Як позбавитися від зубного болю самостійно? [draft]



Коли болить зуб – це завжди неприємно і дискомфортно. Перша думка: треба йти до стоматолога. Але для багатьох – це самий крайній випадок. Ми йдемо до лікаря, коли турбує настільки сильно, що неможливо ні їсти, ні пити, ні спати, ні думати. Ми намагаємося знайти самостійну відповідь на те, як позбавитися від зубного болю. Як правило, це або медикаменти, або всілякі народні засоби. Що допомагає від зубного болю і що зробити, коли зуб болить, ви дізнаєтеся з нашого матеріалу.

Як позбавитися від зубного болю медичними способами

Природно, головна відповідь на питання: що робити, якщо болить зуб – це звернутися до стоматолога. Але не усі роблять це відразу.

  1. Якщо болить зуб, що робити в першу чергу – це прийняти ліки. Як правило, в таких випадках допомагають стандартні ті, що знеболюють – нурофен, ібупрофен, анальгін, парацетамол. У особливо складних випадках, коли неприємні відчуття не можна терпіти, можна випити Кетанов.

  2. Від зубного болю добре допомагає місцеве лікування. В першу чергу це прикладання товченої пігулки, наприклад, того ж анальгіну до турбуючого місця. Також можна зробити тампон з валокордином і прикласти туди. Головна умова – перед цим добре почистити і прополоскати ротову порожнину.
  3. Полоскання медичними препаратами, які чинять протизапальну дію, також ефективно. Наприклад, розчинена в 100 мл води пігулка фурациліну або спеціальні розчини в краплях на рослинній основі (Малавит).
  4. Полоскати можна і травами. В першу чергу – це шавлія, календула і ромашка.
  5. Акупунктурное дія також допоможе при занепокоєнні. Можна помасажувати 10-15 хвилин мочку вуха (як праву, так і ліву). А розробка перетинки великого і вказівного пальців протилежної руки від турбуючого місця при такій же тривалості повинна принести бажане полегшення.

Як позбавитися від зубного болю народними способами

  1. Поширеним зважаючи на свою ефективність є розчин чайної ложки соди, декількох крапель йоду із склянкою води.

  2. На короткий час, але ефективно допомагає заморожування турбуючого місця шляхом прикладання льоду. Деякі стверджують, що сало з морозилки чинить таку ж дію.
  3. Тим, хто змучився і не знає, як позбавитися від болю в зубі, треба спробувати прополіс – можна навіть просто прикласти його до вразливого місця і деякий час потримати. А якщо є настоянка прополісу, то нею в розлученому виді можна полоскати.
  4. Часник також чинить полегшуючу дію. Його можна видавити, додати трохи солі, після чого загорнути у бинт і прикласти до місця, яке турбує. Таку ж маніпуляцію можна виконати і з луком. Подвійний ефект досягається змішуванням цих двох компонентів і їх одночасне прикладання. Окрім місцевої процедури з часником, є ще один нетрадиційний спосіб, до якого деякі віднесуться скептично. Треба узяти очищений зубок часнику, прикласти його до пульсуючого місця на зап’ястку тієї руки, яка є протилежною стороною тієї, що турбує. Якщо деякий час потримати там цей зубок, то дискомфорт може пройти.


Як позбавитися від зубного болю – вирішувати вам. Але тільки своєчасний візит до доктора допоможе усунути не лише біль, але і її причину.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *