Коли дозрівають помідори в теплиці

Щоб відповісти на питання про те коли дозрівають помідори в теплиці, треба знати про деякі початкові дані. Наприклад, про кліматичну зону, в якій розташовується така теплиця.

Більшість професійних агрономів, як і городників-любителів, що займаються вирощуванням овочів в теплицях, не є прибічниками ранньої висадки томатів для розсади, особливо, якщо мова йде про ботанічні експерименти в умовах квартир, при яких розсада обов’язково переросте, почне чахнути і не дасть жодних зрозумілих шансів на хороший урожай.

Які ж головні перешкоди ми знаємо при отриманні раннього урожаю? По-перше, ця недостатня кількість вільної площі в освітлених теплих місцях (наприклад, на підвіконнях) для кущів великого розміру – тому що розсаду доводиться ростити упродовж шістдесяти-сімдесяти днів, замість оптимальніших сорока-п’ятдесяти. По-друге, цьому зайняттю може завадити лютнева нестача сонячного світла, що викликає менш інтенсивне зростання розсади.

Крім того, не треба забувати і про недостатній об’єм ґрунту, необхідного для вільного розвитку рослин під час тривалого вирощування на вікні, як і про недостатнє прогрівання ґрунту місця стаціонарного зростання – теплиці. У ідеальних варіантах усунення(подолання) цих чинників нас може влаштувати і лютневу сівбу.

Початківцям, помідоровим фанатам, може здатися незначною різниця між і 65-денною і 45-денною розсадою. Але, насправді, до 65 днів така розсада стає величезною рослиною.

Можна припустити, що нікому не треба висаджувати відразу повністю усю теплицю розсадою помідор вже в лютому, хоч у нас і є бажання вже в червні отримати перший урожай власних помідорів. Можна обійтися меншою кількістю ранніх, а поступово досаджувати інші сорти, які підходять для підсаджування в оптимальніші терміни. Знаючи базову інформацію про те, що в середньому терміни від початку сходів до моменту плодоносіння ранніх сортів рівна приблизно ста дням. Це означає, для отримання першого урожаю помідор, наприклад, в червні, їх треба посіяти в останні дні лютого або на початку березня.

Для такого типу посадки томатів кращим варіантом будуть, звичайно, гібриди. Хоч вони найчастіше не відрізняються кращими смаковими параметрами, але на противагу, як правило, добріше виносять усі несприятливі умови вирощування і хвороби. При меншій кількості сонячного освітлення збільшується небезпека захворювання усіх рослин, а зокрема, томатів.

Насіння висаджується в невеликі ємності подальшої пікіровки, але можна відразу узяти більший розмір скляночок, щоб вирощувати рослини без пікіровки. Ґрунт в теплицях, в основному, прогріється до достатньої температури, яка потрібна для висадки томатів, приблизно на початку травня, щоб це прискорити вже в квітні треба підготовлений ґрунт накрити спеціальною темною плівкою.

Кущі треба пересаджувати дуже акуратно, щоб не пошкодити корені. Це треба робити в теплу погоду, при прогнозі теплих найближчих 2-3 днів. Саме при дотриманні такої простої технології, ви зможете отримати у своїй теплиці перші помідори вже в червні.

голландські сорти помідори для теплиці, коли в теплиці починають дозрівати помідори, коли дозрівають помідори в теплиці, порада від алли ковальчук коли помутніли помідори, якщо помідори помутніли

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *