Маски для ніг у домашніх умовах [draft]



Шкіра на ногах потребує не меншого догляду, ніж шкіра обличчя. Навіщо ногам маска? Наші ноги зазнають великого навантаження. Щодня вони знаходяться в закритому взутті, потіють, долають відстань до роботи, а на ніч отримують лише невелику порцію гарячого душу. З часом через недостатній догляд шкіра грубіє, з’являються тріщини і мозолі, утворюється варикоз. У наших бабусь не було жодних косметичних засобів, проте вони знали домашні рецепти масок для ніг. У статті ми поділимося з Вами найвідомішими з них. Отже, далі поговоримо про догляд за ногами.

Відлущування: рецепти

Відлущуюча маска допоможе Вам позбавитися від мозолів, запобіжить огрубленню шкіри, зробить пілінг і дасть оздоровлюючий ефект, зробивши шкіру ніжною, як у немовляти.

  1. Сила рису. Вам знадобляться рис, сметана і маслинова олія. Візьміть зерна рису і подрібніть їх в кофемолці так, щоб вийшло борошно. Далі додайте сметану і одну ложку маслинової олії. Перемішайте. Нанесіть суміш на Ваші ступні, втираючи пальцями. Оберніть ноги рушником або вдягніть теплі шкарпетки. Через дві години змийте теплою водою.
  2. Яблука. Візьміть великі свіжі яблука і подрібніть їх у блендері, перетворіть фрукти на пюре, додайте до них підігріте молоко і перемішайте. Нанесіть суміш на ноги, надіньте шкарпетки і через 40 хвилин змийте водою.
  3. Апельсини. Маска допоможе загоїти дрібні ранки на ногах. Вам знадобиться один апельсин, який треба перемолоти у блендері разом зі шкіркою. Додайте до нього одну 1 ч. л. солі. Перемішайте. Нанесіть на ступні й помасажуйте ноги. Через 10 хвилин змийте.
  4. Маска-скраб. Для приготування скраба Вам знадобиться морська сіль. Налийте в миску  3 ст. л. рідкого мила, додайте 3 ст. л. дрібної солі та 2 ст. л. великої морської солі. Далі крапніть декілька крапель будь-якої ефірної олії, перемішайте інгредієнти. Потримайте ноги в гарячій воді, помасажуйте стопи і п’яти. Розітріть ноги засобом.
  5. Маска-шкарпетки. Вимийте ноги, потримайте їх в гарячому тазку, а потім висушіть рушником. Відкрийте упаковку і вдягніть маску-шкарпетки на стопи. Далі вдягніть звичайні шкарпетки, які щільно прилягають до ніг. Маску слід залишити приблизно на півтори години. Не слід лежати на дивані, краще за все вийти на прогулянку, щоб розчин вбрався у Ваші стопи. Обережно зніміть шкарпетки. Обполосніть ноги під теплим душем.

Зволожувально-живильна лавандова маска

Лавандова маска для ніг. Змішайте 2 ч. л. сухої ромашки (її можна придбати в аптеці) з 2 ч. л. шавлії. Залийте інгредієнти склянкою гарячої води і дайте настоятися близько 20 хвилин. Далі вилийте розчин у ванночку для ніг. Додайте лимонну кислоту і 5 крапель олії лаванди. Занурте ноги у ванночку, розслабтесь і заплющіть очі. Приймати ванночку слід 30 хвилин. Після чого витріть ноги рушником, нанесіть нічний крем.

Маска для ніг із гліцерином

Гліцерин допоможе Вам позбавитися від шорстких п’ят і натоптишів, а також зробить шкіру ніг м’якою і ніжною. Ефект буде помітним вже через два дні. Купіть в аптеці гліцерин. Долийте у баночку звичайного столового оцту і струсіть. Наносьте маску вранці і ввечері. Засіб слід тримати декілька годин, тому на ноги вдягніть щільні шкарпетки. Після закінчення процедури змийте засіб теплою водою. Відгуки про всі маски можна подивитися в Інтернеті на спеціальних форумах. Здоров’я у Ваших руках, тому не забувайте доглядати за ногами.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *