Як відмінити бронювання квитків

З розвитком інтернет-технологій стало можливим бронювання авіа- і залізничних квитків на сайтах компаній-перевізників або тих компаній, які спеціалізуються на бронюванні таких квитків. Природно, як і при продажі звичайних квитків, можуть виникати ситуації, коли заброньовані квитки необхідно відмінити.

Перед замовленням квитка уважно ознайомтеся з умовами і правилами застосування тарифу, що купується вами. У тому випадку, якщо ви плануєте купити його за гнучким тарифом, у вас буде можливість відмовитися від бронювання вже сплаченого квитка, якщо в умовах тарифу вказано, що він не підлягає поверненню після оплати, то отримати за нього гроші ви не зможете.

При замовленні квитка вас просять вказати спосіб оплати. Якщо ви не зробили моментальний переказ грошей з банківської карти, то для того, щоб сплатити його, вам дається визначений термін. Зазвичай це доба. Після закінчення цього часу, якщо ви не сплатили броню, вона анулюється автоматично, і ніяких додаткових дій вам робити не потрібно.

При відміні вже сплаченої броні, у разі, якщо тариф це передбачає, сума, сплачена за квиток, буде повернена на ту ж карту, з якою була знята. Якщо відміна броні сталася з вини перевізника (перенесення терміну і дати рейсу), то ніяких вирахувань не робиться. Деякі перевізники пропонують у разі відмови від сплаченої вже броні надати пасажирові кредит на суму вартості квитка за мінусом невеликого штрафу за відмову від поїздки. Умови повернення грошей вказані на сайті.

Якщо ваш маршрут – транзитний, і ви не можете здійснити хоч би одну з проміжних поїздок, уся ваша броня може бути скасована. Заздалегідь зверніться у відділ бронювання тієї компанії, транспортними послугами якої ви вирішили скористатися, при нагоді ваш квиток може зберегтися за умови доплати чи стягування додаткового збору за обмін квитка.

Якщо вам необхідно обміняти заброньовані квитки, то ви можете зробити це також на сайті, де робили бронювання. Якщо ви подорожуєте так само транспортом компаній-партнерів основного перевізника, то вам необхідно здійснити обмін, зв’язавшись із службою бронювання на сайті або по телефону. Вони допоможуть вам підібрати зручний транзитний маршрут. У будь-якому випадку, з вас віднімуть плату за обмін квитка.

Із залізничними квитками, придбаними для поїздки по території нашої країни простіше, усі перевезення здійснює монополіст – ВАТ “РЖД”. Ви можете відмовитися від сплаченого електронного квитка на сайті компанії і через деякий час вам на карту або електронний гаманець буде перерахована сума, сплачена за квиток за вирахуванням штрафних санкцій, передбачених за відмову від поїздки.

яки квиты зазвычай вплитають у виночок, Забарвленн виночкам квиток плпдам, правила та умови бронювання квитків, я ки вди квитов, як відмінити екстра гроші

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *