Плакат і стінгазета на День матері – як зробити своїми руками в садку і школі [draft]



Плакат і стінгазета на День матері – обов’язкові атрибути доброго і зворушливого свята. Діти роблять їх заздалегідь в садку під керівництвом вихователів і в школі разом з учителями. Щоб вироби вийшли помітними, красивими і колоритними, можна роздрукувати відповідний шаблон, а потім прикрасити його і доповнити фотографіями, віршами і поздоровленнями. Другий варіант – створити унікальну роботу, з’єднавши в ній малюнок, друкарські картинки, аплікацію і інші елементи декору. Обидва способи по-своєму хороші і дають можливість проявити фантазію і творчий креатив, готуючи приємний сюрприз для найближчих, рідніших і улюбленіших людей на світі.

Стінгазета на День матері в дитячому саду своїми руками – простий майстер-клас на відео

Як швидко і просто зробити в дитячому саду красиву стінгазету на День матері, розповість детальний майстер-клас на відео. Хлопці отримають величезне задоволення, виконуючи завдання, адже це – один з окремих випадків, коли їх ніхто не лаятиме за долоньки, вимазані у фарбі. Навпаки, вихователі навіть похвалять малюків, оскільки урок передбачає малювання не пензликами, а своїми власними руками.

Як намалювати стінгазету до дня матері в садку своїми руками – приклад на відео

Красива стінгазета на День матері своїми руками в школі – кращі приклади на фото

Щоб стінгазета, зроблена на честь Дня матері для школи, вийшла оригінальною, доведеться проявити фантазію. Найпростіший спосіб надати “родзинку” – прикрасити лист ватману з барвистими картинками, тематичними поздоровленнями і яскравими аплікаціями об’ємними сердечками, декорованими паперовими квітками. Їх треба вирізувати з паперу, нанизати на тонкі стрічечки і акуратно приробити в нижній частині стінгазети. Такий декор виглядатиме дуже незвично і обов’язково сподобається матусям.Найбільш швидкий спосіб створення стінгазети – вирізувати квіти, вірші і поздоровлення із звичайних листівок і приклеїти їх до листа ватману. Вийде просто і душевно, але, в той же час, нарядно і святково.
Стінгазета, в якій скомпоновани малюнок, фото і аплікація, виглядає цілком привабливо.Звичайно, оригінальною її не назвеш, але в якості класичного варіанту вона цілком може мати місце. Адже головне – ця увага, проявлена до близьких людей і абсолютна щирість в прояві своїх почуттів.

Стінгазета на День матері – які шаблони роздрукувати для дитячого саду і школи

Плануючи виготовлення стінгазети до дня матері в дитячий сад або школу, можна трохи полегшити хлопцям завдання і заздалегідь викачати відповідні шаблони, а потім прикрасити їх фломастерами і фарбами, красиво декорувати кольоровим папером і заповнити віршами, фотографіями і приємними побажаннями, присвяченими улюбленим матусям.

Шаблони для стінгазети до дня матері в дитячий садок і школу

Перший варіант є цілісним чорно-білим зображенням жанрової сцени. У центрі композиції знаходиться мама-белочка, а навколо неї розташовуються її детки-бельчата. На задньому плані розташовані рамочки з порожнім простором усередині. Викачавши шаблон, його треба буде прикрасити олівцями, фломастерами або яскравими фарбами, а у віньєтки вклеїти фотографії матусь з синами і дочками або віддруковані на принтері тексти віршів.Якщо цю заготівлю використати в школі, то для віньєток можна підготувати цілі фото-колажі, а поздоровлення і побажання у віршах або прозі написати самостійно від руки.
Ще один дуже простий шаблон має максимальне заповнення. Тут вже надруковані вірші, поздоровлення і побажання для матусь від дітей. Тільки у лівому нижньому кутку є вільне поле, де хлопці можуть додати декілька особистих фраз від себе або написати колективне послання своїм батькам.Вдалий, красивий шаблон в золотих осінніх відтінках більше підходить для використання в школі. Віньєтки з порожніми рядками передбачають, що хлопченята і дівчатка від руки заповнять їх зворушливими поздоровленнями і красивими побажаннями з Днем матері.
Хоча, якщо вихователь запитає своїх підопічних, що саме вони хочуть сказати і побажати у святковий день своїм матусям, а потім напише ці добрі, ніжні, красиві фрази на вільних рядках, помітивши внизу, хто конкретно з хлопців став автором певних слів, шаблон відмінно впишеться у святкове оформлення дитячого садка і обов’язково порадує прийшов на ранок батьки.

Як зробити плакат на День матері своїми руками в дитячому саду з картинками і аплікацією з паперу


Дуже простий, але в той же час яскравий і колоритний плакат на День матері в садку можна зробити з аплікаціями з кольорового паперу і дитячими фотографіями. Хлопці самостійно приклеять до основи потрібні заготівлі і додадуть фото зі своїми усміхненими обличчями. Вихователь допоможе малюкам намалювати вітальний заголовок, а потім вибере і напише від руки добрий, зворушливий вірш з поздоровленнями і побажаннями для мам.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками на День матері плакату в дитячому саду

  • лист ватману
  • клей ПВА
  • кисть
  • кольоровий папір
  • простий олівець
  • трафарет для букв
  • фотографії
  • ножиці

Покрокова інструкція, як своїми руками в дитячому садку зробити до дня матері плакат

  1. На листах різноколірного паперу, скориставшись заздалегідь заготовленим шаблоном, намалювати дитячі долоньки, а потім вирізувати їх ножицями. Кількість заготівель повинна відповідати кількості хлопців, що займаються в групі. Можна обійтися без шаблону і просто у момент виготовлення плакату запропонувати хлопченятам і дівчаткам прикласти свої ручки до паперу, обвести їх олівцем, а потім акуратно вирізувати. Тоді кожна долонька буде індивідуальною і увесь виріб придбає більше особовий відтінок.
  2. У верхній частині листа ватману по середині зробити вітальний напис: “Мама – сонце наше” або будь-яку іншу, що відповідає тематиці свята. Букви намалювати за допомогою трафарету або вирізувати з яскравого кольорового паперу і приклеїти клеєм.
  3. У центрі під написом наклеїти вирізаний з жовтого кольорового паперу елемент, символізуючий сонечко. Трохи нижче написати або наклеїти вірш, присвячений матусям.
  4. З боків плакату наклеїти різноколірні дитячі долоньки, а поверх них приклеїти фотографії дітей. На кожній руці повинне розташовуватися фото дитини (портрет або в повне зростання). Знімки діти повинні заздалегідь принести з будинку.
  5. Готовий плакат покласти під вантаж, щоб усі елементи приклеїлися до потрібних місць, а потім прикріпити виріб до стіни або будь-якої іншої рівної, щільної основи.

Плакат на День матері своїми руками в школу – цікаві ідеї на фото і відео

Зробити своїми руками на День матері плакат в школу – цікаве завдання, що вимагає креативного підходу. У роботі можна використати будь-яку техніку і поєднувати різні елементи декору. Чим яскравіше, незвичайніше і оригинальнее буде виріб, тим краще його запам’ятають матусі. Адже завжди приємно знать, що твоя дитина здатна проявляти фантазію і створювати своїми руками маленькі творчі шедеври.

Ідеї і приклади плакатів до дня матері для школи

Дуже цікавий варіант святкового плакату зроблений за принципом колажу. Основна ідея полягає в тому, що у світі є не лише люди, але і звіри, птахи і комахи. І у усіх представників флори і фауни є мами, точно також трепетно і що ніжно відносяться до своїх малюків, як і людські батьки. Усі зображення на плакаті об’єднані загальним девізом про важливість і потрібність мам, і доповнені назвами найцінніших душевних якостей. Освітлює композицію добре, усміхнене сонечко, символізуюче радість і благоденствування, які мами приносять на нашу планету.
Один з найвдаліших видів святкового оформлення – це плакат, що складається із спільних фотографій мам і дітей. Щоб знімки виглядали цілісно і гармонійно, треба об’єднати їх єдиним декором, наприклад, аплікацією з кольорового паперу, зробленого у формі ангела з крильцями. Така підкладка надасть плакату колоритність і виділить його з усіх інших подібних виробів. Зусиль на виготовлення знадобиться самий мінімум, а ефект перевершить усі очікування.Простий, але привабливий плакат в школі для Дня матері можна намалювати фарбами. Основним персонажем композиції буде дитина, що стоїть на тому, що цвіте лугу і що простягає руки до сонечка. Яскраву, сяючу веселку над ним внчает напис: “Все розпочинається з мами”.
За бажання цілком допустимо додати на картинку ще декілька дітей, а в якості девізу вибрати якесь інше не менш звучне і красиве гасло. Плакат від цього не програє, а, навпаки, стане більше насиченим і помітним.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: листівки з долонькі з квітами, стінгазета про маму

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *