Маска для обличчя зі сметани: зимовий догляд за шкірою обличчя [draft]



В осінньо-зимовий період шкіра обличчя потребує особливого, ретельнішого догляду. Не захищена від вітру і морозу шкіра швидко втрачає вологу, стає шорсткою, починає лущитися і покриватися червоними плямами. До того ж різкі перепади температури в приміщенні й на вулиці можуть стати причиною появи капілярів, що лопнули, які остаточно псують увесь зовнішній вигляд. Щоб уникнути сезонних неприємностей зі шкірою, треба регулярно зволожувати обличчя, використовувати жирний денний крем, наносити поживні маски. Часто буває доволі складно підібрати для себе оптимальний варіант косметики, яка б повністю підходила саме Вам. У цьому випадку можна спробувати перевірені домашні рецепти краси, зокрема, маски для обличчя на основі сметани.

Сметана – незамінний засіб для шкіри всіх типів. Вона живить, зволожує, прибирає лущення, позбавляє від веснянок і пігментних плям, відбілює і вирівнює колір обличчя. Як правило, маски зі сметани доволі прості в приготуванні, а додаткові інгредієнти доступні за ціною. Для жирної шкіри необхідно вибирати знежирену сметану, для сухої і нормальної – з високим відсотком жиру. Природно, краще за все купувати домашню сметану, але й продукція з магазину цілком згодится. Отже, пропонуємо Вам декілька простих сметаних рецептів для обличчя, ефект від яких Вас приємно здивує.

Маска для обличчя зі сметани від лущення

Цей рецепт допоможе Вам забути про лущення, а шкіру зробить м’якою і гладкою.
Для приготування сметанною маски за цим рецептом Вам знадобиться:

  • сметана – 1 ст. л.;
  • сир – 1 ст. л.;
  • морська сіль – 1 ч. л.

Змішайте сир зі сметаною до однорідної маси без грудочок. Додайте в суміш сіль і добре перемішайте. Легкими коловими рухами нанесіть маску на обличчя, продовжуючи акуратно масажувати шкіру 2-3 хвилини. Залиште маску на 10-15 хвилин, змийте теплою водою.

Маска зі сметани і алое для шкіри, схильної до висипань

Завдяки алое ця маска знімає роздратування, зволожує шкіру, сприяє загоєнню дрібних ранок і прищів.
Для приготування сметанної маски Вам знадобиться:

  • сметана – 1 ст. л.;
  • сік алое – 2 ч. л.

Листя алое краще зрізувати заздалегідь (за 10-12 днів) і помістити в холодильник – так воно віддасть більше цінних речовин. Змішайте сметану і сік алое до однорідної консистенції. Нанесіть маску на обличчя, зачекайте 20 хвилин і змийте теплою водою.

Поживна маска з банана і сметани для сухої шкіри

Цей рецепт ідеально підійде для сухої шкіри обличчя, яка постраждала від морозу і вітру.
Для приготування цієї чудо-маски Вам знадобиться:

  • сметана – 1 ст. л.;
  • стиглий банан – 0,5 шт.;
  • мед – 1 ч. л.

Розімніть банан виделкою, додайте сметану і перемішайте. До отриманої маси додайте мед. Мед не є обов’язковим компонентом, але його наявність у масці збільшує її поживні властивості. Час маски – 15 хвилин.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *