Очищаємо чайник від накипу [draft]



Як би ми не старалися, а з часом неприємний накип знову з’являється на стінках чайника. Прибрати його назавжди Ви зможете, тільки поставивши потужний водяний фільтр, який дорого коштує. Народні засоби допоможуть успішно впоратися із наслідками жорсткої води.

Побутова хімія: “за” або “проти”

Жорстка вода, осідаючи на дні й стінках посуду, утворює щільний наліт, який не лише псує емаль, але й плаває осоружними білими плямами на поверхні Вашої їжі та напоїв. Позбавитися від нього можна за допомогою спеціальних пігулок або порошків. Це своєрідні абразиви, які вступають у реакцію з вапняними відкладеннями і дуже вдало їх видаляють.
Виробники запевняють нас, що прибрати наліт з чайника, каструлі або іншої поверхні буде легко і просто, а потім нова кірка утворюється ще не скоро. Вибираючи такі готові засоби, зверніть увагу на їх склад, краще, щоб там були натуральні компоненти і жодних хімічних добавок. Особливо ретельно до цього слід підходити тим, у кого є маленькі діти.

Навіщо платити більше?

Ви зможете заощадити значну суму за рік, якщо замість готових магазинних пігулок скористаєтеся перевіреними методами видалення накипу з чайника.

Лимонна кислота

Вважається одним з найпопулярніших і дієвіших засобів у боротьбі з жорсткою водою. Треба розвести лимонну кислоту в чайнику (на 1 літр візьміть 1-2 ст. л.), доведіть воду до кипіння, але не кип’ятіть. Потім треба вимкнути вогонь і через 30-40 хвилин все вилити. Якщо вапняна кірка застаріла, то однієї процедури може виявитися мало. Повторюйте Ваші дії до тих пір, поки посуд не блищатиме.

Оцет

Оцет швидко прибирає накип з чайника, у тому числі й електричного. Розведіть в 1 л води 170 г оцту. Вилийте розчин в чайник і кип’ятіть на маленькому вогні 40-50 хв. Після процедури ретельно вимийте посуд.

“Кока-кола”

Наступний метод також ефективний. Можна використати в цих цілях не лише “Кока-колу”, але й “Спрайт”, “Пепсі” або “Фанту”. Візьміть пляшку готового напою і проваріть 20-30 хв. Після цього від нальоту не залишиться жодного сліду.

Бабусині поради

Виявляється, наші бабусі стикалися з такою проблемою і успішно її розв’язували.

Картопляні лушпайки

Такий метод однозначно не підійде для електричного чайника. Візьміть картопляні або яблучні лушпайки, заповніть велику частину чайника, залийте водою і кип’ятіть 2-3 год.

Сода

Сода використовується для застарілого накипу. Оскільки вона видаляє накип дуже жорстко, то може пошкодити емаль. Тому використовуйте її дуже обережно. На 1 л води розведіть 2-3 ст. л. питної соди і прокип’ятіть у чайнику, потім перейдіть до процедури з лимонною кислотою або з оцтом. Якщо з першого разу не вдалося прибрати накип з чайника, повторіть процедуру кілька разів до повного очищення.

Профілактика

Зробити так, щоб вода, яку Ви п’єте, стала чистою і м’якою, а відповідно, не залишала неприємного накипу на чайнику, просто. Треба лише виконувати деякі правила:

  • встановіть фільтр;
  • не залишайте чайник повним і повторно не кип’ятіть;
  • після використання витріть досуха.

Ці поради допоможуть Вам уникнути утворення накипу на чайнику, тобто Ваш чай завжди буде смачним і ароматним.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *