Відпочинок в Туреччині: плануємо бюджет

Одне з популярних напрямів в туризмі сьогодні – Туреччина. Як правильно розрахувати витрати тим людям, які їдуть туди уперше? Спробуємо розкласти основні моменти цього питання по поличках. Враховувати при цьому будемо головні витрати, необхідні для повноцінного відпочинку в цій країні, без задушливої економії і, в той же час, без надмірних витрат.

Валюта в Туреччині.

Спершу про валюту Туреччини. Основна – ліра, але і долари тут знаходяться в шані. Їх не приймуть тільки в громадському транспорті і на деяких екскурсіях. Враховуючи ці чинники, придбайте трохи місцевої валюти при в’їзді до країни. Іншу необхідну суму в лірах Вам даватимуть на здачу. Обміняти ж ліри на долари або євро буде дещо важче, тому намагайтеся мати в кишені більше дрібних купюр.

Пам’ятайте, найгірший курс обміну – в аеропорту (крім того, тут з Вас знімуть комісію), найвигідніший – на пошті і міських обмінниках. Можна обміняти гроші і на ринку, але тут Ви все ж дещо програєте у вартості валюти. Можливо, вийде зняти гроші і з пластикової карти по курсу Вашого банку.

Підрахунок витрат в Туреччині.

При безпосередньому підрахунку витрат в Туреччині, в першу чергу враховуйте вартість візи і обов’язкової медичної страховки – 20$ і 70$ відповідно. Автомобіль напрокат обійдеться приблизно в 40-70 $, бензин – біля 2$ за літр. Ціни на екскурсію коливаються в діапазоні 50-70 $ з людини. Вибирати при цьому радимо послуги спеціальних агентств, щоб не виявитися обдуреними “гідами” з вулиці і недобросовісними в області якості послуг дрібними конторами.
Банка пива дорівнює за вартістю чашці чаю – 1-2$. Кілограм фруктів – 1$, трохи дорожче коштує фаст-фуд – 2-3$. Обід в кафе приблизно коштуватиме порядку 10$ з людини, в готелі – в 2 рази дорожче. Плюс 10% – чайові.
Відвідування хаммама (турецької лазні) обійдеться приблизно в 20-50$. Додайте до цієї суми 10-20$, якщо хочете отримати неймовірне задоволення від майстерного масажу.
При купівлі сувенірів і інших товарів в Туреччині, обов’язково торгуйтеся – можна заощадити на їх вартості у декілька разів.

Отже, відповідаючи на поставлене на початку статті питання, можна сміливо сказати – все залежить від розмаху Вашого майбутнього відпочинку. Мінімум при цьому складає порядку 200-300$, а максимум обмежений лише польотом Вашої фантазії.

Туреченна правильний відпочинок

Коментарі 1 коментар

  • Плануємо свою весільну подорож саме до Туреччини. Тому ця стаття стала нам у нагоді)) Я вважаю що зараз відпочинок у цій країні коштує навіть дешевше ніж у Криму. Це якщо брати путівку із системою обслуговування “All inclusive”. Тим паче нова для нас країна – нові враження!))

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *