Де краще відпочити?

Перш ніж кудись їхати, необхідно вирішити, куди саме. Є місця, де є море, але нічого подивитися, а є і навпаки –є архітектурні пам’ятки, але без пляжу. Плануйте відпустку так, щоб вона не промайнула даремно.

Де краще відпочити в Абхазії?

Відпочинок в Абхазії не має великої популярності серед туристів. Можливо, саме в цьому і полягає уся його чарівність – чисті води моря і вільні пляжі, відсутність галасу і метушні, безтурботна насолода пейзажами запам’ятаються кожному відвідувачеві. Усе це поєднується з порівняно невисокими цінами на проживання, харчування і екскурсії. Найзнаменитіший курорт сонячної Абхазії – Гагра. Це затишне містечко потопає в субтропічній зелені. Парки міста зачаровують своєю незвичайною, майже дикою красою, а узбережжя – чистотою і прозорістю води. Хороший варіант як для тихого сімейного, так і для активного відпочинку. Затишні санаторії тут межують із запальними ресторанами і кафе. Чарівним районом є Стара Гагра. Найвідоміші пам’ятки ви знайдете в цій частині міста. Це і ресторан Гагрипш, і евкаліптова алея, і Приморський парк.

Відпочинок в Гагрі стане не лише приємним, але і корисним для здоров’я. Багато санаторіїв цього чарівного міста пропонують лікування термальними і сульфідними водами. Звичайно, сприятливо на здоров’ї позначиться клімат у поєднанні з цілющими властивостями морської води. Новий Афон також славиться казковими картинами моря і розкішною природою. Це дуже красиве місто з м’яким кліматом і неповторними пам’ятками. Цей курорт сподобається любителям екскурсій – тут їх більше, ніж досить. Варто відвідати такі місця, як Новоафонский монастир, Генуезька вежа, Іверська Гора. Курорт Піцунда мав державне значення ще за радянських часів і не втратив його і до цього дня. Курорт розташований Піцундськом заповіднику і оточений сосновим лісом, впритул наближається до чистого узбережжя Чорного моря. До речі, в цьому районі найчистіша вода в усьому басейні Чорного моря. Багато туристів прямують в столицю Абхазії – місто Сухумі. Місто це засноване ще 2500 років тому і стало курортним в кінці 19 століття. Не менш популярні курорти Очамчирі і Цандрипш. Це невеликі селища біля моря є недорогими варіантами якісного відпочинку.

Що подивитися в Таїланді?

Таїланд – країна, де збуваються усі мрії. Це прекрасне місце проведення відпочинку багатьох росіян. З цієї статті Ви дізнаєтеся, що в загадковій країні є багато цікавих місць, окрім пляжу і готелю. Відвідавши Таїланд, Ви трохи відкриєте завісу таємниці азіатської культури, насолодитеся стравами національної кухні, придбаєте подарунки і недорогі сувеніри, одяг для себе і Ваших близьких. І в проміжках між спогляданням пам’яток скупаєтеся в хвилях теплого моря і поваляєтеся на білому піску. Будь-який курорт Таїланду покаже Вам свої дивовижні ексклюзивні місця, яким слід приділити увагу. Ми рекомендуємо Вам в усіх куточках Таїланду спробувати тайську кухню. Відкиньте усі страхи і спробуйте невідомі досі страви. Не проґавте свій шанс і спробуйте гострий овочевий салат з м’ясом, суп Томян гун, лобстер-гриль, Королівські креветки. Тут удосталь недорогих екзотичних фруктів, є рамбутани, мангостини, лічі. Тільки перед вживанням радимо усі фрукти ретельно мити.

Що варто оглянути у Бангкоку?

У столиці Таїланду рекомендуємо відвідати музей правлячої династії Чакри і Королівський палац. Гідні Вашої уваги такі дива, як Храм смарагдового Будди, Велетенські качїли. У Храмі лежачого Будди Ви побачите золоту статую Будди неймовірних розмірів. Незабутні спогади подарує Вам вечірній круїз по річці Чао Прая, яку ще називають “Королівська річка”.

Що оглянути в Пхукеті?

Приїхавши в Пхукет, обов’язково відвідайте в зоосад, де побачите безліч екзотичних тварин, слонів, тигрів і дивовижних птахів. Знайомство з мангровими зміями, кобрами і пітонами в місцевому серпентарії нікого не залишить байдужим. Вам невимовно поталанить, якщо Ви будете там навесні і завітаєте на пляж Най Янг: в цей час там народжуються морські черепашки. Дуже популярний в Пхукеті музей черепашок.

Що подивитися в Паттаї?

Помилуватися слонами, що грають у футбол, можна на відомому шоу в парку Нонг-Нуч. Багато хто залишається в захваті від екскурсії по річці Квай, купання в гірських джерелах і водоспаді, і також Ви зможете провести незабутню ніч в готелі на плаву. Під час цієї ж екскурсії можна буде оглянути ананасну плантацію і покататися верхи на слоні.

Небезпеки на морі

Ніколи не слід забувати про заходи безпеки, вирушаючи на відпочинок до моря. Сюрпризи на морських курортах не завжди бувають приємними. На узбережжі Росії, мабуть, найнебезпечнішими залишаються гострі підводні камені, сміття у воді і на березі, осколки від пляшок. Але на зарубіжних курортах все може бути набагато серйознішим. Наприклад, в тропічних і помірних водах живе велика кількість електричних скатів, яких дуже складно іноді відрізнити від звичайних каменів.

Риби – теж небезпечні

У водах червоного моря мешкає багато екзотичних яскравих рибок, які люблять привертати до себе увагу туристів. Але якраз таких рибок варто побоюватися і ні в якому разі не торкатися їх руками. Кольорове забарвлення (жовтий, червоний, перламутровий) захищає їх в природі від нападів. Рибки дуже отруйні, і отрута їх смертельно небезпечна. Відпочиваючи в Середземному морі, уникайте і не запливайте в ті місця, де живуть “ватні водорості”. Їх не видно неозброєним оком, але живуть вони, причепившись до інших водоростей, що ростуть на мілководді. Через задуху можуть виникнути проблеми з диханням і з’явитися лихоманка. Ще одні дуже небезпечні мешканців коралових рифів – це молюски-конуси. Вони дуже кусаються єдиним тоненьким зубом. При такому укусі в кров потрапляють отруйні токсини, які призводять до отруєння. Лікувати самостійно таке отруєння не вдасться. Необхідно нанести на місце укусу тугу пов’язку і негайно вирушати до лікаря.

Небезпеки на морі – медузи

Неждана небезпека може настати і від дуже красивих, на вигляд нешкідливих морських істот – від медуз, яких багато біля берега після шторму. Доторкнувшись до медузи, є вірогідність отримати опік. Насамперед треба витягнути залишки щупалець і обробити місце укусу оцтовим розчином або спиртом. А ось прісною або морською водою промивати рану не можна. Також небезпечні для людини рифові корали, чия отрута викликає опік. Такий опік слід обробити оцтом і нанести засіб від опіків, наприклад синтоміцинову емульсію.

Морські зірки і їжаки також створюють на морі. Морських їжаків можна виявити в коралових рифах, на каменях або в піску. Вони кусаються дуже боляче, але не заподіюють, окрім болю, шкоди організму. Серед морських зірок небезпечним є лише “терновий вінець” – це восьмиконечна зірка з шпильками і отруйними голками. Від такого укусу може з’явитися набряк, запаморочення і блювота. Місце укусу морського їжака або зірки слід потримати в гарячій воді, потім видалити голку, що залишилася, і обробити рану антисептиком. Отож, як уникнути небезпек на морі? Не торкайтеся до невідомих Вам видів морських жителів. Завжди пам’ятайте, що яскраві, кольорові тварини можуть бути отруйними. При прибутті до місця відпочинку дізнайтеся, де знаходиться медпункт, щоб у разі непередбаченої ситуації швидко отримати необхідну допомогу.

де є море, де краще відпочити біля моря

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *