Вироби на День космонавтики своїми руками в дитячому саду і школу з паперу, макаронів і пластикових пляшок. Як зробити своїми руками красивий виріб на честь Дня космонавтики [draft]



Своїми руками в дитячому саду або школі можна створювати самі різні, незвичайні і красиві вироби на День космонавтики. Де черпати ідеї для композицій? Звичайно, в наших майстер-класах з детальним описом і фото готових виробів. Матеріали підійдуть будь-хто, починаючи від кольорового паперу і макаронів, і закінчуючи пластиковими пляшками, картоном і пластиліном. На прості роботи знадобиться зовсім небагато часу, а складніші зажадають певних зусиль і уваги, але яскравий, ефектний результат з лишком компенсує усі трудовитрати.

Красиві вироби на День космонавтики своїми руками в дитячому саду – опис з покроковими фото

Фігурку, символізуючу образ першого космонавта, можна зробити з малюками в дитячому саду, користуючись рекомендаціями цього майстер-класу з покроковими фото. А доки хлопці займатимуться виготовленням виробу, варто в доступній формі розповісти їм про Юрія Гагаріна, першим на планеті того, що підкорив космічний простір і увійшов до історії завдяки цьому сміливому подвигу.

Необхідні матеріали для красивого виробу в дитячий сад до дня космонавтики

  • сріблястий фольгинированний картон
  • аркуш білого паперу
  • іграшкові очки
  • пластилін червоного кольору
  • ножиці
  • клей
  • простий олівець

Покрокова інструкція, як зробити в дитячому садку своїми руками виріб на честь Дня космонавтики

  1. На тильній стороні фольгированного картону намалювати елемент, що нагадує за формою вершину гори з широкою основою і верхівкою, що звужується. По обох сторонах основи залишити невеликі “вушка”, які згодом послужать упором і нададуть фігурці стійкість. Вирізувати нарис ножицями і загнути “вушка” усередину.
  2. З картону, що залишився, вирізувати голову космонавта в шоломі.
  3. За допомогою клею з’єднати разом корпус скафандра і голову. Ненадовго покласти конструкцію під вантаж, щоб клей схопився і закріпився.
  4. З білого паперу вирізувати ножицями напівовал, трохи менший за розміром чим шолом скафандра і приклеїти його на місце, де має бути особа. Прикріпити космонавтові очки (чи намалювати від руки).
  5. Рот сліпити з пластиліну і приклеїти до особи клеєм “Момент”.
  6. Із залишків червоного пластиліну сліпити букви абревіатури “СРСР” і розташувати їх у верхній частині шолома.
  7. З кольорового паперу вирізувати руки космонавта і приклеїти їх з боків корпусу. Готовий виріб використати для подарунка або прикраси приміщення.

Вироби на День космонавтики своїми руками в школу – плакат “Сонячна система”

Для школи на День космонавтики варто виготовити цікавий і пізнавальний виріб, наприклад, плакат, що ілюструє розташування небесних тіл в Сонячній системі. Окрім естетичної складової така робота виконає ще і роль наочного посібника, допомагаючи хлопцям запам’ятати, як називаються планети і чим вони відрізняються один від одного.

Необхідні матеріали для виготовлення своїми руками в школі тематичного плакату

  • лист щільного картону
  • набір кольорового пластиліну
  • зубочистки
  • зернятка сочевиці
  • пшоно і рис (крупа)
  • фарба жовтого кольору

Покрокова інструкція, як зробити школярам виріб на честь Дня космонавтики

  1. Лист щільного картону дуже ретельно обмазати пластиліном чорного кольору. Це буде відкритий космос.
  2. З пластиліну різних відтінків скачати кульки планет сонячної системи, приблизно дотримуючись їх загальноприйнятого розміру і кольору. Для деяких планет змішати два або навіть три кольори пластиліну. Землю зробити у вигляді блакитної кулі, а згори наліпити зелені шматочки материків. Мати в розпорядженні планети злегка зігнутим рядом в центрі картини.
  3. З пластиліну жовтого кольору зробити комету. Для цього скачати невелику кульку і прикріпити до неї три плоскі пластилінові бруски.
  4. З жовтого пластилін скачати велику кулю і помістити її в лівому нижньому кутку композиції. Зубочистки пофарбувати в жовтий колір і вставити в правий край великої кулі. Ця фігурка стане Сонцем.
  5. Під рядом планет викласти із зерняток рису контур ракети. Усередині з сочевиці викласти круглий ілюмінатор, а решту вільного простору корпусу засипати пшоном.
  6. Узяти 15-20 пшеничних зерен і розсипати їх по усьому плакату, зображуючи таким чином зоряне небо.
  7. З тильного боку плакату з міцної мотузки зробити кріплення, щоб роботу можна було повісити на стіну, двері або вікно.

Прості вироби на День космонавтики з паперу для дітей

З дітьми до дня космонавтики можна зробити прості тематичні вироби з паперу, наприклад, яскраві ракети на паличках. Труднощів у виготовленні немає ніяких і хлопці легко впораються із завданням навіть без допомоги дорослих. Потім готовими роботами доречно прикрасити приміщення класу : прикріпити до дошки і вікон або поставити в скляночки з канцелярським приладдям. Такі милі елементи декору обов’язково піднімуть настрій і створять навкруги приємну, святкову атмосферу.

Необхідні матеріали для дитячих паперових виробів на честь Дня космонавтики

  • набір кольорового паперу
  • ножиці
  • простий олівець
  • клей (ПВА і “Момент”)
  • пластикові палички
  • кольорові олівці

Покрокова інструкція, як дітям зробити з кольорового паперу виріб до дня космонавтики

  1. На аркуші кольорового паперу яскравого відтінку намалювати космічну ракету в двох екземплярах і акуратно вирізувати кожного з них ножицями.
  2. З блискучого золотого і срібного паперу вирізувати маленькі зірочки і приклеїти їх клеєм ПВА на лицьовій частині уздовж основи ракети.
  3. З паперу контрастного кольору вирізувати фігурку на подібності сонечка з широкими, короткими проміннячками і приклеїти у верхній частині заготівлі.
  4. З білого паперу вирізувати круг діаметром трохи менше фігурки сонечка. Усередині цього круга кольоровими олівцями намалювати зображення інопланетянина. Потім вклеїти картинку поверх “сонечка”.
  5. Перевернути оформлену частину виворітною стороною і за допомогою клею “Момент” приклеїти до паперу пластикову паличку. Міцно притиснути її до поверхні і дочекатися, коли вона добре схопиться.
  6. Другий фрагмент ракети з виворітного боку по краю промазати клеєм ПВА і приклеїти до тильної частини першого фрагмента.
  7. Коли конструкція добре просохне, вийде оригінальний і красивий виріб – космічна ракета на паличці.

Дитячі вироби на День космонавтики з макаронів – майстер-клас з детальним описом


Наслідуючи ради цього майстер-класу, можна навчити дітей створювати цікаві і незвичайні вироби до дня космонавтики з макаронів. Матеріал дуже доступний і завжди є під рукою, а різноманітність форм і конфігурацій макаронних виробів дозволяє маленькому творцеві проявити фантазію і зробити по-справжньому унікальну і оригінальну річ.

Необхідні матеріали для дитячого виробу з макаронів на тему Дня космонавтики

  • макаронні вироби різних форм (трубочки, черепашки, перо, завитки і ін.)
  • клей ПВА і “Момент”
  • картон
  • кришка з-під коробки
  • аерозольна фарба синього кольору
  • кольоровий папір блакитного кольору
  • фарба жовтого кольору

Покрокова інструкція по виготовленню виробу з макаронів до дня космонавтики

  1. З листа тонкого картону вирізувати заготівлі: одну розміром 30Х40 см і три – 20Х15 см Згорнути трубочкою і проклеїти, щоб не розгорталися. Це стане основою для ракет.
  2. Із залишків картону викроїти чотири фрагменти і зробити з них конуси (один великий і три маленьких), співпадаючі по діаметру з основою ракет.
  3. Приклеїти “Моментом” великий конус до великого корпусу, а маленькі – до маленьких і ненадовго залишити, щоб конструкція схопилася і стала цілісною.
  4. Картонну кришку перевернути і виклеювати зсередини блакитним кольоровим папером, пензликом намалювати на ній жовті крапочки або зірочки.
  5. Внутрішні боки коробки декорувати макаронними виробами зігнутої або опуклої форми. Для цього використати клей “Момент”.
  6. Клеєм ПВА просочити основу великої ракети і викласти його довгими і великими макаронами-трубочками. Також оформити підстави маленьких ракет. Для них довгі макаронні вироби розрізати на три частини.
  7. Частини ракет, що звужуються, обклеїти макаронами-черепашками. Розташовувати зернятка максимально близько один до одного, щоб покриття було щільним.
  8. Коли все буде закінчено, узяти балончик з синьою фарбою, рівномірно обробити ракети з усіх боків і залишити до тих пір, поки фарба не висохне повністю.
  9. Усередині картонної кришки, яка служитиме підставкою для композиції, намалювати круг, що відповідає діаметру великої ракети і обклеїти його по контуру макаронами-черепашками. Згори приклеїти до них велику ракету, а поруч “посадити” на клей три маленьких.
  10. З макаронних виробів різної форми за допомогою клею зібрати фігурки інопланетян і розставити їх біля ракети.
  11. На зовнішній частині великої ракети викласти черепашками круг, символізуючий ілюмінатор. Дати композиції добре просохнути і поставити на видне місце.

Вироби до дня космонавтики з пластикових пляшок – майстер-клас з фото

Для шкільного конкурсу з нагоди Дня космонавтики або для подарунка близькій людині можна виготовити своїми руками з пластикових пляшок дуже цікаву і незвичайну інсталяцію на тему міжзоряних подорожей. Робота не занадто складна, але вимагає акуратності і завзятості. Готовий виріб виходить яскравим, об’ємним і з першого погляду привертає увагу.

Необхідні матеріали для створення виробу з пластикових пляшок на День космонавтики

  • пластикові пляшки – 2 шт (одна – на 1 л, друга – на 2 л)
  • білий папір
  • голографічний папір
  • ножиці
  • лінійка
  • простий олівець
  • стирательна гумка
  • клей ПВА
  • клей “Момент”
  • фломастери
  • лист чорного щільного картону
  • набір фарб
  • кисть

Покрокова інструкція до майстер-класу по виготовленню виробу на честь Дня космонавтики

  1. На прозорій 2-х літровою чорним фломастером намалювати два овал-ілюмінатори.
  2. Шматочками білого паперу обклеїти усю поверхню пляшки, окрім завуженої частини, прилеглої до кришки, і областей, залишених під ілюмінатори.
  3. Частину, що звужується, і шийку обклеїти голографічним папером.
  4. Потім з цього ж паперу вирізувати вузькі крила для майбутньої ракети і за допомогою клею ПВА прикріпити їх до боків корабля.
  5. Ілюмінатори залишити порожніми або вклеїти туди свої фотопортрети.
  6. У пляшки меншого розміру частково вирізувати серединку, а денце, що залишилося, з’єднати із завуженою частиною і проклеїти, щоб конструкція не розпадалася.
  7. Широку частину обклеїти голографічним папером так, щоб вона прикрила ніжки і утворила округлий купол.
  8. На листі чорного картону намалювати космічний пейзаж, зображує планети, зірки, комети, що летять, метеорити і частинку земної кулі.
  9. Ракету, зроблену з великої пластикової пляшки, клеєм “Момент” приклеїти так, щоб створилося враження, ніби вона стартує із Землі.
  10. Супутник, виготовлений з літрової пляшки, прикріпити в правому верхньому кутку. Залишити роботу на деякий час, щоб вона висохла. За бажання, з тильного боку приклеїти петельку з міцної нитки, щоб картину можна було повісити на стіну.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: вироби до дня космонавтики

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *