Вироби з кабачків своїми руками на свято Осені. Варіанти з фото цікавих виробів із кабачків для школи і дитячого садка [draft]



Створювати вироби з кабачків своїми руками зовсім не складно, і Ви самі в цьому переконаєтеся, ознайомившись із нашими майстер-класами з фото. Слідуючи цим підказкам можна навчити дітей різного віку робити красиві, ефектні й помітні іграшки та композиції для свята Осені, яке проводять на початку нового навчального року в дитячих садках і школах.

Вироби з кабачків своїми руками на свято Осені: “Корабель з вітрилами”

Напочатку навчального року в школах і дитячих садках проходять всілякі заходи і виставки, на яких діти різного віку демонструють вироби, створені своїми руками з підручних матеріалів і дарів природи. На свято Осені готують всілякі букети із сухих квітів, цікаві картини з листя і красиві композиції з фруктів та овочів. Як основний матеріал для виробів найчастіше використовують кабачки, оскільки вони мають щільну консистенцію, чудово тримають форму і добре піддаються обробці будь-якими гострими предметами від складаного ножа до найзвичайнішої голки. Ми розповімо, як виготовити з кабачка своїми руками для свята Осені оригінальний виріб – “Корабель з вітрилами”.

Матеріали, необхідні для виготовлення корабля з кабачка:

  • кабачок великого розміру – 1 шт.;
  • листи білокачанної капусти – 2-4 шт.;
  • морква – 3 шт. (1 тонка і 2 товстих);
  • сірники;
  • зубочистки;
  • довгі бамбукові шпаги;
  • гострий ніж;
  • чайна ложка.

Покрокова інструкція: як зробити своїми руками виріб “Корабель з вітрилами” для свята Осені?

  1. Сухий неочищений кабачок розрізати вздовж так, щоб одна частина становила 1/3, а друга – 2/3 цілого плоду.
  2. На більшій половині овоча, 1/3 усієї довжини залишити підведену палубу. На частині, що залишилася, акуратно вирізувати гострим ножиком заглиблення і обережно вибрати м’якуш ложкою так, щоб не пошкодити цілісність шкірки.
  3. Дві товсті морквини почистити, вимити і витерти досуха паперовою серветкою. Одну нарізувати пластинками однакової товщини, а потім вирізувати з них два корабельні прапорці та якір. Другу порубати кружечками, які згодом будуть використані для виготовлення штурвала управління і бічних ілюмінаторів.
  4. З меншої частини кабачка зчистити шкірки і вирізувати з неї дві драбинки. За довжиною вони повинні відповідати висоті між верхньою і нижньою палубою кораблика. З найбільшого кружечка моркви за допомогою нарізаних на невеликі фрагменти довгих шпаг зібрати штурвал. По краях високої частини палуби вирізувати декілька наскрізних віконець. Зубочистками зміцнити на палубі драбинки і штурвальну конструкцію.
  5. За правим і лівим бортами, скориставшись зубочистками прикріпити по три ілюмінатори. Великий якір розмістити ближче до носа. Краї бортів декорувати сірниками з яскравими або темними голівками.
  6. Листя капусти дуже акуратно обрізувати до відповідних габаритів, обережно проткнути дерев’яними шпагами за типом вітрил на щоглах і встановити на дні корабля. Згори закріпити прапорці з моркви. На носі виконати наскрізний отвір і просунути в нього цілую тоненьку морквину. Готовий корабель з вітрилами, виготовлений своїми руками з кабачка для свята Осені розташувати на виставковому столику або, за бажанням, поставити на невеликий картонний постамент.

Вироби з кабачків для дитячого садка: “Веселий паровозик”


Для малюків з дитячого садка треба вибирати нескладні вироби з кабачків. Бажано, щоб їх можна було виготовити без використання гострих, різальних і колючих предметів, оскільки діти в цьому віці ще не здатні акуратно користуватися складаним або канцелярським ножем. Якщо ж цього ніяк не уникнути, процес створення виробу з кабачка повинні постійно контролювати дорослі (вихователь, помічник вихователя, батьки), щоб, у разі необхідності, надати малюкові допомогу і убезпечити від випадкових порізів та інших неприємних моментів, потенційно можливих при користуванні гострими предметами. У цьому майстер-класі ми детально пояснимо, як в дитячому садку створити простий і красивий виріб із кабачків  “Веселий паровозик”.

Матеріали для виготовлення паровозика з кабачків:

  • невеликі кабачки однакового розміру – 4 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • сир твердий – 50 г;
  • зубочистки.

Покрокова інструкція: як зробити в дитячому садку виріб із кабачків “Веселий паровозик”

  1. Кабачки ретельно вимити і досуха обтерти льняним рушником. Два найкоротші кабачки будуть вагонами. Третій овоч потрібно розрізати на дві частини і одну з них закріпити на першому вагоні для краси. Це буде “голова” паровоза.
  2. Решту кабачків необхідно розрізати на колечки завтовшки 0,5 см. Вони служитимуть колесами для потяга. Прикріпити їх до вагонів за допомогою зубочисток і декорувати згори тонкими смужками твердого сиру.
  3. З невикористаного шматочка твердого сиру вирізувати чотири тонкі бруски, викласти з них віконце на самому верхньому вагоні й закріпити його зубочистками на боці конструкції.
  4. На носі паровоза зробити заглиблення і вставити в нього невелику морквину. Колечком моркви прикрасити передню частину головного вагона.
  5. Встановити на пластиковий піднос або картон і прикрасити виробом із кабачків приміщення групи в дитячому садку.

Вироби з кабачків для школи:”Трактор”

Для виготовлення в школі креативного виробу з кабачків “Трактор” знадобиться мінімальна кількість овочів і трохи часу. Процес легко освоять не лише учні старших класів, але й молодші школярі. Проте вчитель обов’язково повинен проконтролювати дітей і переконатися, що вони не поранилися, оскільки для створення красивої іграшки обов’язково знадобиться гострий ніж.

Матеріали для шкільного виробу з кабачків “Трактор”:

  • кабачки – 4 шт. (2 однакових, 1 невеликий і 1 дуже маленький);
  • зубочистки;
  • гостро заточений ножик.

Покрокова інструкція: як зробити в школі виріб з кабачків “Трактор”?

  1. Щільні, злегка недозрілі кабачки без зовнішніх ушкоджень вимити і витерти досуха. Один з двох однакових кабачків відкласти, другий розрізати вздовж на дві рівні половинки.
  2. З тієї частини, на якій була квітка, зробити кабіну. Для цього трохи вирізувати ножем середину так, щоб краї акуратно обхоплювали цілий кабачок. Додатково вирізувати в кабіні сидіння зі спинкою.
  3. У центрі кабіни ввіткнути зубочистку і надіти на неї круглий краєчок, зрізаний із середнього кабачка. Це буде кермо управління.
  4. Найбільший цілий кабачок розташувати горизонтально. Згори на ньому встановити кабіну і закріпити її за допомогою зубочистки (якщо овоч занадто товстий, можна скористатися для скріплення частин бамбуковою шпагою).
  5. Частину найменшого і весь середній кабачок порізати на колечка однакової товщини. Вони слугуватимуть колесами для трактора. Прикріпити їх до основної конструкції допоможуть зубочистки.
  6. Невикористаний фрагмент найменшого кабачка проткнути зубочисткою і встановити на носі трактора. Це буде труба. Два маленькі кабачкові колечка прикріпити спереді заготівлі, на носі. Це будуть фари. Готовий виріб поставити під скло в шафу, де зберігаються вироби учнів.

Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: що можна зробити з кабачка на свято осені фотографії, вироби з кабаків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *