спеціальну шкарпетку з шовку. Потім руками в гумових рукавичках треба натягнути панчоху. Ні в якому разі не тягніть його за верхній край. Краще зібрати його руками і акуратно розподілити по гомілці до коліна, при цьому панчоха не повинна перекручуватися. Обов’язково стежите, щоб не виникло складок. Після цього панчоху треба натягнути на стегно. Потім витягніть шовкову шкарпетку, схопивши його за носочок.

Тепер проконтролюйте правильність надягання панчохи. Верхній край його повинен розташовуватися на середині стегна, або він має бути натягнутий до паху.

Знімати компресійний трикотаж треба також за допомогою гумових рукавичок. Для цього треба узяти панчоху за верхній край і зняти її з ноги, вивертаючи при цьому.

Підтримувальні панчохи можна носити впродовж усього дня. На ніч їх треба обов’язково знімати. Таку білизну можна носити не лише для досягнення лікувального ефекту, але і в якості профілактики варикозного розширення вен. Передусім, це рекомендується людям, які багато часу проводять стоячи в силу своєї професії: перукарям, учителям, стюардесам, а також спортсменам під час тренувань. Влітку не рекомендується надівати компресійні панчохи на тривалий час, оскільки в жарку погоду в них відчуватиметься дискомфорт.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *