Де краще відпочити на Чорному морі.

Здається, Чорне море ніколи не втратить популярності серед туристів. Щороку курорти, розташовані на його узбережжі, приймають мільйони людей з усіх кінців країни і планети. Але який з них вибрати? Спробуємо розібратися.

Краснодарський край. Найпопулярніший, мабуть, регіон для відпочинку – Краснодарський край. Цікаво, що популярні колись Сочі і Адлер поступаються своїми позиціями на користь невеликих курортних міст і селищ. Але Краснодарський край навряд чи стане хорошим варіантом для тихого сімейного відпочинку – заповнені і забруднені пляжі цьому не сприятимуть.

Крим. Крим воістину є раєм на землі. Найчистіше море і кращі курорти, дивовижна природа, старі пансіонати і готелі… Що ще треба для хорошого відпочинку? Безліч морських курортів, розташованих тут, подарують незабутні миті літа і щастя своїм гостям.

Ялта. Ялта, мабуть, найзнаменитіший курорт Чорного моря, його серце і перлина. Подібна слава закріпилася за Ялтою абсолютно недаремно: кращі пам’ятки – від Нікітського ботанічного саду і Массандрівского палацу до гори Ай-Петри і водоспаду Учан-Су – знаходяться саме тут. Величезне враження на дітей зробить спостереження за життям диких тварин і птахів на знаменитій Галяві Казок і у великому Ялтинському зоопарку. Проте, ціни на оренду житла і продукти харчування в Ялті дещо вищі, ніж на інших курортах ПБК.

Севастополь. Не менш знаменитий і Севастополь. Назва його з грецької перекладається як “Місто, гідне поклоніння”. Севастополь вважається культурно-історичним центром півдня України. Таке високе звання він має завдяки знаменитим пам’яткам. Звичайно, не можна побувати в Севастополі і не відвідати Графську Пристань, наприклад. Також варто побачити пам’ятник затопленим кораблям – величне творіння архітектури. Міські пляжі досить забруднені в літній період, але цей мінус цілком компенсують дикі пляжі, що також знаходяться в межі міста, – Царське Село на Фіоленті, в селищі Любимівка, і багато інших.

Південний Берег Криму. ПБК (Південний Берег Криму), радше невеликі курортні селища ПБК, завжди цілком виправдано вабили туристів і привертали їх увагу. Найзнаменитіше і найпівденніше селище Криму – Форос. Цивілізація тут напрочуд поєднується з дикістю і розкішшю природних пейзажів. Одна з пам’яток Фороса – знаменита церква на скелі. А затишний зелений парк в центрі селища незмінно вабитиме молодят для напрочуд гарних фотосесій. Форос, а також інші селища Південного Берега (Кацивелі, Партеніте, Гаспре та ін.) – ідеальні місця для відпочинку з сім’єю. Пляжі і вода тут в кілька разів чистіші, ніж у великих містах, ціни доступніші, а природа, звісно, набагато багатіша і різноманітніша.

Абхазія. На увагу заслуговує і сонячна Абхазія – без неї уявити Чорне море практично неможливо. Курорти Гагри і Сухумі користувалися популярністю ще за радянських часів. Кращі екскурсії в наше недалеке минуле Вам подарує Гагра, а спокійний відпочинок з дітьми – Пуцунду.

Звичайно, відповісти на питання, який з курортів Чорного моря підійде саме Вам , однозначно ми не можемо. Все залежить від Ваших особистих уподобань і бажань, а також від фінансових можливостей. Проте, ми спробували висвітлити список найзнаменитіших курортів, чим, сподіваємося, значно полегшили Вам вибір.

Де краще відпочити з дітьми ма азовському чи на чорному морі

Напишіть відгук

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *