Як зробити маску для комбінованої шкіри обличчя? [draft]



Комбінований тип шкіри потребує регулярного і дбайливого догляду. Умивання, масажі, застосування різних косметичних засобів – усе це чудово, але іноді такі б’юті-заходи потребують одного корисного доповнення. Домашні маски для комбінованої шкіри – це шлях до здорової і чистої шкіри. Детальніше про те, які є рецепти диво-масок, у чому полягає їх дія і яка технологія нанесення – читайте нижче.

Прості, але ефективні маски для комбінованої шкіри обличчя

Оскільки цей тип шкіри має як сухі, так і жирні зони, то маска в цьому випадку повинна сполучати в собі відразу декілька властивостей: зволоження, нормалізація роботи сальних залоз, усунення запалень, боротьба з бактеріями і живлення. Розглянемо рецепти, які мають такий широкий спектр дії.

Рецепт 1. Медово-яблучна маска

Інгредієнти:

  • мед 1 ст. л.;
  • одне середнє яблуко;
  • олія жожоба – 4-5 крапель.

Яблуко необхідно очистити від шкірки і натерти на дрібній терці. Мед бажано використати цукристий. Інгредієнти змішуємо до однорідної кашки, після чого наносимо на обличчя (перед процедурою необхідно злегка розпарити). Тримати близько 20 хвилин, після чого змити холодною водою.

Рецепт 2. Глиняна вітамінна маска

Інгредієнти:

  • порошок білої глини – 2 ст. л.;
  • лимонний сік – 1 ч. л.;
  • морквяний сік – 1 ч. л.;
  • дві дрібки морської солі;
  • питна вода – 1 ст. л.

Дані складові треба змішувати до тих пір, поки маса не набуде однорідного відтінку і консистенції. Маску необхідно тримати, поки склад не втратить вологу. Увага: цей рецепт має також і відбілювальну властивість!

Рецепт 3. Матуюча поживна маска

Інгредієнти:

  • одна невелика картоплина;
  • мед – 1 ст. л.;
  • сода – половина чайної ложки;
  • олія виноградних кісточок – 4-5 крапель.

Сиру картоплю треба очистити від шкірки, після чого натерти на терці. Картопляну кашку перемішати з медом і содою. Якщо склад виходить занадто густим, додайте 1 ч. л. води. До складу додайте 4-5 крапель олії виноградних кісточок і знову розмішайте. На обличчі цей склад необхідно тримати не менше 30 хвилин, потім змити прохолодною водою.

Як отримати максимальний ефект від масок для комбінованої шкіри?

По-перше, треба очистити обличчя. Одного вмивання водою буде недостатньо, тому використайте гель або пінку, що відповідає для Вашому типу шкіри.
Оскільки, практично всі подібні маски впливають на швидке оновлення клітин епідермісу, корисним буде скраб для обличчя. У такий спосіб Ви не лише видалите ороговілі частинки шкіри, але й активізуєте кровообіг, що у свою чергу, посилить дію активних компонентів маски.

Для того, щоб шкіра набула рівного і здорового відтінку, а також стала пружною, перед нанесенням складу маски розпарте обличчя. Надмірно не треба, достатньо декілька хвилин потримати обличчя над гарячою парою.

Як бачите, народні рецепти домашніх засобів краси цілком можуть змагатися за своїми властивостями з багатьма салонними процедурами і дорогою косметикою з догляду за обличчям. І пропоновані до Вашої уваги маски для комбінованої шкіри обличчя не становлять винятку. Не забувайте дбати про красу обличчя за допомогою подібних процедур один-два рази на тиждень і приголомшливий результат не змусить Вас довго чекати!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *