Хто повинен вітатися першим. Звернення на Ви, Ти

Першим вітається молодший із старшим, підлеглий з начальником. Хлопчик перший вітається з дівчинкою, чоловік з жінкою. Той, хто приходить у гості, вітається першим. Послідовність така: жінка спочатку вітається з жінками, потім з чоловіками. Зі своїм хлопцем, чоловіком вона вітається насамкінець. Чоловік повинен спочатку привітатися з усіма жінками, потім зі своєю подругою, дружиною, якщо вони прийшли нарізно, а потім з присутніми чоловіками. Входячи до кімнати, потрібно привітатися з усіма одночасно, голосно, щоб усі чули. Найпоширенішими вітаннями є: “добридень” , “добрий ранок”, “добрий вечір”, “спокійної ночі”, “до побачення”. Вітання жестом різноманітні. У чоловіків звичайнісінька форма такого вітання – підведення капелюха на символічну висоту. Кепку, шапку не підводять, а знімають. Чоловік з непокритою головою при зустрічі кланяється тому, кому призначено вітання. Якщо він досить далеко, то досить нахилу голови.

Як подають руку. Подають руку, коли знайомляться, зустрічаються або прощаються. Зустрічаючись, ми простягаємо праву руку, вона має бути чистою. Зробити це потрібно без вагання. Якщо ми потискуємо протягнуту руку двома руками – це ознака або надзвичайної радості від зустрічі, або особливої близькості. Чоловіки, перш ніж протягнути руку, повинні зняти рукавичку, жінка може простягати руку і в рукавичці, якщо вона знаходиться на відкритому повітрі, рукавички складають частину її туалету. Коли вітається чоловік, він повинен встати, якщо сидить. Жінка при цьому може сидіти.

Поцілунок як вітання. Поцілунок, у тому числі і поцілунок руки, є вітальним знаком. Поцілунок між приятельками, близькими родичами, закоханими, завжди є вираженням душевних стосунків. Але поцілунок як вітання доречний не в кожному випадку. Іноді поцілунок виражається тим, що ті, що зустрічаються, лише торкаються один одного щокою. При щоденному спілкуванні цілувати руку жінці не прийнято, частіше чоловік цілує руку жінці на знак глибокої поваги.

Звернення на Ви, Ти. Існують певні правила звертання один до одного. Звернення на “ти” – ознака близьких, дружніх, споріднених стосунків. Подружжя говорить один одному ” ти”, діти, підлітки так звертаються до батьків, бабусь, дідусів, тіток і дядьків, але якщо стосунки не дуже близькі, говорять “ви”. До дорослих незнайомих людей діти і підлітки зобов’язані звертатися на “ви”. Дорослі говорять дітям “ти” до 15- 18 років. Якщо молода дівчина хоче, щоб до неї зверталися на “ви”, а доросла на “ти”, вона повинна про це ввічливо попросити і не забувати, що таке ввічливість. Перехід від “ви” до “ти” має різні форми. Зазвичай звернення на ” ти” повинен запропонувати старший молодшому, нижчий по статусу – вищому, чоловік – жінці того ж віку. Однолітки зазвичай переходять на ” ти” при знайомстві непомітно. І якщо з них ніхто не заперечує, то ця форма закріплюється.

як потрібно вітатися, хто першим повинен вітатися, хто повинен вітатися першим презентація, хто повинен перший почати цілувати?, хто повинен першим привітатися на вулиці жінка чи чоловік

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *