Колорування темного волосся: ідеї, особливості догляду [draft]



Сьогодні є багато способів змінити зовнішній вигляд, якими найчастіше користуються жінки, і одним з таких варіантів є колорування темного волосся. Це фарбування пасм фарбами різних кольорів, яке дозволяє кардинально змінити зовнішність. Брюнетки успішно використовують таку можливість, тим більше що власниці темного волосся можуть дозволити собі яскраві, а іноді й отруйні відтінки. Перетворюватися самостійно в домашніх умовах складно, тому варто скористатися послугами професіоналів.

На замітку: за колорування волос допускається використання до 10 тонів фарб. Найчастіше фарбування виконується за допомогою 3-4 кольорів, близьких за відтінком.

Особливості техніки

Як відомо, темне волосся важче піддається фарбуванню, ніж світле. Тому складно заздалегідь передбачити, яким буде результат. У жінок з однаковим кольором пасм фарбування може дати абсолютно різний відтінок за умови використання аналогічної фарби.

На замітку: до нанесення яскравих фарб на темні пасма, заздалегідь їх треба освітлити, щоб отримати необхідний відтінок. Якщо ігнорувати це правило, результатом фарбування може стати жовтуватий або рудий колір.

Багато брюнеток знають, що колорування темного волосся візуально збільшує об’єм зачіски, тому цей метод фарбування часто використовують власниці рівних і тонких локонів. Якщо професійно підійти до роботи, вийде яскрава зачіска. Декілька відтінків вдало гармоніюють один з одним, цікаво переливаючись між собою. І фото колорування темного волосся дають можливість у цьому переконатися.

Переваги і недоліки

Фарбування в цій техніці має безперечні переваги:

  • освіжає образ;
  • підходить для жінки будь-якого віку;
  • підкреслює індивідуальність;
  • не потребує щомісячного оновлення;
  • коригує овал обличчя.

Недоліків значно менше:

  • необхідність використання засобів з догляду за фарбованим волоссям;
  • обмеження при виборі тонів для темного волосся;
  • необхідність попереднього освітлення перед нанесенням яскравих і світлих фарб.

Важливо і те, що колорування можна робити на довге, коротке або середнє темне волосся – в кожному випадку воно виглядає чудово, що підтверджують фото.

Які відтінки вибрати?

Вибір відтінків індивідуальний і залежить від багатьох чинників: особистих переваг, типу кольору волосся, зачіски, іміджу тощо.  Для жінок зі смуглявою шкірою і карими очима бажано віддати перевагу фарбуванню кінчиків пасм непомітними відтінками. Також вдало виглядатимуть варіанти колорування темного волосся шляхом контрастного освітлення. Проте переходи не мають бути різкими.

І якщо в 2017 р. було в моді колорування волосся яскравими відтінками, то 2018 р. істотних змін не передбачається, бажаючі виділитися з натовпу можуть продовжити використовувати для створення свого образу помітні та екстравагантні кольори для фарбування темного волосся, як на фото.

Червоні, жовті, зелені – фантазії безмежні. Темні пасма вдало поєднуються практично з будь-якими яскравими кольорами.

Що стосується жінок зі стриманим стилем, для них підходять природні карамелеві або шоколадні відтінки.

Варіанти колорування

Є декілька технік фарбування пасм за цією методикою, кожна з яких має свої особливості. Найпоширеніші варіанти колорування темного волосся з фото описані нижче.

Горизонтальне

Ця техніка здійснюється двома різними стилями. У першому варіанті виконується плавний перехід від темного до світлого відтінку. Причому межі розмиті, не чіткі, за рахунок чого досягається натуральний ефект. У другому варіанті забезпечується різкий перехід між кольорами, що видно на фото.

Другий вид горизонтального колорування волосся використовується рідше, ніж перший.

Зональне

Цей вид схожий з технікою балаяж. Фарбуються окремі пасма фарбою контрастуючого відтінку. За допомогою цієї техніки здійснюється світле колорування темного волосся або використовуються фарби інших кольорів.

Повздовжнє

Найпоширеніший вид колорування. Фарбування пасм здійснюється по всій довжині − від кореня до самого кінчика. При цьому намагаються підібрати кольори, схожі між собою. Завдяки такому способу фарбування можна кардинально змінити образ, візуально омолодитися, надати свіжості зачісці.

Брондування

Темні пасма забарвлюють у близькі відтінки. Цей вид колорування поширений, оскільки зачіска з ним виглядає ефектно. За технікою брондування схоже на класичне мелірування та омбре.

Каліфорнійське

За такого виду фарбування спостерігається поступовий перехід від темного кольору до світлого. Воно користується популярністю у брюнеток, оскільки на темному волоссі виглядає краще та ефектніше, ніж на світлих локонах.

Результат каліфорнійського колорування вражає, оскільки біля коренів волосся залишається темним, а на кінчиках освітлюється. Різниться і ширина пасм.

Візерункове

Цей вид колорування найскладніший. Для нього використовуються спеціальні трафарети, а виконувати процедуру повинні тільки професіонали. Головного ефекту вдається досягти шляхом підбору контрастних відтінків.

Неонове

Для такого виду колорування підбираються яскраві, навіть кислотні відтінки. Фарбування за неоновою технологією часто вибирають представниці панк-культур, жінки, які намагаються виділитися із загального натовпу.

Для неонового колорування можна використати абсолютно будь-які кольори. Фарба наноситься по всій довжині пасм або впоперек. Таким чином для бажаючих поекспериментувати з власною зовнішністю немає обмежень.

Колорування короткого темного волосся

Фото колорування короткого волосся темного кольору представлені нижче.

Для фарбування короткого волосся часто використовується техніка балаяж. При цьому процедуру можна проводити не з фольгою, а із застосуванням спеціальної шапочки, через отвори якої витягають пасма. Техніка фарбування не занадто відрізняється від мелірування.

Колорування середнього і довгого темного волосся

Залежно від техніки, фарбування темного волосся середньої довжини виконується шляхом виділення окремих пасм від коренів або центра. В даному випадку доцільно використати фольгу.

Фото колорування темного волосся середньої довжини подано нижче.

Фарбування довгого волосся відбувається у такий самий спосіб, як у попередньому прикладі.

Фото-ідеї

Щоб перетворитися на краще, рекомендується звернутися до професіоналів. Вони дадуть цінні поради і виконають якісне фарбування, яке підійде конкретній жінці.

Брюнеткам надзвичайно підходить кольорове колорування на темне волосся: червоне, руде і навіть синє.

Ще дві фото-ідеї колорування на темне середнє волосся з чубчиком представлені нижче.

Панни з коротким волоссям також можуть собі дозволити зробити колорування, кардинально змінивши імідж.

Догляд за волоссям після колорування

Оскільки за колорування здійснюється хімічна дія на волосся, далі потрібно буде забезпечити йому дбайливий догляд. Зокрема, він пов’язаний з додатковим живленням.

На замітку: ефект тримається приблизно 4-14 тижнів. На тривалість збереження результату впливає не лише особливості структури волосся, але й спосіб фарбування, а також правильний догляд.

Після кожного миття голови рекомендується використовувати кондиціонер. При виборі косметичних засобів необхідно віддавати перевагу тим, які здатні забезпечити дбайливий догляд за фарбованим волоссям. Завдяки такому підходу вдасться довше зберегти насиченість кольору.

Не варто забувати про оновлюючі та живильні маски для волосся. Вони можуть бути покупними або приготованими самостійно в домашніх умовах.

Після миття сушити волосся за допомогою фену треба з використанням спеціальних термозахисних засобів. Вони допоможуть зберегти блиск і захистити від негативної дії високих температур.

Таким чином, колорування є вдалою альтернативою класичному фарбуванню волосся. Воно підходить для жінок, які хочуть внести зміни в зовнішність, але не готові повністю перефарбовуватися. Крім того, колорування завдає набагато менше шкоди, оскільки хімічна дія здійснюється не на всі пасма. Бажано довіритися кваліфікованим фахівцям, але якщо хочеться зробити фарбування в домашніх умовах, то заздалегідь необхідно ознайомитися з методикою, інакше необхідного ефекту досягти не вдасться.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: колорування волосся фото, фарбування волосся було чорне

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *