Як вибрати натуральну шубу?



Шубка з натурального хутра – мрія багатьох жінок різного віку. Красива шуба дає не лише відчуття тепла і затишку, але і робить пані ще прекраснішою і шикарнішою. Оскільки натуральне хутро саме по собі коштує недешево, то і вироби з нього вимагають значних матеріальних витрат. Тому до вибору натуральної шуби треба підходити відповідально. Ми вже розглядали як купити якісну норкову шубу.

Правила вибору натуральної шуби

Звертаємо Вашу увагу, що якщо Ви вже придбали шубу, але вона бракована, то ознайомтеся із статтею як повернути браковану шубу в магазин. При купівлі натуральної шуби звертайте увагу на якість хутра. Здорове хутро переливається і блищить на сонці, на дотик шовковисте і м’яке. Якісна шкура на зворотному боці (без хутра) має білий колір. Якщо Ви випадково помітите, що шкура жовтуватого відтінку із заломами і тріщинами, відмовляйтеся від купівлі. Не соромтеся перевіряти хутро на міцність, злегка посмикавши його. Волоски у якісного виробу не ламаються і не випадають. Виворіт у дорогої натуральної шуби ніколи не застрочений знизу, а тому слід уважно оглянути внутрішні шви. У якісної шуби шви не проклеєні, рівні, акуратні і міцні. Проклеєну шубу купувати не рекомендується. Шуби, що найдовше носяться – це шуби з хутра котика, видри, річкового бобра – в середньому 18-20 сезонів. За ними йдуть хутро норки і кривуля – 9-10 сезонів. Також шуби з соболя, песця і овчини – 6-8 сезонів.

Менш довговічні хутра нутрії, лисиці, ондатри, білки, шиншили і кролика – 2-4 сезони. Завжди звертайте увагу на вагу шуби: занадто важкий виріб рівно, як і дуже легкий, не є оптимальним варіантом. Якщо шуба занадто легка, значить, кушніри для економії хутра, швидше за все, сильно розтягували полотно, отже, готовий виріб не буде міцним. Стисніть хутро вибраної шуби в кулак, а потім розтискайте. Якісне хутро не злипнеться і швидко поверне колишній стан. Відмовляйтеся від купівлі навіть дуже красивої і модної шуби з такими дефектами, як: плями іржавого відтінку на поверхні хутра, вицвіле або запилене хутро, нерівно стрижене хутро. Нерідко натуральні шуби майстерно підробляють. Особливо це стосується хутра норки, за яке недобросовісні продавці видають хутро бобра. Проте у останнього хутро жорсткіше і трохи колюче, тоді як норка м’яка і легка. Шубка з шиншили повинна складатися з окремих шматочків, розмір яких не більше чоловічої долоні. Якщо ж Ви помітите, що шматочки значно більші, то Вам намагаються продати шиншилового кролика.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: яке хутро блистить на сонці, Норкова шуба блистить?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *