Як полагодити спідометр?



Автомобіль є дуже зручним і комфортним засобом пересування. Він дозволяє вільно пересуватися по дорогах і з’являтися в потрібному місці в потрібний час. Проте, дуже часто відбуваються маленькі неприємності – поломки. Наприклад, перестав працювати спідометр. Досвідчений водій зможе визначити зразкову швидкість на око, а ось новачкові зробити це дуже важко. Тому необхідно в найкоротші терміни усунути несправність, щоб уникнути аварійних ситуацій.

Щоб полагодити спідометр треба: набір інструментів, інструкцію по експлуатації, пластикова вилочка, герметик. Ознайомтеся з інструкцією по експлуатації Вашого автомобіля. У ній Ви зможете знайти декілька процедур, які можуть усунути несправність.

Зазвичай поломка спідометра полягає в тому, що стрілка або постійно стрибає, або завмирає в одному положенні і не рухається з місця. Спробуйте включити режим тестування. На більшості автомобілів він включається натисненням кнопки під самим спідометром. Заженіть автомобіль в гараж. Включіть гальмо стоянки. Відкрийте капот і зніміть мінусову клему з акумулятора, щоб бортову мережу не замкнуло. Вам необхідно добратися до механізму, який забезпечує обертання стрілок приладової панелі. Для цього спочатку треба зняти торпеду. Демонтуйте усі накладки. Відкрутіть рульове колесо. Зніміть під рульові перемикачі. Знайдіть і відкрутіть усі само-різи, на яких тримається торпеда. Взявшись руками за краї, витягніть її трохи на себе. Від’єднайте усі дроти, заздалегідь пронумерувавши їх. Тепер витягніть торпеду через праві пасажирські двері. Переверніть її. Панель приладів кріпиться на болти. Відкрутіть їх. Акуратно покладіть панель приладів і огляньте її. Треба зняти скло, яке прикріплене за допомогою герметика. Для цього нагрівайте трохи місце з’єднання пластика і скла за допомогою будівельного фену. Від’єднайте скло і видаліть залишки старого герметика.

Огляньте трос спідометра. Його обрив стає причиною непрацюючого спідометра. Якщо старий трос зробився непридатним, то заміните його на новий. Підкладіть пластикову вилочку під стрілку і акуратно зніміть її. Вивчіть вісь стрілки, вона може бути погнута.

Переверніть приладову панель. З тильного боку знаходяться шестерінки механізму обертання спідометра. Перевірте кожну з них. Якщо на якійсь шестерінці бракує зубчиків, то треба замінити її. Після цього зробіть складання в зворотному порядку і перевірте працездатність спідометра. Не забудьте використати тільки новий герметик.

Тепер Ви знаєте як справити спідометр, але якщо не упевнені – зверніться на спеціалізоване СТО.


Київ, Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ, Луцьк, Рівне, Чернівці, Вінниця, Хмельницький, Дрогобич, Калуш, Ужгород, Виноградів, Стрий, Самбір, Коломия, Черкаси, Житомир, Біла Церква, Жовква, Полтава, Кам'янець-Подільський, Золочів, Червоноград, Харків, Хуст, Дубно, Надвірна, Ковель, Чернігів - відвідувачі саме з цих міст найчастіше знаходять відповіді у нас на сайті.


Теги: непрацює спідометер у славуті, не працює спідометр славута

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *