Як позбавитися від мозолів на ногах, руках і пальцях?



Мозоль – це невелике огрубіння шкіри, що виникає, як правило, на пальцях ніг або рук, рідше – на п’ятах і підошвах як результат носіння вузького незручного взуття, відсутності належного відходу за ніжками. Мозоль зовсім не простий – вона може запалитися і навіть нагнивати. А мозолі на підошвах, міжпальцевих складках і пальцях часто досить хворобливі і істотно ускладнюють ходьбу. Але і це ще не усе неприємності, які може доставити вам мозоль! Якщо на її поверхні утворюється тріщинка, в неї можуть потрапити мікроби і стати причиною бешихового запалення або навіть флегмони. Ось чому якщо ви виявили мозоль на пальцях ніг або рук, підошві або п’яті, необхідно визначити і усунути причину її появи і, якщо потрібно, позбавитися від мозоля.

Як позбавитися від мозолів на ногах

Найчастіше від мозолів страждають саме наші ніжки, що пояснюється величезним навантаженням, яке лягає на них, адже наші ніжки по шістнадцять годин на добу тримають масу тіла, більше того – переносять його. А замість того, щоб віддячити нашим ногам за їх щоденну працю розслаблюючою ванночкою, ми “караємо” їх незручним взуттям. Нічого дивовижного немає в тому, що одного прекрасного дня ми виявляємо на п’яті або пальці ноги абсолютно неестетичне ущільнення – мозоль. Мозоль на пальцях ніг і п’ятах має чуйні контури і діаметр декілька міліметрів. Розрізняють мокрі і сухі мозолі. Перші є результатом механічного ушкодження тканини і є шишечкою з рідиною усередині. Лікувати мокрі мозолі треба обов’язково, інакше вони “перекваліфіковуються” в сухі мозолі, позбавитися від яких набагато складніше.

Що стосується застарілих мозолів, впоратися з ними домашніми засобами навряд чи вийти. Краще все ж звернутися в косметичний салон або клініку. Там вам запропонують позбавитися від мозолів на ногах за допомогою рідкого азоту, який “заморозить” ороговілу ділянка, або розм’якшити ущільнення лазером.

Якщо мозоль заподіює вам сильний біль, але похід до лікаря вас не спокушає, можна спробувати позбавитися від мозолів на ногах за допомогою спеціальних антимозольних пластирів, які можна купити в аптечній мережі.

Якщо ви не хочете прибігати до послуг салонів і клінік, які, до речі, зовсім не безкоштовні, ви можете спробувати позбавитися від мозолів вдома. В першу чергу, вам необхідно відправитися в аптеку і, порадившись з фармацевтом, придбати який-небудь антимозольний препарат, наприклад, пластир(читайте трохи вище), крем або мазь. До складу цих препаратів входить саліцилова кислота, яка розм’якшує ороговілі ділянки шкіри. Засіб треба нанести на заздалегідь розпарені ноги, намагаючись не допустити попадання на здорову шкіру, заклеїти оброблений мозоль пластиром, залишивши його на шість-вісім годин. Після закінчення цього часу шишечка розм’якшиться, і ви зможете легко зіскоблити її звичайною пемзою. Важливо: чим “новіший” мозоль, тим простіше від нього позбавитися. Тому з цим краще не затягувати.

Допомогти вам позбавитися від мозолів на пальцях ніг може звичайна рослинна олія(оливкова, соняшникова, кукурудзяна, лляна). Беріть нерафіновану і не ароматизовану – вона ефективніша. Перед тим, як лягати спати, просочіть олією бавовняну шкарпетку, надіньте її, оберніть поліетиленом і поверх неї надіньте ще одну шкарпетку. Так, буде жарко, але результат того вартий – повірте! На ранок наступного дня ногу треба вимити з милом, а мозоль зіскоблити пемзою.

Є безліч ефективних народних рецептів, як швидко позбавитися від мозолів: Приготуйте мильно-содову ванночку для ніг. Візьміть три чайні ложки соди, одна столова ложка подрібненого на тертці господарського мила і один літр води. Балуйте свої ніжки цією ванночкою впродовж сорока хвилин. Якщо мозоль заподіює вам болю, у воду треба додати трохи солі і марганцівки. Потримайте ноги у ванночці впродовж двадцяти хвилин. Після закінчення процедури не витирайте ноги, а дайте їм час висохнути самим. Добре розсмоктують мозолі холодні сольові ванни. Щоб приготувати таку ванночку, вам знадобиться літр води і столова ложка солі. Курс “ванних” процедур – тридцять хвилин. Сира картопля – відомий лікар мозолів. Натріть картоплину на дрібній тертці, загорніть картопляну масу в марлю, прикладіть до місця з мозолем і забинтуйте. Процедуру треба проводити на ніч. Щоб позбавитися від мозолів між пальцями, щодня прикладайте до них тонкий шар вати з паленим галуном.

Як позбавитися від мозолів на руках

Від мозолів на руках не застрахований ніхто, адже їх поява не залежить ні від вашого віку, ні від того, як добре ви за собою доглядаєте. Якщо ви хочете позбавитися від мозолів на руках якнайскоріше, ми підкажемо вам декілька надійних рецептів:

В першу чергу, треба виявити причину появи цих “прикрас”. Частенько мозолі утворюються у людей, раціон яких містить недостатню кількість вітаміну А. Якщо ви потрапляєте в це число, вам варто внести деякі зміни у своє щоденне меню: включити в нього яйця, сир, вершки, сметану, морську рибу, яловичу печінку і печінку тріски. Якщо мозоль “свіжий”, можна спробувати робити припарки з квіток календули. Подрібніть квітки, прикладіть їх до ороговілої ділянки, зафіксуйте бинтом або пластиром. Повторіть процедуру десять-дванадцять разів. Відмінно лікує мозолі прополіс. Розпарте руки в теплій ванночці, розігрійте прополіс, розімніть його, прикладіть до мозоля, забинтуйте і не знімайте пов’язку впродовж трьох-п’яти днів. Потім треба знову зробити ванночку для рук, розпарити їх і видалити мозоль. Позбавитися від мозолів на руках допоможе алое. До речі, ця рослина досить ефективно і проти “старих” мозолів. Розпарте руку, на якій з’явився мозоль, прикладіть до неї розрізаний листочок алое.

Як позбавитися від мозолів на пальцях?

Щоб позбавитися від мозолів на пальцях, ви можете застосувати аптечні препарати, до складу яких входять парафінові і мінеральні олії. Це олії, пластирі, мазі, захисні гелієві подушечки і кільця для пальців.

Увага: на час лікування краще відмовитися від напоїв, що містять кофеїн, алкоголю, цитрусових і цукру.

Існують, проте, і досить ефективні народні засоби проти мозолів на пальцях. До них можна віднести прополіс, компреси з каланхое, алое, золотим вусом. Накладають їх на заздалегідь розпарену суху шкіру рук. Замість компресу можна прикладати до мозоля шматочок прополісу. Мінімальний курс – три процедури.

Тепер ви знаєте, як позбавитися від мозолів в досить короткі терміни. Але попередити появу мозолів на руках і ногах набагато простіше, ніж згодом намагатися їх видалити. Бережіть свої ніжки і ніжну шкіру рук і будьте здорові!


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: нагньотки на ногах, нагньотки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *