Як укоротити браслет на годиннику [draft]



Як же важливо знати точний час. Від нього залежить хід усього нашого життя. Щоб бути завжди на чеку, люди придбавають наручний годинник. Виробники пропонують своїм клієнтам найрізноманітніші моделі, з різними декоративними елементами, незвичайними матеріалами, додатковими функціями.
На жаль, не завжди розмір ремінця враховує особливості рук свого власника. Виникає питання: як укоротити браслет годинника? Звичайно, можна звернутися в майстерню, де за декілька хвилин вашу проблему розв’яжуть без особливих зусиль. Інше питання, якщо ви не бажаєте переплачувати гроші або майстерня знаходиться занадто далеко від вас. Рішення також є. Ви можете укоротити довжину свого браслета на годиннику в домашніх умовах. Все, що вам треба, це запастися терпінням і виконати нескладну, проте, досить копітку роботу. Про те, як це зробити, ми розповімо вам в цій статті.

Покрокова інструкція зменшення ремінця на годиннику

Спершу треба підготувати своє робоче місце: прибрати усе зайве і підстилати під годинник м’яку поверхню щоб уникнути появи на них подряпин. Потурбуйтеся і про те, щоб освітлення було якісним, інакше буде дуже складно розгледіти дрібні деталі браслета годинника.Розглянемо регулювання стандартного металевого годинника. У подібному годиннику передбачена дві можливості регулювання. Перша, простіша і швидша, полягає в зміні отвору в застібці годинника, в яку вставлений кінець браслета. Друга, навпаки, складніша, полягає в знятті одного або декількох ланок браслета. Пропонуємо розглянути обидва варіанти.

1 варіант

Для зміни отвору в застібці нам знадобиться який-небудь тонкий інструмент. Якщо ви упевнені у своїх силах, можете використати спеціальний металевий інструмент з тупим жалом, за типом шила. В даному випадку підійде дуже тонкий загострений варіант. Звичайно, замість шила краще використати пластиковий варіант, схожий на спицю, або навіть звичайну дерев’яну зубочистку.1 крок: Итак, нам необхідно за допомогою шила або спиці видавити через наскрізний отвір підпружинену шпильку всередину і звільнити кінець браслета годинника. Врахуйте, що шпилька при цьому іноді вилітає в невідомому напрямі, тому варто бути акуратними.
2 крок: Далі переставляємо шпильку у більше відповідний отвір (залежить від того, наскільки вам необхідно зменшити браслет годинника). Підібгайте шпильку і дочекайтеся характерного клацання, яке сигналізуватиме про те, що шпилька встала на місце. Прогляньте браслет з усіх боків і ще раз переконаєтеся, що шпилька встала на своє місце. Тепер ви можете носити улюблений годинник без зайвого дискомфорту!

2 варіант

Якщо попереднього регулювання недостатньо або модель годинника не дозволяє виконати представлену вище технологію, скористайтеся наступним методом. Тут нам знадобиться зняти зайві ланки для того, щоб досягти бажаного результату.
Для цієї технології нам знадобиться спеціальна годинна викрутка. Голівка на кінці цієї викрутки вільно обертається на підшипнику відносно руків’я. Це дозволяє створювати значне притискне зусилля при відгвинчуванні або загвинчуванні. При цьому варто відмітити, що саме руків’я не стопориться.1 крок: Треба визначити кількість зайвих металевих ланок для укорочення браслета. Для цього надіньте браслет на зап’ясток і покладіть руку тильною стороною вниз. Піднявши браслет годинника (який в цей час знаходиться у вас на руці), ви відразу зрозумієте, яку кількість ланок необхідно видалити. Будьте уважні і не намагайтеся видалити якомога більше ланок, інакше браслет здавлюватиме зап’ясток або взагалі не застебнеться.
2 крок: Далі треба визначитися, з якого боку браслета ви прибиратимете ланки. Зробити це досить просто. Площина годинника і площина застібки мають бути, приблизно, паралельні один одному. Виконавши такий досвід, ви з легкістю виявите, яка сторона довша. З цього боку ми і прибиратимемо ланку.3 крок: Беремо викрутку і приміряємо її до голівки того стержня, який плануємо відкручувати. Тут є важливий момент: ширина леза викрутки повинна, по можливості, співпадати з прорізом стержня. Якщо викрутка буде вже, то ви, однозначно, деформуєте проріз гвинта.
4 крок: Центруємо викрутку на прорізі, при цьому міцно тримаючи ланку металевого браслета в руці. Не обертаючи кистю, тільки пальцями, акуратно вигвинчуємо стержень. Частину, що стирчить, можна дістати за допомогою плоскогубців. Викрутивши 4 стержні, ми прибираємо непотрібні ланки і розгадуємо невелику головоломку, щоб з’єднати ланки, що залишилися.5 крок: Тепер необхідно укрутити гвинтики-стержні назад, кінчики яких рекомендується змочити спеціальним герметиком. Для цього можна використати невеликий молоточок. Для закріплення акуратно підтягуємо гвинти викруткою. Тепер ви переконалися, що укоротити браслет в домашніх умовах вам по плечу!

Відео: як укоротити браслет на годиннику

Якщо у вас залишилися які-небудь питання, скористайтеся наочною відео-інструкцією про те, як укоротити браслет годинника.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *