Як відремонтувати бампер самостійно

Бампер – це поглинаюче енергію облаштування автомобіля. І як випливає з назви, він першим зустрічає перешкоди, гасячи енергію удару і рятуючи більше уразливі деталі машини.

Щоб полагодити бампер після серйозної події, необхідно зробити його демонтаж.

Щоб відремонтувати бампер самостійно Вам знадобиться:

  • будівельний фен;
  • знежирювач;
  • фарба;
  • лак;
  • полірувальний круг.

Підготуйте бампер до ремонту. Для цього зніміть його з машини і добре промийте. Ретельно оглянете деталь, на її поверхні не повинно бути присохлих грудок землі або піску, оскільки це може відбитися згодом на довговічності нового лакового покриття. Просушіть і знежирте бампер. Знайдіть місце розриву або тріщини і локалізуйте його, відмітивши межі дефекту. Візьміть будівельний фен і нагрівайте поверхню деталі. Врахуйте, що пластик бампера дуже швидко реагує на підвищення температури, і з такою ж швидкістю вистигає.

Зверніть увагу на заходи безпеки при роботі з будівельним феном. При недбалому відношенні можливі опіки тіла і займання одягу. Також потрібно мати на увазі, що при роботі не над усією площею поверхні бампера, а тільки над певними ділянками, прогрівання в обов’язковому порядку повинне здійснюватися з внутрішньої сторони деталі. Інакше, фарба може злізти там, де ремонт зовсім не був потрібний. Доведіть пластик деталі до потрібної кондиції. Акуратно з’єднаєте місця розриву бампера або краю тріщини. Переконайтеся, що частини скріплені досить міцно.

Відшліфуйте поверхню відремонтованої деталі шліфувальним кругом. Добийтеся гладкості поверхні, щоб не виникло проблем з наступним кроком-фарбуванням бампера. Перед фарбуванням протріть бампер і позбавтеся від дрібних пластикових крихт, що з’явилися після шліфовки. Нанесіть шар фарби і дайте їй просохнути. Повторіть процедуру. Після закінчення фарбування і просушування бампера, нанесіть декілька шарів лаку. Встановіть бампер на автомобіль.

Корисні поради при самостійному ремонті бампера: по можливості проводите ремонт і фарбування бампера в приміщенні, захищеному від пилу. Інакше пил, що осів на свіжий шар фарби, може зіпсувати всю роботу. Дотримуйтеся достатнього часового проміжку при фарбуванні автомобіля. Важливо, щоб шар фарби і лаку встигав добре висохнути.

чим заклеїти бампер, заклеїти бампер, чим можна заклеїти бампер, чим спаяти бампер, як сраяьи пластик вдома

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *